Football Talk

Europa League: Άνετα η Ομόνοια στους ομίλους, ματς... θρίλερ στη Λιθουανία!

Europa League: Άνετα η Ομόνοια στους ομίλους, ματς... θρίλερ στη Λιθουανία!

Ολοκληρώθηκαν τα play off του Europa League, με την Ομόνοια να σφραγίζει άνετα την είσοδό της στους ομίλους της διοργάνωσης, όπως έπραξαν Μάλμε και Φενέρμπαχτσε. Ματς-θρίλερ στη Λιθουανία, στα πέναλτι η Σέριφ!

Μετά την ΑΕΚ Λάρνακας και η Ομόνοια «σφράγισε» το εισιτήριο για την φάση των ομίλων του Europa League. Εύκολες προκρίσεις για Μάλμε, Φενέρμπαχτσε και Φερεντσβάρος. Τα πέναλτι χρειάστηκε η Σέριφ, ενώ στο ματς-θρίλερ, Ζαλγκίρις και Λουντογκόρετς, πέτυχαν έξι γκολ, με την πρόκριση να κρίνεται στο τελευταίο λεπτό της παράτασης.

Άνετη και ωραία η Ομόνοια πανηγύρισε την πρόκριση του ομίλους του Europa League, επικρατώντας και στο δεύτερο ματς της σειράς 2-0 της Γάνδης. Το σκορ για τους Κύπριους άνοιξε ο Κακουλής στο 18’, για να έρθει ο Χαραλάμπους στο 36’ και να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Το σκορ της βραδιάς είχαμε στο ματς-θρίλερ της Λιθουανίας. Η Ζαλγκίρις υποδέχθηκε την Λουντογκόρετς με τους Βούλγαρους να έχουν επικρατήσει στο πρώτο παιχνίδι 1-0. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν δις στο πρώτο ημίχρονο (1’, 16’), ισοφαρίστηκαν αμφότερες (8’, 57’), αλλά στο 68’ βρήκαν γκολ που έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί, το σκορ παρέμεινε 3-2, ως το τελευταίο λεπτό του έξτρα χρόνου, όπου η Λουντογκόρετς κέρδισε πέναλτι, με τον Βέρντον (120’) να ευστοχεί στην εκτέλεση και να στέλνει την ομάδα του στους ομίλους!

Η Φενέρμπαχτσε έκανε… περίπατο κόντρα στην Αούστρια Βιέννης. Οι Τούρκοι είχαν επικρατήσει στο πρώτο ματς της σειράς 2-0 εκτός έδρας και η ρεβάνς απέκτησε πανηγυρικό τόνο, με τον δείκτη του σκορ να σταματά στο 4-1!

Χωρίς να «ιδρώσει» στους ομίλους του Europa League θα βρεθεί και η Μάλμε. Οι Σουηδοί κατόρθωσαν να ζευγαρώσουν τις νίκες τους κόντρα στην Σίβασπορ (2-0) των Γούτα, Χαρίση και με συνολικό σκορ 5-1 πήραν την πρόκριση. Οι δύο Έλληνες ήταν στη βασική ενδεκάδα της ομάδας τους, με τον Γούτα να αγωνίζεται σε όλο το 90λεπτό και τον Χαρίση να γίνεται αλλαγή στο 70’.

Στην Δανία, η Σίλκεμποργκ ήταν καλύτερη από την Ελσίνκι, όμως το γκολ των Φιλανδών (40’) στην μοναδική αξιοσημείωτη φάση που δημιούργησαν «έκοψε» τα πόδια των γηπεδούχων. Οι Δανοί πάλεψαν για την ανατροπή, ισοφάρισαν (75’), αλλά δε κατόρθωσαν να βρουν ένα δεύτερο γκολ που θα έστελνε το ματς παράταση. Έτσι, η Ελσίνκι έχοντας αβαντάζ το 1-0 από τον πρώτο αγώνα πήρε την πρόκριση στους ομίλους.

Μετά από δύο «στείρα», χωρίς γκολ 90λεπτα, Σέριφ Τίρασπολ και Πιούνικ έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι. Εκεί, οι Μολδαβοί ήταν αυτοί που έφτασαν στη νίκη με σκορ 3-2, μετά από 12 εκτελέσεις.

Νίκη χωρίς αντίκρισμα για την Σάμροκ Ρόβερς με σκορ 1-0 επί της Φερεντσβάρος, με την ουγγρική ομάδα να παίρνει την πρόκριση, χάρη στο 4-0 του πρώτου αγώνα. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Λάιονς στο 89’.

Τέλος, στους ομίλους του Europa League θα βρεθεί και η Ζυρίχη. Οι Ελβετοί παρότι αγχώθηκαν στην Σκωτία, τελικά επικράτησαν 1-0 της Χαρτς με γκολ στο 80’ και «κλείδωσαν» την πρόκριση. Οι «καρδούλες» έμειναν με δέκα παίκτες στο 55’, κι ενώ ως εκείνο το σημείο είχαν την υπεροχή, τελικά δεν κατόρθωσαν να… χαμογελάσουν.

Τα αποτελέσματα των play off του Europa League (με έντονο χρώμα οι ομάδες που προκρίθηκαν):

ΑΕΚ Λάρνακας – Ντνίπρο 3-0 (21' Γκιούτσο, 45' Ράφα Λόπες, 78' Ενγκλέζου)

Ζαλγκίρις – Λουντογκόρετς 3-3 παρ. (3-2 κ.δ.) (1’ Ουρέγκα, 16’ Μπαφ, 63’ Ολιβέιρα – 8’, 57’ Τισερά, 120’ πεν. Βερντόν)

Σίλκεμποργκ – Ελσίνκι 1-1 (74’ Φέλιξ – 40’ Αμπουμπακάρι)

Ομόνοια – Γάνδη 2-0 (18’ Κακουλής, 36’ Χαραλάμπους)

Σερίφ Τίρασπολ – Πιούνικ 0-0 (3-2 πεν.)

Σίβασπορ – Μάλμε 0-2 (76’ Μπιρμαντσέβιτς, 90’ Θελίν)

Φενέρμπαχτσε – Αούστρια Βιέννης 4-1 (12’ Γιουκσέκ, 44’, 70’ Καχβετσί, 79’ Γιάντας – 45+1’ Μάρτινς)

Ολυμπιακός – Απόλλων Λεμεσού 1-1 (3-1 πεν.) (1' Μασούρας - 90' Πίττας)

Σάμροκ Ρόβερς – Φερεντσβάρος 1-0 (89' Λάιονς)

Χαρτς – Ζυρίχη 0-1 (80' Ρόχνερ)

 

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0