Football Talk

Ο Παναθηναϊκός σπάει παραδόσεις και κλείνει στόματα με μήνυμα… πρωταθλητή!

Ο Παναθηναϊκός σπάει παραδόσεις και κλείνει στόματα με μήνυμα… πρωταθλητή!

Η πρώτη θέση στην βαθμολογία της Super League για τον Παναθηναϊκό, οφείλεται στην άψογη αποτελεσματικότητα των «πράσινων», οι οποίοι πλέον κινούνται σε ρυθμούς πρωταθλητισμού, κανείς δεν ξεγράφει όμως από τη λίστα ΑΕΚ και Ολυμπιακό!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Πρώτος, ωραίος και αποτελεσματικός ο Παναθηναϊκός στο ξεκίνημα αυτής της σεζόν! Το πράσινο… τρένο, για 7η διαδοχική αγωνιστική πήρε ένα ακόμη τρίποντο απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. Μπορεί να μην ήρθε εύκολα, αλλά την ύστατη στιγμή οι «πράσινοι» με... οδηγό τον Αϊτόρ κέρδισαν ένα πέναλτι και ο Ισπανός από τα 11 μέτρα πέτυχε το 8ο φετινό του γκολ και χάρισε τους τρεις βαθμούς στο «τριφύλλι», ενώ παράλληλα παραμένει ο πρώτος σκόρερ της λίγκας.

Η ομάδα του Ιβαν Γιοβάνοβιτς είναι αυτή που παίζει το πιο αποτελεσματικό ποδόσφαιρο, έχοντας κρατήσει την περσινή ομοιογένεια και με μερικές προσθαφαιρέσεις έχει βρεθεί η… συνταγή της επιτυχίας. Μπορεί πλέον να κάθεται στην κορυφή της βαθμολογικής κατάταξης και να διευρύνει την διαφορά της από τους υπόλοιπους.

Η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα, στέλνει και εκείνη με τη σειρά της μήνυμα… ζωής. Το νέο εντυπωσιακό και πανέμορφο γήπεδο της μπορεί να γίνει η «γεννήτρια» μιας δύναμης που θα την ακολουθεί και τα επόμενα χρόνια. Είναι δεδομένα και αυτή συνδιεκδικήτρια του τίτλου.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός, είναι ένας οργανισμός που τα τελευταία χρόνια έχει… συνηθίσει να κάνει πρωταθλητισμό, κάτι που δεν ξεχνιέται εύκολα. Μπορεί το κακό ξεκίνημα του να έχει στερήσει βαθμούς από τους Πειραιώτες, αλλά κανένας δεν τους ξεγράφει από την μάχη της διεκδίκησης του τίτλου.

Ο σημερινός Παναθηναϊκός παρόλα αυτά, δεν έχει την εμπειρία του πρωταθλητισμού, καθώς τα τελευταία χρόνια ήταν «ξεγραμμένος» από κάθε διεκδίκηση τίτλου. Η περσινή κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας όμως, έδωσε στην ομάδα, αλλά και στον κόσμο, να εμπεδώσει πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Σε μια χρονιά που περιλάμβανε 10 ήττες στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος κατάφερε να διεκδικεί μέχρι και την δεύτερη θέση. Στα play off, τερμάτισε πρώτος και αυτό ήταν ένα ισχυρό μήνυμα από τον Σέρβο τεχνικό και τους ποδοσφαιριστές του προς πάσα κατεύθυνση πως ο… γίγαντας Παναθηναϊκός ξανασηκώνεται.

Σε αυτό το «χειμαρρώδες» ξεκίνημα το «τριφύλλι», έχει ανατρέψει ήδη τρεις παραδόσεις τις οποίες... έχτισε τα περασμένα χρόνια. Αρχής γενομένης από το Ηράκλειο της Κρήτης την δεύτερη αγωνιστική απέναντι στον ΟΦΗ, οι «πράσινοι» πήγαν κόντρα σε ένα αρνητικό σερί της τελευταίας δεκαετίας και επικράτησαν εύκολα με σκορ 2-0. Λυτρωτές ήταν ο Σεμπάστιαν Παλάσιος και ο Αντράζ Σπόραρ που με δύο δικά τους γκολ κατάφεραν να σφραγίσουν την νίκη.

Την 6η αγωνιστική φιλοξενήθηκε από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Το «τριφύλλι» είχε να πάρει το τρίποντο στη Θεσσαλονίκη από τον «δικέφαλο» 9 ολόκληρες αγωνιστικές. Και πάλι, η αρμάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς όχι απλώς το έκανε, αλλά βρέθηκε πίσω στο σκορ και κατάφερε να τα φέρει όλα… τούμπα. Στο ημίχρονο όλα άλλαξαν με τον Αϊτόρ να φέρνει τα… πάνω-κάτω και να περισυλλέγει για 6η διαδοχική φορά τους τρεις βαθμούς, χάρη σε μία εξαιρετική ατομική ενέργεια απέναντι στον Κοτάρσκι και μια εκτέλεση πέναλτι κερδισμένη από τον Σπόραρ.

Σειρά πήρε ο Αστέρας Τρίπολης, όπου ο Παναθηναϊκός αγνοούσε την λέξη «νίκη» για σχεδόν τρία χρόνια. Οι Αρκάδες στο παιχνίδι της Λεωφόρου, ήρθαν με δεδομένο σκοπό να κόψουν βαθμούς, όμως ένα απρόσεκτο χτύπημα του Άλβαρες διέκοψε την προσπάθεια τους και η αποστολή χαρακτηρίστηκε «αποτυχημένη». Ο διαιτητής της αναμέτρησης καταλόγισε επιθετικό φάουλ στην αρχή εις βάρος του Αϊτόρ, όμως η παρέμβαση του VAR, ήταν καθοριστική και ο Παπαδόπουλος βλέποντας ξανά την φάση έδωσε πέναλτι για τον Παναθηναϊκό. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κανταλαπιέδρα και έβγαλε εις πέρας την αποστολή του… γράφοντας το 1-0.

Με αυτόν τον τρόπο ο Παναθηναϊκός κινείται σε ρυθμούς πρωταθλητισμού, αλλά είναι νωρίς ακόμη να μιλάμε για πρωτάθλημα, καθώς το ταξίδι είναι μακρύ και πρέπει να υπάρχει διάρκεια στην καλή απόδοση της ομάδας. Παρόλα αυτά, οι «πράσινοι» ξεπέρασαν το καλό ξεκίνημα και το 6/6 που είχαν πετύχει την χρονιά του τελευταίου πρωταθλήματος την σεζόν 2009/10. Το ευτύχημα για το «τριφύλλι» είναι πως ξεκίνησε να… κλείνει και πάλι στόματα τα οποία «άνοιξαν» στις δύσκολες εποχές του συλλόγου.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0