Football Talk

Οι νεαρότεροι σκόρερ στην ιστορία του Champions League: Από τον 17χρονο Φάτι μέχρι τον… Οφορίκουε του Ολυμπιακού! (video)

Οι νεαρότεροι σκόρερ στην ιστορία του Champions League: Από τον 17χρονο Φάτι μέχρι τον…  Οφορίκουε του Ολυμπιακού! (video)

Οι Top-5 νεότεροι ποδοσφαιριστές που έχουν «λάμψει» στον… μαγικό κόσμο του UEFA Champions League.

Τι και αν μερικοί ποδοσφαιριστές πηγαίνουν ακόμα… σχολείο, αυτό δεν τους εμποδίζει από το να συμμετέχουν και να παίζουν με τις ομάδες του στα «αστέρια», αλλά και φυσικά να σκοράρουν στα καλύτερα γήπεδα της Ευρώπης! 

Το BN Sports σας παρουσιάζει τους πέντε νεότερους ποδοσφαιριστές που έχουν βρει δίχτυα στο UEFA Champions League. 

Αναλυτικά η 5άδα:

1. Άνσου Φάτι (17 ετών και 40 ημέρες)

2. Αντόνιο Νούσα (17 ετών και 149 ημέρες)

3. Πίτερ Οφορίκουε (17 ετών και 195 ημέρες)

4. Ματέο Κόβασιτς (17 ετών και 216 ημέρες)

5. Σεσκ Φάμπρεγκας (17 ετών και 218 μέρες

Είναι αντιληπτό ότι ο Ισπανός εξτρέμ της Μπαρτσελόνα, Άνσου Φάτι, ηγείτο της σχετικής λίστας, καθώς, το 2019, όταν μπήκε ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο κόντρα στην Ίντερ, έμελλε να σκοράρει το παρθενικό του, αλλά και το νικητήριο γκολ της βραδιάς για το τελικό 2-1.

Δεύτερος είναι άλλο ένα πολλά υποσχόμενο «αστέρι» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και συγκεκριμένα της Κλάμπ Μπριζ, ο Αντόνιο Νούσα. Ο οποίος στο «πάρτι» των Βέλγων στο Ντραγκάο επί της Πόρτο (4-0) δεν θα μπορούσε να λείψει από τη λίστα σκόρερ σε ηλικία μόλις 17 ετών και 149 ημερών.

Εν συνεχεία, ακολουθεί ένας ποδοσφαιριστής που έχει περάσει από τα ελληνικά γήπεδα και έχει πετύχει αυτή τη διάκριση με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ο λόγος για τον Πίτερ Οφορίκουε που σε ηλικία 17 ετών και 195 ημερών βρήκε το πρώτο του γκολ σε μία «εφιαλτική» νύχτα της ομάδας του το 1997, αφού τότε διασύρθηκε με 5-1 από την Ρόζενμποργκ

   

Στη 4η θέση βρίσκεται ο Ματέο Κόβατσιτς της Τσέλσι που έχει κατακτήσει το UEFA Champions League με τους «μπλε» και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ήταν το 2011 όταν η ομάδα του, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, βίωσε την συντριπτική ήττα με 7-1 από τη Λυών. Ωστόσο, ο ίδιος βρήκε το μοναδικό γκολ της ομάδας του.

Τέλος, ένας «θρύλος» στο χώρο του κέντρου, ο Σεσκ Φάμπρεγκας, έμελλε να βάλει το πρώτο του γκολ στη κορυφαία διασυλλογική ευρωπαϊκή διοργάνωση με τη φανέλα της Άρσεναλ το 2014. Σε μία εμφατική επικράτηση των «κανονιέρηδων» επί της νορβηγικής Ρόζενμποργκ.



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0