Football Talk

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι 3-1: «Κόκκινο» το Community Shield, με υπογραφή Σαλάχ και Νούνιες! (video)

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι 3-1: «Κόκκινο» το Community Shield, με υπογραφή Σαλάχ και Νούνιες! (video)

Με τον Μοχάμεντ Σαλάχ να σκοράρει το κρίσιμο πέναλτι του 83ου λεπτού και τον Νούνιες να αλλάζει την ροή της αναμέτρησης, η Λίβερπουλ επικράτησε με 3-1 στο Κινγκ Πάουερ της Μάντσεστερ Σίτι και κατέκτησε το Community Shield, που σηματοδοτεί τον πρώτο τίτλο της σεζόν. Εντυπωσιακός ο ρυθμός στο πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς, 16ο κερδισμένο Σούπερ Καπ για τους «κόκκινους» του Γιούργκεν Κλοπ!

Μπορεί να βρισκόμαστε μία εβδομάδα πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, δίχως να έχουμε μπει καν στον Αύγουστο, όμως Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι αποδείχθηκαν σε εξαιρετική κατάσταση. Άνοιξε το σκορ ο Αλεξάντερ Άρνολντ, ισοφάρισε ο Χούλιαν Άλβαρες, ο Μοχάμεντ Σαλάχ με πέναλτι έκανε το 2-1, ο Νούνιες «κλείδωσε» τη νίκη και έδωσε στους «κόκκινους» το Community Shield, με το τελικό 3-1!

Αναλυτικότερα, το πρώτο μισάωρο του ματς άνηκε απόλυτα στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ. Ο Ντίας πραγματοποίησε την πρώτη τελική του ματς στο 2’ και δευτερόλεπτα αργότερα, ο Σαλάχ πέρασε σαν… σταματημένο τον Κανσέλο, σούταρε αλλά σημάδεψε την λανθασμένη πλευρά των διχτυών.

Στο 13', ο Ρόμπερτσον συνεργάστηκε με τον Άρνολντ σε μία φάση που θύμισε πολύ το γκολ στο «Στάμφορντ Μπριτζ», αλλά το τελείωμα του Σκωτσέζου δεν κατέληξε στην εστία, για να έρθει εν τέλει ο Βραζιλιάνος και να κάνει το 1-0, στο 21ο λεπτό, με το σουτ του να βρίσκει στο κεφάλι και του Νέιθαν Άκε.

Από εκεί και πέρα, η Μάντσεστερ Σίτι αφυπνίστηκε πλήρως. Ο Ντε Μπρόινε απείλησε σημαντικά τρία λεπτά μετά το προβάδισμα της Λίβερπουλ, για να ακολουθήσουν τρεις μεγάλες ευκαιρίες του Χάαλαντ σε διάστημα πέντε λεπτών, με τις δύο να αποκρούονται από τον Άντριαν και στην 3η, ο Νορβηγός να μην βρίσκει καλά την μπάλα.

Το εντυπωσιακό πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε μόλις με ένα γκολ και ανάλογος ήταν ο ρυθμός, όπως αναμενόταν άλλωστε, και με την έναρξη του δευτέρου. Ο Νούνιες μπήκε στο ματς με την συμπλήρωση μίας ώρας και έχασε τεράστια ευκαιρία να «κλειδώσει» το τρόπαιο για την ομάδα του στο 64’, σε τετ-α-τετ, με συνέπεια η Σίτι να μείνει «ζωντανή» και να ισοφαρίσει στο 70’.

Ο Χούλιαν Άλβαρες αρχικά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, αλλά τελικά το γκολ μέτρησε, με το ματς να μοιάζει πως θα οδηγηθεί στην διαδικασία των πέναλτι. Ο Νούνιες όμως είχε διαφορετική άποψη.

Κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Ντίας, έπειτα από δική του κεφαλιά, ο Σαλάχ το μετέτρεψε σε γκολ στο 83’, ο Νούνιες «κλείδωσε» τη νίκη στις καθυστερήσεις και κάπως έτσι η Λίβερπουλ πήρε τον πρώτο τίτλο της σεζόν, για 16η φορά στην ιστορία της!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Λίβερπουλ: Άντριαν, Αλεξάντερ Άρνολντ (74’ Μίλνερ), Φαν Ντάικ, Ματίπ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον (73’ Έλιοτ), Τιάγκο (85’ Κεϊτά), Φαμπίνιο, Σαλάχ (95' Τζόουνς) , Ντίας (90' Καρβάλιο), Φιρμίνο (59’ Νούνιες)

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Άκε, Ντίας, Κανσέλο, Ρόδρι, Ντε Μπρίνε (73’ Γκιντογκάν), Σίλβα, Μαχρέζ (58’ Άλβαρεζ), Γκρίλις (58’ Φόντεν), Χάαλαντ

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0