Football Talk

Άρης: Να δώσει τέλος στα… «αχ» και να πετύχει την ανατροπή που δεν ολοκλήρωσε τα προηγούμενα χρόνια

Άρης: Να δώσει τέλος στα… «αχ» και να πετύχει την ανατροπή που δεν ολοκλήρωσε τα προηγούμενα χρόνια

Ο Άρης οφείλει να ανατρέψει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» το 2-0 του πρώτου αγώνα απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και να δώσει στον κόσμο του, την μεγάλη πρόκριση που δεν πέτυχε όταν ήταν με την πλάτη στον τοίχο

Σχετικά Άρθρα

Τα ευρωπαϊκά καλοκαίρια για τις ελληνικές ομάδες τα τελευταία χρόνια αποδεικνύονται όλο και πιο δύσκολα. Η δυσχερή βαθμολογική θέση της χώρας μας στην κατάταξη της UEFA, αναγκάζει τους συλλόγους να χρειάζονται δύο με τρείς προκριματικούς γύρους για να εισέλθουν στους ομίλους και όπως παρατηρούμε οι αποτυχίες είναι συχνό φαινόμενο και έρχονται με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο.

Στο περιβάλλον του Άρη το συναίσθημα του καλοκαιρινού αποκλεισμού το έχουν βιώσει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια και ένας από τους βασικούς στόχους που ανατέθηκαν στο Χέρμαν Μπούργκος και στους ποδοσφαιριστές του, ήταν η είσοδος σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης έπειτα από 12 χρόνια.

Στον β’ προκριματικό γύρο του Conference League οι Θεσσαλονικείς πέρασαν σαν «σίφουνας» το χαμηλό εμπόδιο της Γκομέλ με συνολικό σκορ 7-2 και παρουσίασαν μια θελκτική αγωνιστική εικόνα που άφηνε υποσχέσεις στους οπαδούς των «κιτρινόμαυρων». Η άτυχη διασταύρωση με την Μακάμπι Τελ Αβίβ ωστόσο θα τροποποιούσε τα δεδομένα, αφού η εκτός έδρας ήττα με 2-0, τα συνεχή αμυντικά λάθη και η χαμένη ευκαιρία του Καμάτσο στις καθυστερήσεις δημιούργησε αμφιβολίες στο εσωτερικό του συλλόγου.

Παρ’ όλα αυτά η ρεβάνς στο Χαριλάου δεδομένα θα είναι μια διαφορετική ιστορία. Ο κόσμος θα δώσει βροντερό «παρών» στις εξέδρες του Βικελίδης με απώτερο σκοπό να ολοκληρωθεί μια μεγάλη ανατροπή, καθώς είναι η τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια που ο Άρης νιώθει ότι η πλάτη του ακουμπάει στον τοίχο.

Η πρώτη ήταν το καλοκαίρι του 2019 όπου οι «κίτρινοι» ηττήθηκαν με το βαρύ 3-0 στην έδρα της Μόλντε και η αλήθεια είναι ότι οι πιθανότητές είχαν ελαχιστοποιηθεί ενόψει του επαναληπτικού στη Θεσσαλονίκη. Στο τερέν του γηπέδου όμως όλα άλλαξαν. Ο Άρης μπήκε από το πρώτο λεπτό φουριόζος και με το «μαχαίρι στα δόντια», ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα χάρη στα τέρμα των Ματίγια, Δεληζήση, Ντιγκινί και έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί μια αμυντική αδράνεια στα μετόπισθεν του Άρη ήταν ικανή να σβήσει το όνειρο για τεράστια πρόκριση.

Μια από τα ίδια και το περσινό καλοκαίρι απέναντι στην Αστάνα από το Καζακστάν. Στην πρώτη αναμέτρηση, οι χαμένες ευκαιρίες και οι αμυντικές παθογένειες έφεραν την ήττα με 2-0 και οι παίκτες Άκη Μάντζιου έπρεπε να κυνηγήσουν τις πιθανότητες στο «σπίτι» τους. Η ελληνική ομάδα πίεσε αφόρητα την αντίπαλο της και με μια τεράστια προσπάθεια ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα με γκολ των Σάσα και Μάνου. Στην παράταση ο Άρης δέχθηκε γκολ στο τελευταίο λεπτό από μια στημένη φάση και βίωσε έναν σοκαριστικό αποκλεισμό από τη συνέχεια του Europa Conference League.

Δεν χωράει αμφισβήτηση, ότι τα οφέλη μιας πιθανής πρόκρισης στον οργανισμό του Άρη είναι αμέτρητα και πρέπει με κάθε κόστος να τα κυνηγήσει, αφού η ώρα για μια μεγάλη ανατροπή μοιάζει ιδανική. Τα υπόλοιπα στο χορτάρι…

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0