Football Talk

Super League: Όσα θα μας λείψουν και όσα… στο καλό να πάνε!

Super League: Όσα θα μας λείψουν και όσα… στο καλό να πάνε!

Επιτέλους σέντρα! Η Super League ξεκινάει και το BN Sports καταγράφει τι θα μας λείψει από τις προηγούμενες χρονιές και τι αποχαιρετήσαμε με… χαρά!

Ναι δεν έχουμε το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, αυτό το ξέρουμε όλοι, όμως, όπως και να το κάνουμε, μας έλειψε η δράση από τα γήπεδα. Η Super League για τη σεζόν 2022-23 ξεκινάει επιτέλους και το BN Sports κάνει μία καταγραφή των όσων θα μας λείψουν από τις προηγούμενες σεζόν και όσων αποχαιρετήσαμε με χαρά!

Τι θα μας λείψει

Πέδρο Μαρτίνς

Ο Πορτογάλος τεχνικός έγραψε ιστορία στον πάγκο του Ολυμπιακού, καθώς υπό τις οδηγίες του οι ερυθρόλευκοι έζησαν μεγάλες νίκες στην Ευρώπη όπως το έπος του Λονδίνου ή η μεγάλη νίκη-πρόκριση επί της Μίλαν, ενώ και στην Ελλάδα δεν είχαν αντίπαλο! O Μαρτίνς κατάφερε και ξεπέρασε τον Ντούσαν Μπάγεβιτς ως ο μακροβιότερος προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδας. Η αξία του, άσχετα από το πώς έφυγε, είναι αδιαμφισβήτητη και σίγουρα θα λείψει από τα γήπεδα της φετινής Super League.

maxresdefault_37.jpg

Ευθύμης Κουλούρης

Ο Ευθύμης Κουλούρης ύστερα από μόλις μία χρονιά στον Ατρόμητο, στην επιστροφή του στα πάτρια εδάφη, μετά το πέρασμά του από την Τουλούζ, αποφάσισε να ξενιτευτεί και πάλι, παίρνοντας μεταγραφή στην αυστριακή ΛΑΣΚ Λιντς. Ο Έλληνας επιθετικός είναι αναμφίβολα από τους πιο ποιοτικούς άσους που διαθέτει το ελληνικό ποδόσφαιρο και η φυγή του ξανά στο εξωτερικό κάνει πιο φτωχό το πρωτάθλημά μας.

koulouris-1-9086768.jpg

Μανώλης Σάλιακας

Ο 26χρονος δεξιός μπακ ήταν από τους κορυφαίους της περσινής σεζόν, αποτελώντας την μεγάλη έκπληξη στην ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα. Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις του έδωσαν την μεταγραφή στη Γερμανία για λογαριασμό της Ζανκτ Πάουλι και η Super League έχασε έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή. Δεν γίνεται να μη λείψει από το πρωτάθλημα ένας τόσο φέρελπις γηγενής παίκτης.

5593654.jpg

Χουάν Χοσέ Περέα

Ο έτερος άσος του ΠΑΣ Γιάννινα που άφησε τα μέρη μας και πήρε μεταγραφή σε ομάδα του εξωτερικού και μάλιστα στην Στουτγκάρδη για το ποσό ρεκόρ των 2,4 εκατ. ευρώ! Ο Κολομβιανός επιθετικός ήταν αποκάλυψη στην περσινή εκπληκτική πορεία των Ηπειρωτών και ήταν σίγουρο ότι θα προκύψει πρόταση από το εξωτερικό όπως και έγινε. Αναμφίβολα μιλάμε για έναν παίκτη κόσμημα για τα ελληνικά γήπεδα στα οποία δυστυχώς πλέον δεν θα τον βλέπουμε να παίζει.

5593348.jpg

Μπρούνο Γκάμα

Ο Πορτογάλος ήταν μία ηγετική προσωπικότητα στα τέσσερα χρόνια παρουσίας του στον Άρη, πέρα φυσικά από την δεδομένη αγωνιστική του ποιότητα. Πέρα όμως από ικανός ποδοσφαιριστής, ο Μπρούνο Γκάμα ήταν είχε και εξαιρετικό χαρακτήρα. Ο Άρης αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο τον Πορτογάλο καθαρά για αγωνιστικούς λόγους, μιας και έφτασε πλέον τα 35 ωστόσο είναι ένας ποδοσφαιριστής που θα λείψει πολύ από το ελληνικό πρωτάθλημα.

