Football Talk

Από την «Λα Μασία» στην… Super League: O Μποτία, ο Λουίς Γκαρσία και οι υπόλοιποι «μπλαουγκράνα» που έπαιξαν στα μέρη μας

Από την «Λα Μασία» στην… Super League: O Μποτία, ο Λουίς Γκαρσία και οι υπόλοιποι «μπλαουγκράνα» που έπαιξαν στα μέρη μας

Ένα από τα πολλά «παιδιά» της διάσημης «Λα Μασία», της ακαδημίας της Μπαρτσελόνα, ο Κόνραντ Ντε Λα Φουέντε ήρθε στην Ελλάδα για χάρη του Ολυμπιακού. Ο 21χρονος άσος ωστόσο δεν είναι το πρώτο δημιούργημα της «Λα Μασία» που έρχεται να αγωνιστεί στα μέρης μας.

Ο Κόνραντ Ντε Λα Φουέντε θα φοράει και επίσημα τα ερυθρόλευκα για τη νέα σεζόν, με τον Ολυμπιακό να ανακοινώνει την απόκτησή του, με μορφή δανεισμού από την Μαρσέιγ.

Κόνραντ, καλώς όρισες στον Ολυμπιακό! / Welcome to Olympiacos @konradjr! ?⚪
#Olympiacos #Transfer #Welcome #KonradDeLaFuente #WelcomeDeLaFuente #WeKeepOnDreaming pic.twitter.com/rxNlLKxEP9

— Olympiacos FC (47?) (@olympiacosfc) August 13, 2022

Με αφορμή την άφιξη του Αμερικανού εξτρέμ στη χώρα μας, το BN Sports θυμάται και άλλους παίκτες-δημιουργήματα της πιο διάσημης ακαδημίας στον κόσμο.

Αλμπέρτο Μποτία

Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός κατάφερε και όχι μόνο αγωνίστηκε με τη φανέλα του Ολυμπιακού αλλά υπήρξε και αρχηγός του, παρότι αρκετές φορές δέχθηκε σκληρή κριτική από τους φίλους των Πειραιωτών.

alberto_botia_oly-1024x1024.jpg

Ο Μποτία υπήρξε και αυτός μέλος της περίφημης «Λα Μασία». Το 2003 σκάουτερ των «μπλαουγκράνα» εντόπισαν τον 8χρονο τότε Αλμπέρτο στις ακαδημίες της Ρεάλ Μούρθια και τον απέκτησαν με συνοπτικές διαδικασίες. Ο Μποτία θα συμμετέχει σε όλες τις ομάδες της Μπάρτσα και τον Μάιο του 2009 θα κληθεί για πρώτη φορά στην πρώτη ομάδα των Καταλανών σε αγώνα για το Champions League με αντίπαλο την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Τον ίδιο μήνα, θα κάνει και τη πρώτη του και μοναδική συμμετοχή με την ομάδα σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια.

120_botia.jpg

Τον Αύγουστο του 2014, ο Ολυμπιακός θα ανακοινώσει την αγορά του Μποτία από την Σεβίλλη, η οποία τον είχε αποκτήσει το 2012, υπογράφοντας συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων ετών. Με την φανέλα των «ερυθρόλευκων» ο Ισπανός αμυντικός θα κάνει 67 εμφανίσεις μέχρι το 2018 όταν και πήρε μεταγραφή για την Αλ Χιλάλ.

Λουίς Γκαρσία

Ο άλλοτε άσος της Λίβερπουλ, Λουίς Γκαρσία, ήρθε στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2010, μένοντας στους «πράσινους» για μία σεζόν. Ο Γκαρσία έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στα εφηβικά τμήματα της Μπαρτσελόνα και το 1996 υπέγραψε το πρώτο του ημιεπαγγελματικό συμβόλαιο με την τρίτη ομάδα των «μπλαουγκράνα».

NINTCHDBPICT000577445728-e1587042921921.jpg

Οι πολύ καλές του εμφανίσεις θα τον οδηγήσουν την επόμενη σεζόν στην δεύτερη ομάδα των Καταλανών. Τα επόμενα χρόνια ο χαρισματικός Ισπανός άσος παρότι θα κάνει πολύ καλές εμφανίσεις τόσο στη Μπαρτσελόνα Β όσο και στις ομάδες που θα δοθεί δανεικός εντούτοις δεν θα πάρει την ευκαιρία και το 2002 θα πάρει μεταγραφή στην Ατλέτικο Μαδρίτης έναντι 3,6 εκατ. ευρώ. Παρόλα αυτά, την επόμενη χρονιά οι Καταλανοί θα τον αγοράσουν εκ νέου από τους «ροχιμπλάνκος», δείγμα ότι πίστευαν σε εκείνον.

Η συνέχεια λίγο πολύ είναι γνωστή, με τον Γκαρσία να πηγαίνει αργότερα στο Νησί για χάρη της Λίβερπουλ και να γίνεται βασικό γρανάζι της ομάδας του Ράφα Μπενίτεθ, φτάνοντας μέχρι το έπος της Πόλης.

