Football Talk

Κύπελλο Ελλάδας: «Καβάλα» στο… άλογο ο Λεβαδειακός – Συνεχίζουν Καλλιθέα και Λαμία! (video)

Κύπελλο Ελλάδας: «Καβάλα» στο… άλογο ο Λεβαδειακός – Συνεχίζουν Καλλιθέα και Λαμία! (video)

Με τις ομάδες της Super League να μπαίνουν στο θεσμό, συνεχίστηκε η 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας με τα φαβορί εύκολα ή δύσκολα να παίρνουν την πρόκριση. Με ανατροπή ο Λεβαδειακός έκαμψε την αντίσταση της Λάρισας, το εισιτήριο πήραν Λαμία και Καλλιθέα.

Αρκετά γκολ επεφύλασσε η 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο των μεσημεριανών αγώνων της Τετάρτης (19/10). Έφερε… τούμπα το ματς στη Λάρισα ο Λεβαδειακός, από ένα γκολ σε ένα ημίχρονο για τη Λαμία, γλίτωσε το «έμφραγμα» στο φινάλε η Καλλιθέα (1-0 τη Βέροια).

ΑΕΛ - Λεβαδειακός 1-2
«Φουριόζος» μπήκε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα ο Λεβαδειακός, βλέποντας το Κύπελλο μια καλή ευκαιρία να βρει ψυχολογία ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Στο 4'  ήρθε η πρώτη στιγμή με τον Λούα Λούα να κάνει τη σέντρα από τα αριστερά, τον Σκβάρκα να πιάνει το σουτ, ωστόσο ο Θοδωρόπουλος είχε την απάντηση. Λίγο αργότερα (6') ο Όγκμποε σκόραρε για τους γηπεδούχους όμως το γκολ του ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ στον Στογιάνοβιτς. Και ότι δεν κατάφεραν οι «βυσσινί» τότε, το έκαναν λίγες στιγμές αργότερα, χάρη σε γκολ του Πεντρόζο με δεξί σουτ.

Οι Βοιωτοί πείσμωσαν και έβγαλαν αντίδραση στο χορτάρι φτάνοντας κοντά στο γκολ σε αρκετές περιπτώεις. Μάλιστα στο 15' λίγο έλειψε να ισοφαρίσουν με το αυτογκόλ της... χρονιάς, όταν ο Χάλμοντ γύρισε τη μπάλα προς τα πίσω αλλά ευτυχώς για εκείνον και την ομάδα του, αυτή σταμάτησε στο δοκάρι.

Τελικά η ισοφάριση ήρθε στο 26'. Ο Λεβαδειακός κέρδισε το κόρνερ, ο Νίκας σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά έκανε το 1-1 για τους φιλοξενούμενους. Στη συνέχεια το παιχνίδι ισορρόπησε και λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κάνουν την ολική ανατροπή. Συγκεκριμένα, μετά από σέντρα από τα δεξιά, ο Μουτίνιο βρέθηκε στην περιοχή της ΑΕΛ, με το στήθος έστρωσε στον Σκβάρκα και εκείνος δε λάθεψε, κάνοντας… σεφτέ με τη φανέλα των Βοιωτών για το 2-1 στο 43'.

Στπ δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο, ο Λεβαδειακός προσπάθησε να διαχειριστεί το υπέρ του προβάδισμα και δεν κυνήγησε ένα τρίτο γκολ που θα του έδινε «μαξλαράκι ασφαλείας». Και παραλίγο να το πληρώσει αν δεν είχε τον Στογιάνοβιτς στο 69' και το 76'. 


Αλμωπός Αριδαίας - Λαμία 0-2
Είναι η διοργάνωσή της και δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός από τόσο νωρίς. Οι Λαμιώτες πέρασαν από το Γιαννιτσά με 2-0 (κατ' ανάγκη λόγω εργασιών στο γήπεδο του Αλμωπού) και σφράγισαν το εισιτήριό τους για τους 16 του θεσμού.

Οι Φθωτεις πήραν προβάδισμα στο 26' με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ από τον Προβυδάκη, για να «κλειδώσουν» την πρόκριση με τον Μαρμεντίνι με τη συμπλήρωση μιας ώρα παιχνιδιού (60').

Καλλιθέα - Βέροια 1-0
Όσο δύσκολα δείχνει και το τελικό σκορ επικράτησε η Καλλιθέα της αξιόμαχης Βέροιας και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση. Αρκετά παράπονα από τη διαιτησία έχουν οι φιλοξενούμενοι, που τους ακυρώθηκε και γκολ στο 59' με τον Μιχάλη Μπουκοβάλα.

Καλύτερη ήταν οι πρωτευουσιάνοι στη Νέα Σμύρνη στο πρώτο μέρος με τον Μουνιέ να ταλαιπωρεί αρκετά την άμυνα της Βέροιας αλλά να μην καταφέρνει να σκοράρει. Και αφού δεν το έκανε εκείνος σε 2-3 περιπτώσεις, το πέτυχε ο Σαντάνα με σουτ στο 44', με τη μπάλα να περνά κάτω από το σώμα του Παπαδόπουλου.

Στο δεύτερο μέρος, οι πρωταθλητές του Βορέιου ομίλου της περασμένης σεζόν στη Super League 2 ανέβασαν την απόδοσή τους και ισοφάρισαν στο 59΄ με τον έμπειρο Μπουκοβάλα, όμως το γκολ του ακυρώθηκε για οφσάιντ. Δραματικό ήταν το φινάλε  όταν ο Μπελεβώνης στο 92' έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Κάπως έτσι το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος με τους γηπεδούχους να παίρνουν δύσκολα τη νίκη-πρόκριση και να συνεχίζουν στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0