Football Talk

Ιωνικός: Η «γεύση» των φιλικών, οι μεταγραφές και η φιλοδοξία που μεγαλώνει

Ιωνικός: Η «γεύση» των φιλικών, οι μεταγραφές και η φιλοδοξία που μεγαλώνει

Τέταρτο φιλικό χωρίς νίκη αλλά με το δείγμα να είναι ακόμα πιο θετικό από πέρσι. Ο Ιωνικός δημιουργεί με ισχυρές βάσεις τη νέα σεζόν και κόντρα στον Ατρόμητο έδειξε ακριβώς τι θέλει από την ερχόμενη χρονιά.

Γράφει ο Νότης Χάλαρης

Η έννοια των φιλικών είναι γνωστή αλλά λίγοι μπορούν να την αντιληφθούν με καθαρό μάτι. Τα συγκεκριμένα ματς δεν βγάζουν πρωταθλητή, ούτε κυπελλούχο αλλά τα συμπεράσματα που θέλει ο εκάστοτε προπονητής να δει. Μόνο ο προπονητής όμως και όχι οι οπαδοί ή οι αντίπαλοι. Οπότε και στον Ιωνικό υπάρχει η ίδια λογική.

Τέσσερα φιλικά μέχρι στιγμής και μηδέν νίκη. Απέναντι σε Άρη, Λεβαδειακό, Βόλο ΝΠΣ και τώρα Ατρόμητο. Δηλαδή ομάδες που θα συναντήσει στη Super League και με κάποιες από αυτές, θα κληθεί να κοντραριστεί για την παραμονή στην κατηγορία. Και όμως, ο Δημήτρης Σπανός χαμογελάει που η ομάδα του βγάζει στο τερέν όσα θέλει να δει.

Το BN Sports σας διαχωρίζει τα «+» και τα «-» του Ιωνικού ενόψει της νέας σεζόν, έχοντας το δείγμα των τεσσάρων φιλικών.

+: Στημένα ίσων… γκολ

Αν κάτι κρατήσαμε όσοι είδαμε το φιλικό κόντρα στον Ατρόμητο, είναι πως ο Ιωνικός πέτυχε δύο γκολ από στημένα και συγκεκριμένα, κόρνερ. Γενικότερα η άμεσα απειλή ερχόταν από εκεί αλλά το γεγονός πως μετατράπηκαν και σε γκολ, φέρνει ακόμα περισσότερα χαμόγελα. Μεντόσα και Μασάς οι εκτελεστές, από των οποίων τα πόδια ήρθε το 1-0 του Ιωαννίδη (με κεφαλιά του Αντούνες πρώτα) και το 2-2 του Μίλο (με σουτ έπειτα από κόντρες).

+: Οι μεταγραφές του… βγαίνουν

Ένα ακόμα θετικό που απόλαυσαν όσοι είδαν το Ιωνικός-Ατρόμητος είναι πως οι μεταγραφικές κινήσεις των γηπεδούχων, έχουν… κουμπώσει με το καλημέρα. Πέρα από το γεγονός πως Μεντόσα, Αντούνες και Ιωαννίδης συνεργάστηκαν για να έρθει το 1-0 αλλά και ο Μασάς με τον Μίλο για το 2-2, ο Ιωνικός έβλεπε στην ουσία να περνάει το ματς από τα πόδια τους. Ακούραστος ο Μασάς στον άξονα, ο Μίλο αντικατέστησε άψογα τον αποβληθέντα Ρομαό και ο Ελευθεριάδης έκανε αρκετά τρεξίματα πίσω από τον προωθημένο Ιωαννίδη. Το πρόσημο είναι παραπάνω από θετικό για την ενίσχυση της ομάδας.

+: Η αντίδραση είναι απαραίτητη

Τι και αν ήταν φιλικό. Μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες, ο Ιωνικός δεν ήθελε να ηττηθεί και μπροστά στον κόσμο του. Έμεινε με δέκα από νωρίς, άλλαξε τα πλάνα του αλλά ο Δημήτρης Σπανός είδε το σύνολό του να πιέζει και να φτάνει μέχρι την ισοφάριση. Αυτό είναι το μυστικό για να παίρνει η ομάδα αποτελέσματα. Ακόμα και αν κάτι έχει πάει στραβά (όπως το ανατραπεί το 1-0 σε 2-1 σε πέντε λεπτά), τότε να γίνει ανασυγκρότηση και να πάρει κάτι από το ματς η ομάδα.

-: Χρειάζεται «θωράκιση»

Βέβαια, για το παραπάνω, δεν σημαίνει πως είναι λογικό να καταρρέει η ομάδα τόσο εύκολα. Το είχε και πέρσι αυτό. Δηλαδή όταν ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0 ή 3-0, να κάνει το ματς θρίλερ στο τέλος και να το παιχνίδι να ολοκληρώνεται στο 3-2 ή στο 2-1 ή να χάνεται και η νίκη κιόλας με ολική ανατροπή. Αυτό πρέπει να αποβάλλει ο Ιωνικός από πάνω του. Την κατάρρευση μετά το γκολ και να… θωρακίζεται.

-: Λείπει το «κάτι» από τον άξονα

Η μεταγραφική περίοδος τρέχει και ο Ιωνικός χρειάζεται να κάνει κάποιες απαραίτητες κινήσεις για την επόμενη μέρα. Σίγουρα έχει ενισχυθεί αλλά μέχρι το τέλος Αυγούστου όλα είναι πιθανά. Στη μεσαία γραμμή, φάνηκε κόντρα στον Ατρόμητο σαν να έλειπε κάτι στη μεσαία γραμμή. Όχι πως Μασάς, Ελευθεριάδης και Μεντόσα δεν τα πήγαν καλά στη μεσαία γραμμή αλλά έλειπε το «6άρι» που θα κόψει τις αντίπαλες επιθέσεις και θα φτιάξει το ματς από πίσω.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0