Football Talk

Η ΑΕΚ έχει ανάγκη να ξεκινήσει αντεπίθεση από το Αγρίνιο!

Η ΑΕΚ έχει ανάγκη να ξεκινήσει αντεπίθεση από το Αγρίνιο!

Η ΑΕΚ έχει αρχίσει να μην έχει περιθώρια για άλλες απώλειες βαθμών και το βράδυ (20:00 Cosmote TV 2), εκτός έδρας, κόντρα στον φορμαρισμένο Παναιτωλικό, επιβάλλεται να κερδίσει – Τα προβλήματα και οι σκέψεις του Αλμέιδα.

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Μετά από τέσσερις αγωνιστικές η ΑΕΚ μετράει δυο νίκες κι άλλες δυο ήττες. Βρίσκεται έξι βαθμούς μακριά από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό και όπως είναι φυσικό, από πολύ νωρίς, στο πρωτάθλημα, το να πετάει βαθμούς είναι μία… πολυτέλεια που δεν την έχει. Το βράδυ στο Αγρίνιο κόντρα στον φορμαρισμένο και επικίνδυνο, όπως έχει αποδείξει ως τώρα στο πρωτάθλημα, Παναιτωλικό, οι παίκτες του Αλμέιδα καλούνται να φύγουν νικητές από το γήπεδο. Η ανάγκη της ΑΕΚ για τους τρεις βαθμούς δεν αφορούν μόνο το βαθμολογικό κομμάτι, αλλά και το ψυχολογικό.

Η ΑΕΚ είναι μία νέα ομάδα που τώρα χτίζεται και θέλει χρόνο. Για να περάσει αυτός ο χρόνος οι νίκες μπορούν να της δώσουν ασφάλεια και πίστη. Όσο αυτές έρχονται το έργο μπορεί να γίνει πιο εύκολο. Όσο δεν έρχονται από την άλλη, είναι δεδομένο πως η πίεση θα αυξάνεται.

Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την προηγούμενη εβδομάδα ανήκει, αναγκαστικά, στο παρελθόν. Η ΑΕΚ πάει στο Αγρίνιο να πάρει το «τρίποντο», να ηρεμήσει στη διακοπή του πρωταθλήματος και γυρίζοντας να μπει σε καλύτερη ψυχολογική κατάσταση στο γήπεδό της, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Όλη την εβδομάδα ο Αλμέιδα δούλεψε με τους παίκτες του τόσο στο τακτικό, όσο και στο αγωνιστικό κομμάτι. Προσπάθησε ο προπονητής να τονώσει το ηθικό των ποδοσφαιριστών του και στο αποψινό παιχνίδι περιμένουμε να δούμε μία πιο αποφασιστική ομάδα στο χορτάρι.

Τα προβλήματα και οι σκέψεις

Έχει αγωνιστικά προβλήματα η ΑΕΚ ξανά. Εκτός αποστολής έμεινε ο Τσούμπερ, όπως και ο Γιόνσον. Ο Δανός δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στον προσαγωγό και έμεινε στην Αθήνα, ενώ ο Σιντιμπέ επίσης δεν βρίσκεται στην αποστολή και ετοιμάζεται σε ατομικό επίπεδο, ώστε να είναι πανέτοιμος να βοηθήσει με την επιστροφή στη δράση σε 15 ημέρες.

Το θετικό είναι ότι ο Σέρχιο Αραούχο άφησε πίσω του σε χρόνο ρεκόρ το πρόβλημα τραυματισμού που είχε από το ματς με τον Παναθηναϊκό και είναι στην αποστολή. Άρα, λογικά και στη βασική 11άδα.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά σχέδια του Αλμέιδα για το αποψινό παιχνίδι, η αλήθεια είναι πως έχει δοκιμάσει διάφορα πράγματα, μιας και στις προπονήσεις της εβδομάδας για αρκετές ημέρες δεν είχε ούτε τον Αραούχο, ούτε τον Γιόνσον. Υπάρχουν περιθώρια για «εκπλήξεις» δηλαδή από τον προπονητή κι ας έχει τον Αργεντινό στο Αγρίνιο. Το πιο λογικό είναι να δούμε τον Στάνκοβιτς στο τέρμα, τετράδα στην άμυνα τους Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλα, Χατζισαφί. Τον Σιμάνσκι στο κέντρο, μαζί με τους Πινέδα και Γκατσίνοβιτς, στα άκρα τους Γκαρσία και Ελίανσον με τον Αραούχο κορυφή. Εχει δοκιμαστεί όμως και το 4-4-2 με τους Λιβάι Γκαρσία – Αραούχο μπροστά και τον Γκατσίνοβιτς να πηγαίνει στα άκρα. Θέση επίσης στην 11άδα διεκδικούν και οι Μάνταλος – Άμραμπατ.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0