Football Talk

Super League: Οι νέοι θα είναι και... ωραίοι;

Super League: Οι νέοι θα είναι και... ωραίοι;

Με την Super League να ανοίγει αυλαία για την φετινή χρονιά, τα νέα πρόσωπα των ομάδων αναμένεται να αποτελέσουν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Θα καταφέρουν άραγε να σταθούν αντάξιοι των προσδοκιών;

Λίγο πριν την έναρξη της νέας σεζόν στην Super League και το ενδιαφέρον όλων πέφτει δικαιολογημένα στα νέα πρόσωπα των ομάδων. Θα καταφέρουν άραγε οι νέοι να φανούν και… ωραίοι; 

Κόνραντ Ντε Λα Φουέντε

Και μόνο που έχει διατελέσει μέλος της δεύτερης ομάδας της Μπαρτσελόνα, όντας ένας από τους πιο ταλαντούχους άσους της τα τελευταία χρόνια, αυτό αρκεί για να υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τον κόσμο για να τον δει. Ο Αμερικανός εξτρέμ ήρθε ως δανεικός από την Μαρσέιγ, στην οποία δεν βρήκε χώρο, έχοντας και έναν σοβαρό τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε. Στον Ολυμπιακό ευελπιστούν να ξεδιπλώσει όλο το ταλέντο του, το οποίο είναι αδιαμφισβήτητο.

5658665.jpg

Μπένζαμιν Βέρμπιτς

Αποτελεί, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, την φετινή μεταγραφική υπέρβαση του Παναθηναϊκού. Ο Μπένζαμιν Βέρμπιτς ήρθε στην Ελλάδα έπειτα από το πέρασμά του στη Ντιναμό Κιέβου, με την οποία μέτρησε 119 συμμετοχές, 37 γκολ και 12 ασίστ. Το «τριφύλλι» δούλεψε πολύ προσεκτικά την υπόθεσή του και κατάφερε να τον κάνει δικό του. Μεταγραφή από το πάνω ράφι ξεκάθαρα και μένει να δούμε αν θα δείξει και στα μέρη μας όλα όσα έκαναν γνωστό τον διεθνή Σλοβένο άσο.

verbic-1024x683_1.jpg

Ορμπελίν Πινέδα

Ο Μεξικανός χαφ αποτέλεσε το μεταγραφικό σίριαλ του καλοκαιριού για την ΑΕΚ, το οποίο ωστόσο είχε αίσιο τέλος. Ο Πινέδα πήρε την απόφαση να έρθει στην Ελλάδα για χάρη του νέου τεχνικού της Ένωσης, Ματίας Αλμέιδα και όλοι οι φίλοι των «κιτρινόμαυρων» ανυπομονούν να τον δουν εν δράσει, με τα μέχρι στιγμής πεπραγμένα του στα φιλικά της ομάδας να είναι πολύ ελπιδοφόρα.

Το κακό για την ΑΕΚ είναι ότι ο Πινέδα μπορεί να εξελιχθεί σε περίπτωση Αραούχο, με την έννοια ότι δεν υπάρχει κάποια οψιόν αγοράς του, πράγμα που σημαίνει ότι θα δυσκολευτεί να τον κρατήσει εφόσον αποδείξει την αξία του.

5645789.jpg

Τιάγκο Ντάντας

Ο ΠΑΟΚ έχει κάνει πολλές κινήσεις στο φετινό μεταγραφικό παζάρι ωστόσο αυτή που παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι αυτή του Τιάγκο Ντάντας. Ο «δικέφαλος του Βορρά» κατάφερε να φέρει τον νεαρό άσο από την Μπενφίκα με την μορφή δανεισμού και την ελπίδα ότι με τις εμφανίσεις του θα αναγκαστεί να ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς που έχει συμφωνηθεί.

Ο Ντάντας ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ευρώπη. Και μόνο που τον πήρε η Μπάγερν Μονάχου το 2020 λέει πολλά, ωστόσο παρέμεινε στάσιμος. Είναι ακόμα πολύ νέος και μένει να δούμε αν θα κάνει το restart στην καριέρα του μέσα από την ομάδα του ΠΑΟΚ.

5652962.jpg

Μανού Γκαρθία

Σίγουρα η άφιξη του Ζερβίνιο στην ομάδα του Άρη προκάλεσε μεγαλύτερο πανικό ωστόσο ο Μανού Γκαρθία πολλοί υποστηρίζουν ότι μπορεί να είναι η φετινή αποκάλυψη των «κίτρινων». Έχοντας παραστάσεις από την Μάντσεστερ Σίτι, την Eredivisie με την Μπρέντα και κυρίως από την La Liga με τις φανέλες των Αλαβές και Σπόρτινγκ Χιχόν, της οποίας μάλιστα ο Ισπανός άσος αποτελεί την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της, έχει όλα τα φόντα για να πετύχει στο ελληνικό πρωτάθλημα με τον Άρη.