Τον Αύγουστο του 2010 έπειτα από μία κακή σεζόν με την Σαντατέρ θα έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό του «τριφυλλιού», υπογράφοντας μονοετές συμβόλαιο. Συνολικά, ο Λουίς Γκαρσία αγωνίστηκε με την φανέλα του Παναθηναϊκού 18 φορές, σκοράροντας δύο γκολ, πριν πάρει τον δρόμο της επιστροφής στην Ισπανία και την Πουέμπλα.

1386003558_312454_1386003846_noticia_grande.jpg

Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα

Άλλος ένας «πράσινος» της λίστας και μάλιστα νυν! Ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα, «γέννημα θρέμμα» της Βαρκελώνης, πριν ανοίξει τα φτερά του για την Ολλανδία και την Τβέντε αρχικά και μετέπειτα για την χώρα μας και τον Παναθηναϊκό, ήταν μέλος της Μπαρτσελόνα.  

Ο Ισπανός εξτρέμ σε ηλικία μόλις 6 ετών εντάχθηκε στην ακαδημία των «μπλαουγκράνα» και αφού έπαιξε σε διάφορες ομάδες της χώρας ως έφηβος, υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τους Καταλανούς τη σεζόν 2014-15. Ο Αϊτόρ αγωνίστηκε με την δεύτερη ομάδα της Μπάρτσα, ενώ πρόλαβε να φορέσει και τη φανέλα της πρώτης ομάδας σε έναν αγώνα Κυπέλλου με αντίπαλο την Βιγιανοβένσε τον Δεκέμβρη του ’15.

Αφότου πέρασε από τις δεύτερες ομάδες της Βιγιαρεάλ και της Σεβίλλης, το 2018 αποφασίζει να αφήσει την Ισπανία για χάρη της ολλανδικής Τβέντε. Συνολικά, στα δύο χρόνια παρουσίας του στην Ολλανδία, ο Αϊτόρ έκανε 56 συμμετοχές, με 20 γκολ, πριν έρθει η πρόταση του Παναθηναϊκού και ο Ισπανός άσος έρθει στα μέρη μας.

FQTXavoXwAYTIG3.jpg

Ούρκο Πάρντο

Ο Ούρκο Πάρντο πριν πάρει την απόφαση να έρθει στα μέρη μας για χάρη της ομάδας του Ηρακλή το 2007, ήταν ενεργό μέλος της δεύτερης ομάδας της Μπαρτσελόνα. Ο Ισπανός με βελγική και κυπριακή υπηκοότητα,  από τα 16 του ήταν στη «Λα Μασία», εκεί διαμορφώθηκε ποδοσφαιρικά χωρίς ωστόσο να καταφέρει να κάνει κάποια συμμετοχή με την πρώτη ομάδα. Μάλιστα συνυπήρξε με τον Φρανθίσκο Χαβίτο εκείνη την περίοδο.

bcn_c_02-03.jpg

Η μεταγραφή στον Ηρακλή του έδωσε νέα πνοή στην καριέρα του και ο Πάρντο αγωνίστηκε συνολικά 29 φορές με τους Θεσσαλονικείς πριν έρθει η μετακίνηση στη Ραπίντ Βιέννης. Το 2009 θα ξανάρθει στην Ελλάδα για χάρη του Ολυμπιακού και θα κάτσει μέχρι το 2011 ως δανεικός, κάνοντας συνολικά 29 συμμετοχές. Ο σταθμός στην καριέρα του Πάρντο ήταν αναμφίβολα ο ΑΠΟΕΛ, στον οποίο αγωνίστηκε από το 2011 έως το 2017 κάνοντας συνολικά 130 εμφανίσεις ενώ αργότερα ακολούθησαν μεταγραφές και σε άλλες κυπριακές ομάδες.

60e5c8f1e7e2c.jpg

Φρανθίσκο Χαβίτο

Άλλος ένας ποδοσφαιριστής που έφυγε από Ισπανία και την Μπαρτσελόνα με προορισμό την όμορφη Θεσσαλονίκη, με τη διαφορά ότι ο Χαβίτο συνέχισε στον Άρη! Ο συμπαθέστατος Ισπανός άσος, από τα 16 του βρέθηκε στη «Λα Μασία» και έπαιξε σε όλες τις μικρές ομάδας της Μπάρτσα, φτάνοντας ακόμα και στην πρώτη, με την οποία έκανε μία συμμετοχή σε αγώνα Champions League απέναντι στη Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Untitled-design-81.jpg

Ένας σοβαρός τραυματισμός θα του στερήσει την δυνατότητα να συμμετέχει στην προετοιμασία των «μπλαουγκράνα» στις ΗΠΑ και το όνειρο για περεταίρω συμμετοχές στην πρώτη ομάδα. Το 2006 προκύπτει το ενδιαφέρον του Άρη και ο Φρανθίσκο παίρνει την απόφαση να έρθει στα μέρη μας. Με τους «κίτρινους» θα πραγματοποιήσει 136 συμμετοχές με 15 γκολ, στα συνολικά πέντε χρόνια παρουσίας του στο Κλ. Βικελίδης και θα δεθεί όσο λίγοι με τον σύλλογο και τους φιλάθλους. Αργότερα, ο Χαβίτο θα αγωνιστεί με τις φανέλες του Ολυμπιακού, της Κέρκυρας και του Πανθρακικού.

Aris-havito988.jpg


Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0