Football Talk

Παναθηναϊκός: Να σπάσει το αρνητικό σερί στην Τούμπα, με συνταγή... Κρήτης! (video)

Παναθηναϊκός: Να σπάσει το αρνητικό σερί στην Τούμπα, με συνταγή... Κρήτης! (video)
Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ, με σκοπό την νίκη για να διατηρήσει το «απόλυτο» και να σπάσει την άσχημη παράδοση απέναντι στον «δικέφαλο του βορρά» στη Θεσσαλονίκη!
Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Αποστολή στην Τούμπα για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, όντας στην πρώτη θέση της βαθμολογικής κατάταξης με 4 βαθμούς υπεροχής του δεύτερου ΠΑΟΚ, 5 από τον τρίτο Άρη και 6 από την ΑΕΚ. Η απόσταση από Ολυμπιακό και Ατρόμητο είναι στους 7 βαθμούς.

Στόχος του «τριφυλλιού» είναι αποκλειστικά και μόνο η νίκη! Όχι, πως σε διαφορετικό αποτέλεσμα ήρθε η στιγμή της καταστροφής. Εξάλλου, τα τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός δεν έχει πετύχει νίκη στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ θα έχει τον κόσμο στο πλάι του, αλλά οι «πράσινοι» έχουν το μομέντουμ με το δικό τους μέρος.

Σίγουρα, η διακοπή λόγω εθνικών έχει κατευνάσει τον χειμαρρώδη ρυθμό των «πράσινων», αλλά δεν τον έχει κόψει. Μια νίκη θα προσφέρει μεγάλο αβαντάζ στο στρατόπεδο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αλλά ούτε με αυτό το αποτέλεσμα τελείωσε κάτι. Το πρωτάθλημα βρίσκεται ακόμη στην αρχή του.

Η παράδοση παρόλα αυτά, δεν είναι με το μέρος την αθηναϊκής ομάδας, με τελευταία νίκη στην Θεσσαλονίκη επί του ΠΑΟΚ γυρνάει το ημερολόγιο πίσω στη σεζόν 2016/17. Έκτοτε, πέρασαν 10 ολόκληρες αναμετρήσεις.

Η παράδοση όμως… δεν λέει κάτι στην αρμάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αφού αρχής γενομένης από την Κρήτη έσπασε την άσχημη παράδοση της τελευταίας δεκαετίας και πήρε το διπλό μετά 6,5 χρόνια στο Ηράκλειο! Με την ίδια ακριβώς νοοτροπία θέλει να το κάνει και στην Τούμπα!

Οι τελευταίες 10 αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού στην Τούμπα:

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-0 (17/5/2022, Super League - Play off)

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-1 (6/2/2022, Super League – Κανονική διάρκεια)

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 0-0 (25/4/2021, Super League – Play off)

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-1 (20/12/2020, Super League – Κανονική διάρκεια)

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 0-0 (8/7/2020, Super League – Play off)

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-0 (5/2/2020, Κύπελλο)

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-2 (3/11/2019, Super League – Κανονική διάρκεια)

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-0 (29/10/2018, Super League – Κανονική διάρκεια)

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 4-0 (10/12/2017, Super League – Κανονική διάρκεια)

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-3 (31/5/2017, Super League – Play off)

Η τελευταία νίκη του Παναθηναϊκού στην Τούμπα

Εκείνο το βράδυ είχε ξεκινήσει άσχημα για τον Παναθηναϊκό, με τον Μπίσεσβαρ να ανοίγει το σκορ στο 20’ με ένα… άπιαστο σουτ έξω από την περιοχή του Βλαχοδήμου. Οκτώ λεπτά αργότερα (28’) Ο Βίκτωρ Κλωναρίδης ισοφάρισε (1-1), πιάνοντας την αντίπαλη άμυνα στον ύπνο και έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Ένα τραγικό λάθος από τον Γιώργο Κουτρουμπή ευνόησε τον Πέδρο Ενρίκε, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την κατάσταση και κέρδισε τον τερματοφύλακα του «τριφυλλιού». Από εκεί και έπειτα η κατάσταση άλλαξε ολοκληρωτικά. Σε ένα κόρνερ, εκτελεσμένο από τον Βιγιαφάνιες αποδέκτης έγινε ο Κουρουμπής με την μπάλα να κοντράρει στα σώματα και τον Λουντ να εκμεταλλεύεται την αναμπουμπούλα και να κάνει το 2-2 στο 79ο λεπτό.

Ο χρόνος ήταν περιορισμένος, αλλά οι «πράσινοι» είχαν με το μέρος τους τον ρυθμό του αγώνα με τον Γκιγέρμο Μολίνς να πιάνει μια κεφαλιά την… ύψιστη στιγμή και δίνει το προβάδισμα (3-2) στον Παναθηναϊκό 3ο λεπτό των καθυστερήσεων (90+3’).

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0