Football Talk

Ερυθρός Αστέρας – Μακάμπι Χάιφα 2-2: Το αυτογκόλ του Πάβκοβ «χάρισε» την είσοδο των Ισραηλινών στους ομίλους του Champions League! (video)

Ερυθρός Αστέρας – Μακάμπι Χάιφα 2-2: Το αυτογκόλ του Πάβκοβ «χάρισε» την είσοδο των Ισραηλινών στους ομίλους του Champions League! (video)

Απίστευτη εξέλιξη στο Βελιγράδι, με τον Ερυθρό Αστέρα από το 2-0 του 43' να ισοφαρίζεται σε 2-2 στο 90' με αυτογκόλ του Πάβκοβ και τη Μακάμπι Χάιφα να παίρνει την πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Το σκορ του πρώτου αγώνα στο Ισραήλ έξι βράδια πίσω (17/8, 3-2 υπέρ της Μακάμπι με ανατροπή) καθώς και η εξέλιξη του ματς, άφηναν τα πάντα ανοιχτά. Η ρεβάνς στο στάδιο Ράικο Μίτιτς αναμενόταν συναρπαστική, με τις δυο ομάδες να φροντίζουν να επιβεβαιώσουν τις εικασίες.

Τελικώς αυτή που χαμογέλασε ήταν η Μακάμπι Χάιφα στο 90' με το αυτογκολ του Πάβκοβ αν και στο πρώτο ημίχρονο βρισκόταν «στα σχοινιά».

Ο Ερυθρός Αστέρας ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο πρώτο μέρος, με τους παίκτες του Στάνκοβιτς να βάζουν από νωρίς δύσκολα στην άμυνα των Ισραηλινών ώστε να φέρουν γρήγορα την υπόθεση πρόκριση στα ίσια. Και το κατάφεραν με τον Αλεξάντερ Πέσιτς στο 26΄, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στο κέντρο της άμυνας της Μακάμπι, μετά την ατομική ενέργεια του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Αλεξάντερ Κάται και το γύρισμα από αριστερά, γράφοντας το 1-0.

Οι γηπεδούχοι δεν αρκούνταν σε αυτό και συνέχισαν να πιέζουν. Και τελικώς δικαιώθηκαν. Ο Πέσιτς «ντύθηκε» πασέρ, έβγαλε κάθετη πάσα στον Ίβανιτς και εκείνος δεν αστόχησε, δίνοντας σκορ πρόκρισης (2-0) στον Ερυθρό Αστέρα πριν καν την ανάπαυλα (43').  

Όμως δεν κράτησε για πολύ. Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι, με την αρωγή του VAR,από το πουθενά. Ο Ντράγκοβιτς έκανε την παράβαση με το χέρι, πέναλτι που δε στοίχισε βέβαια μιας και ο Μπόργιαν είπε όχι στον MVP του πρώτου ματς, τον Χαζίζα. Παρόλα αυτά λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Ντάνιελ Σούντγκρεν πέτυχε αυτό που δεν κατάφερε ο συμπαίκτης του. Ο πρώην παίκτης του Άρη, δοκίμασε ένα δυνατό σουτ από απόσταση, το οποίο πήρε φάλτσα και ξεγέλασε τον γκολκίπερ των Σέρβων. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης ο Μπόργιαν στη φάση αυτή.

Η εικόνα στο δεύτερο μέρος ήταν τελείως διαφορετική. Η Μακάμπι Χάιφα πήρε μέτρα στο γήπεδο, έμοιαζε να έχει περισσότερες δυνάμεις και έβγαινε με καλύτερες προϋποθέσεις στην επίθεση, χάνοντας τις καλύτερες ευκαιρίες επίτευξης ενός «χρυσού» τέρματος.

Το οποίο ήρθε στο 90' και πάλι σε ανύοπτη φάση. Ο Πάβκοβ έστειλε τη μπαλα στα δίχτυα της ομάδας του και έστειλε τους Ισραηλινούς για τρίτη φορά στην ιστορία τους στους ομίλους του Champions League.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Ερυθρός Αστέρας: Μπόργιαν, Εράκοβιτς, Μιλούνοβιτς, Ντράγκοβιτς, Ρόντιτς (84’ Σανόγκο), Μπουκάρι (84’ Μουσταφά), Κάνγκα (54’ Κάνγκβα), Ίβανιτς, Κατάι, Σρνιτς, Πέσιτς (78’ Πάβκοβ)

Μακάμπι Χάιφα: Κόχεν, Σούντγκρεν, Πλάνιτς, Γκόλντμπεργκ, Κορνούντ, Σερί (93' Γκέρσον), Λάβι, Μοχάμεντ, Χαζίζα, Πιερό, Νταβίντ (72’ Αζίλι)

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0