Football Talk

Από τον Βιεϊρίνια στον Ρόνι Λόπες και τον Μπαράλες: Τα γκολ στα «χασομέρια» των τελευταίων ετών της Super League! (video)

Από τον Βιεϊρίνια στον Ρόνι Λόπες και τον Μπαράλες: Τα γκολ στα «χασομέρια» των τελευταίων ετών της Super League! (video)

Ο γερο-Μπαράλες σόκαρε τους Βολιώτες στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων το βραδύ της Παρασκευής (19/8) και χάρισε το βαθμό της ισοπαλίας στον Αστέρα Τρίπολης (3-3). Πριν τον Αργεντινό όμως, είχαν προηγηθεί και άλλοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο με γκολ πριν το σφύριγμα της αργοπορημένης λήξης, με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό να έχουν τα πρωτεία.  

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για τους ουδέτερους φιλάθλους, ξεκίνησε το πρωτάθλημα της Super League τη σεζόν 2022-23. Με αγγλικό σκορ και συγκινήσεις στο φινάλε. Σε ένα ματς διαφήμιση, παρά το πρώιμο της περιόδου, ο Βόλος κρατούσε τη νίκη στα… πόδια του, μέχρι να εμφανιστεί ο «από μηχανής θεός» και κλέψει το βαθμό για τους Αρκάδες. Ο αειθαλής Χερόνιμο Μπαράλες, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, τσίμπησε ιδανικά τη μπάλα ακριβώς στο 90+8 και έγραψε το τελικό 3-3. Σε μία πρεμιέρα άκρως χορταστική.

Ο 35χρονος Αργεντινός ήρθε να γίνει «χαλίφης στη θέση του χαλίφη» μιας και το late goal του ήρθε να προστεθεί σε μία λίστα που συνεχώς αυξάνεται τα τελευταία χρόνια, επί εποχής Super League. Το BN Sports κάνει τις γνωστές του αναδρομές και θυμίζει τα προηγούμενα τέρματα που επιτεύχθηκαν στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων.

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-2, 2019 (Βιεϊρίνια, 90+11)

Σε ομάδα της τελευταίας στιγμής στα ντέρμπι εξελίσσεται ο «δικέφαλος του Βορρά». Ποιος μπορεί να ξεχάσει άλλωστε την επική ανατροπή στα περσινά προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στην ΑΕΚ, όταν μετέτρεψε το 1-0 του 94’, σε 1-2, τρία λεπτά αργότερα; Πριν απ’ αυτό όμως είχε προηγηθεί ένα άλλο καθυστερημένο τέρμα, 2μιση χρόνια νωρίτερα.

Στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής και παρά την βαθμολογική και ποιοτική διαφορά των δυο ομάδων, οι «πράσινοι» ήταν έτοιμοι να πανηγυρίσουν ένα μεγάλο «διπλό». Ωστόσο υπολόγιζαν χωρίς τον Βιεϊρίνια. Ο αρχηγός των Θεσσαλονικιών ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι στο 90+11, σε παράβαση που έγινε στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων και υπεδείχθη με τη βοήθεια του VAR από τον Σλοβάκο Βίντιτς. Έτσι οι γηπεδούχοι, έσωσαν το βαθμό της ισοπαλίας.

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 3-1, 2020 (Ελ Καντουρί, 90+10)

Συνήθεια που έγινε λατρεία. Στη δύσκολη χρονιά του κορονοϊού, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε «με την πλάτη στον τοίχο» στην άδεια λόγω πανδημίας Τούμπα για τα playoff, απέναντι στον ΟΦΗ που εντυπωσίασε στο πρώτο ημίχρονο. Το γκολ του Νέιρα έβαλε μπροστά στο σκορ τους Κρητικούς, πριν ισοφάρισε ο Χρήστος Τζόλης λίγο αργότερα. Το καλό όμως ο «δικέφαλος» του κρατούσε για το τέλος.

O Νάστος υπέπεσε σε ένα ανόητο πέναλτι, ο κύριος Φωτιάδης συμβουλεύτηκε το VAR και έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Τσούπα Άκπομ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και έκανε το 2-1 στο 90+1. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε και ο Ελ Καντουρί στο 90+9 για να διευρύνει το προβάδισμα, παίρνοντας το «ριμπάουντ» στην τελική του Σβιντέρσκι.

Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-2, 2022 (Ρόνι Λόπες, 90+8)

Στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των playoff, Ολυμπιακός και ΠΑΣ Γιάννινα χάρισαν ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη ματς, αν και αδιάφορο βαθμολογικά. Οι Πειραιώτες πήραν διπλό προβάδισμα, με τους Ηπειρώτες να απαντούν με το ίδιο «νόμισμα», πριν έρθει ο Ρόνι Λόπες. Ο Πορτογάλος, ο οποίος έδινε τις τελευταίες του «εξετάσεις» μήπως και πείσει τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και μείνει, με μια «ζωγραφιά» στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (90+8), έγραψε το τελικό 3-2.

Λεβαδειακός – Ολυμπιακός 0-1, 2013 (Ραφίκ Τζιμπούρ, 90+7)

Στο προτελευταία ματς του Ζαρντίμ στον πάγκο των «ερυθρολεύκων», ο Ολυμπιακός λίγο έλειψε να στραβοπατήσει στη Λειβαδιά, απέναντι στην ομώνυμη ομάδα. Είχε όμως τον «τρομοκράτη» του.

Οι Πειραιώτες είχαν τη σαφή υπεροχή των κινήσεων όμως δεν μπορούσαν να φτάσουν με ευκολία στην αντίπαλη περιοχή. Ο Πορτογάλος τεχνικός τα «έπαιξε όλα για όλα» στα τελευταία λεπτά περνώντας στον αγωνιστικό χώρο όλους του τους επιθετικούς και τελικά δικαιώθηκε. Ο κύριος Βοσκάκης κράτησε παραπάνω χρόνο καθυστερήσεων, μιας και οι παίκτες του Λεβαδειακού τον «ροκάνιζαν» με κάθε ευκαιρία, πριν έρθει ο Τζιμπούρ στο 90+7 και με κεφαλιά-ξυράφι από ασίστ του Χουάν Πάμπλο Πίνο, δώσει τη νίκη στους Πειραιώτες.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0