Football Talk

Super League: 5+1 στοιχεία, συμπτώσεις και σερί που συνεχίστηκαν ή... έσπασαν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος!

Super League: 5+1 στοιχεία, συμπτώσεις και σερί που συνεχίστηκαν ή... έσπασαν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος!

Η 2η αγωνιστική της Super League είναι ήδη εν εξελίξη, αλλά ας ρίξουμε μια ματιά σε 5+1 ενδιαφέροντα στοιχεία που προέκυψαν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματοςΑπό τους «πιτσιρικάδες» του ΠΑΟΚ και τη ευρεία νίκη της ΑΕΚ μετά από 37 χρόνια, στον μοναδικό Έλληνα σκόρερ της πρεμιέρας και το σερί των Γκρέι και Νέιρα!

Σχετικά Άρθρα

Φτάσαμα αισίως στην δεύτερη «στροφή» της Super League. Πριν όμως από την... δεύτερη σέντρα στο φετινό πρωτάθλημα, ας θυμηθούμε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία και σερί που άφησε πίσω της η 1η αγωνιστική!. Για πρώτη φορά μετά το 2018 και οι πέντε ομάδες του big-5 κέρδισαν όλες, κρατώντας μάλιστα το «μηδέν» στην άμυνα. Παράλληλα, ο Ατρόμητος έφτασε σε μεγάλη νίκη με 3-1 επί του ΟΦΗ, έχοντας πρωταγωνιστή τον Κλωναρίδη που σημείωσε τρεις ασίστ, ενώ το ματς που άνοιξε την «αυλαία» του πρωταθλήματος, έληξε ισόπαλο 3-3 μεταξύ Βόλου και Αστέρα Τρίπολης. Συνολικά, σημειώθηκαν 20 γκολ εκ των οποίων κάποια κρύβουν πίσω τους σερί που συνεχίζονται, όμως μονάχα ένα εξ αυτών σημειώθηκε από Έλληνα...

Τα «πιτσιρίκια» του ΠΑΟΚ και η... γερουσία της ΑΕΚ

Ο ΠΑΟΚ στη νίκη του με σκορ 1-0 επί του Παναιτωλικού, παρέταξε την νεαρότερη ενδεκάδα της αγωνιστικής. Οι παίκτες του «Δικεφάλου» είχαν μέσο όρο ηλικίας 25 χρόνια 11 μήνες και 30 ημέρες. Ο «Βενιαμίν» εκ των 11, ήταν ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης (18 ετών), ενώ μεγαλύτερος ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ (34 ετών).

paok_6.jpg

Από την άλλη, τη γηραιότερη ενδεκάδα στα εφτά ματς της αγωνιστικής παρέταξε η ΑΕΚ. Οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης, που ξεκίνησαν στην αναμέτρηση της Λαμίας, είχαν μέσο όρο ηλικίας 31 χρόνια και 14 ημέρες. Ο 35χρονος Νόρντιν Άμραμπατ ήταν ο μεγαλύτερος, ενώ ο μικρότερος ηλικιακά ήταν ο 26χρονος Ορμπελίν Πινέδα.

aek_10.jpg


Νίκη με 0-3 στην πρεμιέρα μετά από 37 χρόνια

Η ΑΕΚ εκκίνησε με το... δεξί τη νέα σεζόν, με το 3-0 επί της Λαμίας. Η «Ένωση» είχε να κερδίσει με τέτοιο σκορ εκτός έδρας 37 ολόκληρα χρόνια, από την περίοδο 1985/86, όταν είχε επικρατήσει 3-0 του Άρη στο Καυτανζόγλειο στάδιο. Μάλιστα, το συγκεκριμένο αποτέλεσμα αποτελεί την τελευταία εντός έδρας ήττα των Θεσσαλονικών σε πρεμιέρα πρωταθλήματος.


Μετά τον Γιουνές, ο Γκρέι!

Ο Αντρέ Γκρέι πέτυχε το τρίτο γκολ του Άρη στη νίκη με σκορ 3-0 επί του Λεβαδειακού, ενώ «σέρβιρε» στον Μαντσίνι για το πρώτο και έφτασε έτσι τα έξι γκολ και τις δύο ασίστ στα πέντε ματς ως τώρα με την φανέλα των «κιτρίνων». Μάλιστα, ο Άγγλος επιθετικός έχει σκοράρει και στις τρεις πρώτες του εμφανίσεις στο Κλεάνθης Βικελίδης (Γκόμελ, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Λεβαδειακός). Κάτι τέτοιο είχε να συμβεί από το 2018 και τον Χαμζά Γιουνές, ο οποίος είχε βρει δίχτυα με ΑΕΛ, Λεβαδειακό και Αστέρα Τρίπολης διαδοχικά.

grey.jpg

 

Η παράδοση που έχει χτίσει ο Νέιρα

Το «παρθενικό» γκολ του ΟΦΗ για ακόμα μια χρονιά στην Super League σημείωσε ο Χουάν Νέιρα. Ο Αργεντινός για τέταρτη φορά τις τελευταίες πέντε σεζόν είναι αυτός που βάζει πρώτος το όνομα του στη λίστα με τους σκόρερ των Κρητικών. Συγκεκριμένα, ο Νέιρα «άνοιξε το σκορ» στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο και συνέχισε έτσι την παράδοση που έχει χτίσει από το 2018. Τότε είχε συστηθεί στον κόσμο του ΟΦΗ με «ντοπιέτα» απέναντι στον Πανιώνιο, ενώ το σερί συνεχίστηκε με Παναιτωλικό το 2020 και με ΑΕΚ το 2021. Μοναδική σεζόν που δε το πέτυχε ήταν το 2019, όταν ο συμπατριώτης του Μιγκέλ Μεγιάδο είχε σκοράρει στο Κλεάνθης Βικελίδης.

ΧΟΥΑΝ_ΝΕΙΡΑ.jpg


Μοναδικός Έλληνας σκόρερ, ο Τζαβίδας

Ανάμεσα στους 18 ποδοσφαιριστές που σκόραραν στην πρεμιέρα μονάχα ένας ένας ήταν Έλληνας. Ο Μάριος Τζαβίδας του Ατρομήτου ήταν αυτός που ισοφάρισε στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ και άνοιξε το δρόμο της ανατροπής για την ομάδα του. Μάλιστα, αυτό ήταν το πρώτο γκολ του 19χρονου επιθετικού στη καριέρα του στην Super League.

ΤΖΑΒΙΔΑΣ_ΜΑΡΙΟΣ.jpg

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0