Είναι σε εξαιρετική ηλικία (24), έχει όρεξη και θέλει να κάνει τη διαφορά, θέλοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα του ομάδα. Το αν θα τα καταφέρει ο χρόνος και το χορτάρι θα το δείξει ωστόσο σίγουρα έχει ενδιαφέρον η εξέλιξή του.

5651107.jpg

Ματίας Αλμέιδα

Η ΑΕΚ ύστερα από την τραγική περσινή χρονιά χρειαζόταν ανανέωση σε όλα τα επίπεδα. Φυσικά εξαίρεση δεν θα μπορούσε να είναι και η θέση του προπονητή, με τους ανθρώπους της Ένωσης να κάνουν την τελική επιλογή τους και να φέρνουν στην Ελλάδα τον Μεξικανό Ματίας Αλμέιδα για να αποτελέσει τον νέο τεχνικό της ομάδας. Ο Αλμέιδα δεν έχει προπονήσει ξανά ομάδα εκτός Μεξικού και δη ομάδα από την Ευρώπη. Αυτό φυσικά αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό για το κατά πόσο θα καταφέρει να προσαρμοστεί σε ένα πολύ διαφορετικό περιβάλλον από εκείνο που είχε συνηθίσει στη χώρα του. Παρ'όλα αυτά η διοίκηση της ΑΕΚ τον στήριξε και έκανε αρκετές μεταγραφές που ανέβασαν την ποιότητα του ρόστερ. Απομένει να δούμε τι θα καταφέρει να δημιουργήσει ο νέος της προπονητής...

5649369.jpg

Κάρλος Κορμπεράν

Ο Πέδρο Μαρτίνς αποχώρησε και στον Πειραιά δεν άργησαν να βρουν τον αντικαταστάτη του, βασικά τον βρήκαν πριν καν αποδεσμέυσουν τον Πορτογάλο προπονητή! Ο Κάρλος Κορμπεράν ήρθε ως ένα νεο project για τους πρωταθλητές Ελλάδας, οι οποίοι θέλουν να δημιουργήσουν μια νέα ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει παίζοντας ελκυστικό ποδόσφαιρο. Οι συστάσεις για τον Ισπανό τεχνικό είναι οι καλύτερες, με το τελευταίο του κατόρθωμα στην αγγλική Χάντερσφιλντ φυσικά να ξεχωρίζει. Ο Κορμπεράν κατάφερε και πήγε την ομάδα μέχρι τον τελικό των play off ανόδου για την Premier League έχοντας ένα από τα μικρότερα μπάτζετ της κατηγορίας! Αυτό από μόνο του είναι εντυπωσιακό και δημιουργεί μεγάλο ενδιαφέρον για το τι μπορεί να καταφέρει στον Ολυμπιακό, με τις απαιτήσεις ωστόσο να είναι μεγαλύτερες από αυτές που είχε στην Αγγλία.

5660349.jpg

Θανάσης Στάικος

Ο ΠΑΣ Γιάννινα βρήκε στο πρόσωπο του 42χρονου Έλληνα τεχνικού τον διάδοχο του Ηρακλή Μεταξά, με τον Στάικο να αποτελεί το δεξί χέρι του νυν, πλέον, προπονητή του Αστέρα Τρίπολης, για όσο καιρό κάθησε στον πάγκο των Ηπειρωτών. Ουσιαστικά, η νέα σεζόν θα αποτελέσει το βάπτισμα του πυρός για τον Θανάση Στάικο καθώς δεν έχει προπονήσει ξανά ομάδα Super League. Ο ΠΑΣ είναι η τρίτη ομάδα που θα κάτσει στον πάγκο της ως πρώτος προπονητής μετά την Ερμιονίδα και τον Παναρκαδικό. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον για το πως θα διαχειριστεί αυτό το καινούριο και μεγάλο βήμα στην καριέρα του, με τους ανθρώπους του ΠΑΣ να μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για τον ίδιο και την δουλειά που κάνει.

5538855_1.jpg

Φυσικά, η σεζόν που αρχίζει δεν θα έχει μόνο καινούρια πρόσωπα. Από φέτος μπάινει στη ζωή μας ένα νέο γήπεδο και αυτό μόνο θετικό μπορεί να είναι για το πρωτάθλημα της χώρας. Το όνειρο χρόνων, χιλιάδων φίλων της ΑΕΚ για την ανέγερση του της σπιτιού είναι πλέον πραγματικότητα, με τη νεόκτιστη OPAP Arena να είναι έτοιμη να ανοίξει τις πύλες της! Ένα έργο που ισοδυναμείται με πολλά πρωταθλήματα για τους κιτρινόμαυρους, οι οποίοι δεν θα χρειαστεί να ξενητευτούν ξανά, όπως έκαναν πολλές φορές στο παρελθόν. Τα οφέλη είναι πολλά και δεν αφορούν μόνο την ΑΕΚ. Μόνο με νέα γήπεδα και νέες εγκαταστάσεις μπορεί να αναβαθμιστεί το ελληνικό πρωτάθλημα και η OPAP Arena είναι μία πολύ καλή αρχή προς αυτή την κατεύθυνση.

gipedo1_0.jpg

Αντώνης Κεφαλωνίτης


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0