Football Talk

Έντισον Καβάνι: Ο πέμπτος Λατινοαμερικάνος που έχει σκοράρει και στα τέσσερα κορυφαία πρωταθλήματα! (video)

Έντισον Καβάνι: Ο πέμπτος Λατινοαμερικάνος που έχει σκοράρει και στα τέσσερα κορυφαία πρωταθλήματα! (video)

Τι και αν τα χρόνια περνούν; Ο Έντισον Καβάνι συνεχίζει και γράφει ιστορία καθώς με τα δύο γκολ που πέτυχε με την Βαλένθια έγινε ο πέμπτος ποδοσφαιριστής από την Νότια Αμερική που έχει καταφέρει να σκοράρει και στα τέσσερα κορυφαία πρωταθλήματα του πλανήτη (Premier League, Serie A, La Liga, Ligue 1) στον 21ο αιώνα!

Σε ένα ξεχωριστό και ταυτόχρονο «κλειστό» κλαμπ παικτών κατάφερε να μπει ο Έντισον Καβάνι. Ο Ουρουγουανός επιθετικός πέτυχε τα πρώτα του γκολ στη La Liga, στον σαββατιάτικο αγώνα (15/10) της Βαλένθια κόντρα στην Έλτσε (2-2) και πέρα από το προφανές ότι έκανε «σεφτέ» στη νέα του ομάδα, κατάφερε και ένα ξεχωριστό επίτευγμα. Με τα γκολ που πέτυχε ο 35χρονος άσος έγινε μόλις ο πέμπτος Λατινοαμερικάνος στην ιστορία που έχει καταφέρει να σκοράρει σε Premier League, Serie A, La Liga και Ligue 1, δηλαδή στα τέσσερα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου.

Ο Καβάνι ξεκίνησε την καριέρα του από την Παλέρμο με την οποία αγωνίστηκε 117 φορές πετυχαίνοντας 37 γκολ πριν πάρει μεταγραφή στη Νάπολι την σεζόν 2010-11. Με τους «περτενοπέι» ο Ουρουγουανός θα εκτοξεύσει την καριέρα του καθώς στα τρία χρόνια που θα καθίσει θα γίνει θεός για τους οπαδούς της ομάδας και πως να μη γίνει άλλωστε όταν  σε 138 συμμετοχές του πέτυχε συνολικά 104 γκολ!

Την σεζόν 2013-14 ο Καβάνι θα μετακομίσει για πρώτη φορά εκτός Ιταλίας, για λογαριασμό της Παρί Σεν Ζερμέν. Με τους Παριζιάνους θα γράψει ιστορία καθώς μέχρι την σεζόν 2019-20 θα πετύχει 200 γκολ σε 301 συμμετοχές! Επόμενος σταθμός η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον παίκτη να δοκιμάζει την τύχη του και στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Με τους «κόκκινους διαβόλους» θα καταγράψει 59 συμμετοχές και 19 γκολ, σε μία κακή περίοδο για τον σύλλογο.



Στην καλοκαιρινή περίοδο ο Καβάνι άφησε την Αγγλία και υπέγραψε στην Βαλένθια, θέλοντας να αγωνιστεί και στο πρωτάθλημα της La Liga. Με τα δύο του γκολ στον αγώνα κόντρα στην Έλτσε έγραψε ιστορία και πλέον ανήκει στο κλαμπ Λατινοαμερικάνων παικτών που έχουν καταφέρει να σκοράρουν και στα τέσσερα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Μόνο τέσσερις ακόμα παίκτες το έχουν αυτό, οι Αλέξις Σάντσες, Χάμες Ροντρίγκες, Φιλίπε Κουτίνιο και Άνχελ ντι Μαρία!


Αντώνης Κεφαλωνίτης


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0