Football Talk

Ατρόμητος: Συμφώνησε με Κιάρτανσον!

Ατρόμητος: Συμφώνησε με Κιάρτανσον!

Ο 32χρονος διεθνής Ισλανδός επιθετικός, Βίνταρ Όρν Κιάρτανσον, είναι ο εκλεκτός του Κρις Κόλμαν για να μπει στα «παπούτσια» του Ευθύμη Κουλούρη.

Γράφει ο Μάνος Φυρογένης

Μία ανάσα μακριά από μια πολύ σπουδαία μεταγραφή είναι οι Περιστεριώτες, έχοντας συμφωνήσει σε όλα με τον Κιάρτανσον, ο οποίος είναι ήδη στην Ελλάδα. Ο έμπειρος σέντερ φορ έχει υπογράψει προσύμφωνο με την ομάδα των δυτικών προαστίων και αφού περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις θα ανακοινωθεί.

Ο Ισλανδός, ο οποίος αγωνιζόταν στη Βαλερένγκα μέχρι τις αρχές του περασμένου μήνα, θα κληθεί να καλύψει το κενό που άφησε ο Ευθύμης Κουλούρης, σε μία κίνηση από το πάνω «ράφι».

Ο Σκανδιναβός έχει αναδειχτεί τρεις φορές κορυφαίος σκόρερ στην καριέρα του μέσα στη σεζόν με τρεις διαφορετικές ομάδες. Με τη Σέλφος έχοντας 13 γκολ σε 22 ματς, με τη Βαλερένγκα μετρώντας 25 γκολ σε 29 ματς (!) και με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ «πυροβολώντας» 19 φορές σε 32 ματς. Για τους Ισραηλινούς μάλιστα υπήρξε ένας από τους καλύτερους ξένους επιθετικούς στην ιστορία τους με συνολικά 46 γκολ σε 85 παιχνίδια (2016-18).

Έχει στεφθεί πρωταθλητής Σουηδίας με τη Μάλμε (15 γκολ σε 19 ματς) και Κυπελλούχος Κίνας με την Τζιανγκζού (13 γκολ σε 35 αγώνες), η οποία είχε δαπανήσει 3,5 εκ. ευρώ να τον αγοράσει από τη Βαλερέγκα.

Επίσης, έχει θητεύσει στη Ρωσία με τις φανέλες των Ρούμπιν Καζάν και Ροστόφ και στην Τουρκία με τη Μαλάτιασπορ. Τελευταία του ομάδα ήταν η Βαλερέγκα, με την οποία είχε ε 18 γκολ σε 42 ματς σε 1,5 χρόνο, πριν μείνει ελεύθερος. Με την Εθνική του ομάδα έχει 4 τέρματα σε 32 συμμετοχές, ενώ μετρά και 8 γκολ σε 25 παιχνίδια στο Europa League.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό ο Ατρόμητος επέλεξε ένα γκολτζή με τεράστια συνέπεια.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0