5533214.jpg

Τι δεν θα μας λείψει

ΟΑΚΑ

Μπορεί να πρόκειται για το μεγαλύτερο στάδιο στη χώρα ωστόσο το ΟΑΚΑ ελέω και OPAP Arena δεν πρόκειται να το δούμε, τουλάχιστον για την φετινή χρονιά και η αλήθεια είναι δεν θα λείψει και σε κανέναν… Ένα μη ποδοσφαιρικό γήπεδο, το οποίο για να γίνει έδρα θα πρέπει να γεμίσει, αλλιώς… παγωμάρα. Ενδέχεται να το ξαναδούμε στο μέλλον βέβαια λόγω Παναθηναϊκού, θα δείξει.

stadium-oaka.jpg

Χένρι Ονιεκούρου

Ήρθε το περασμένο καλοκαίρι ως ο άνθρωπος που θα ανεβάσει επίπεδο την επίθεση του Ολυμπιακού, με τους Πειραιώτες να δαπανούν συνολικά 5 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του από τη Μονακό. Η σεζόν που έκανε ο Νιγηριανός ωστόσο δεν δικαιολόγησε σε καμία των περιπτώσεων το κόστος της μεταγραφής του, παρότι πήρε αρκετές ευκαιρίες. Δικαίως θωρείται ο Ονιεκούρου μία από τις χειρότερες μεταγραφές των «ερυθρόλευκων» και σίγουρα δεν θα λείψει από την Super League, ειδικά στους φίλους του Ολυμπιακού. Μάλλον η Τουρκία του ταιριάζει καλύτερα…

5518586.jpg

Όγκνιεν Βράνιες

Ο Βόσνιος στόπερ αποχώρησε από την ΑΕΚ μιας και δεν βρισκόταν στα πλάνα του νέου τεχνικού της ομάδας, Ματίας Αλμέιδα. Κακά τα ψέματα, ο Βράνιες δεν θύμιζε σε τίποτα τον ικανό και στιβαρό στόπερ που μπορούσες να βασίσεις την αμυντική σου γραμμή. Η προηγούμενη σεζόν του με την Ένωση ήταν αρκετά κακή και οι φίλοι των «κιτρινόμαυρων» δεν χαλάστηκαν και πολύ με την απομάκρυνσή του. Ο παλιός Βράνιες θα ήταν απώλεια και για την ΑΕΚ και για το πρωτάθλημα, αυτή η version όμως του Βόσνιου δεν θα λείψει σε κανέναν.

5557296.jpg

Καρλίτος

Ήρθε στην Ελλάδα ως «κανόνι» αλλά στην πορεία κάπου «χαθήκαμε». Ο Ισπανός επιθετικός ήρθε στα μέρη μας πριν δύο καλοκαίρια για λογαριασμό του Παναθηναϊκού ώστε να ηγηθεί της επίθεσης των «πρασίνων». Η πορεία του ωστόσο μόνο ηγετική δεν ήταν. Ο Καρλίτος θα δείξει μεν ότι έχει ποιότητα ως ποδοσφαιριστής ωστόσο όλοι στο «τριφύλλι» περίμεναν κάτι καλύτερο από τον απολογισμό των 18 γκολ σε 60 εμφανίσεις. Φυσικά, πρόκειται για μία τραγική επίδοση για επιθετικό και η πώλησή του στη Λέγκια ήταν η καλύτερη λύση για τις δύο πλευρές. Δεν θα λείψουν τα ούτως ή άλλως λιγοστά γκολ του.

5650215.jpg

Λούκας Τέιλορ

Κατώτερος των προσδοκιών απεδείχθη ο Βραζιλιάνος αμυντικός του ΠΑΟΚ.  Η σεζόν που έκανε μπορεί να έκλεισε με τρεις ασίστ, ωστόσο η συνολική παρουσία του Τέιλορ στην στο αμυντικό παιχνίδι του «δικεφάλου του Βορρά» ήταν κάτω του μετρίου. Βεβαίως δεν πήρε και πολλές ευκαιρίες, καθώς είχε μόλις 10 συμμετοχές αλλά όποτε έπαιξε ήταν «τρύπα» για την άμυνα της ομάδας του. Ο δανεισμός του στην Σαχτάρ είναι θείο δώρο και το σίγουρο είναι ότι το πέρασμά του από τα μέρη μας ήταν από κακό έως και αδιάφορο.
τέιλορ-παοκ.jpg
Αντώνης Κεφαλωνίτης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0