Football Talk

Παναθηναϊκός – Φόλενταμ 2-1: Πήραν τη νίκη, αλλά δέχτηκαν γκολ μετά από 408 λεπτά οι «πράσινοι»! (video)

Παναθηναϊκός – Φόλενταμ 2-1: Πήραν τη νίκη, αλλά δέχτηκαν γκολ μετά από 408 λεπτά οι «πράσινοι»! (video)

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε την πρώτη του νίκη στε φετινά φιλικά. «Έσπασε το ρόδι» για τα μετόπισθεν του τριφυλλιού μετά από 408 λεπτά (χωρίς καθυστερήσεις), ενώ πέτυχε και το πρώτο του γκολ σε ροή αγώνα με τον Καρλίτος!

Το πέμπτο, κατ’ αριθμό, φιλικό του έδωσε ο Παναθηναϊκός! Αντίπαλος του η ολλανδική Φόλενταμ, με την οποία αναμετρήθηκε και η ΑΕΚ την περασμένη Παρασκευή (22/7). Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδωσαν την… πρόβα τζενεράλε τους, αλλά δίχως την παρουσία των Παλάσιος, Αϊτόρ και Χουάνκαρ, καθώς απουσίαζαν λόγω ίωσης.

1ο ημίχρονο

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με παιχνίδι κατοχής και κυκλοφορία της μπάλας, χωρίς να απειλεί ιδιαιτέρως. Στο 8ο λεπτό, μια εξαιρετική ατομική ενέργεια του Γιώργου Βαγιαννίδη, ο οποίος τρύπησε την αντίπαλη άμυνα, σούταρε, αλλά ο Στάνκοβιτς απέκρουσε την μπάλα και αυτή κατέληξε στον Αργύρη Καμπετσή.

Ο Έλληνας φορ, με ένα απευθείας σουτ προσπάθησε να σκοράρει, αλλά οι αμυντικοί σταμάτησαν τη μπάλα επάνω στη γραμμή, αλλά η μπάλα επέστρεψε σε αυτόν και η δεύτερη προσπάθεια του σταμάτησε και πάλι από τον αντίπαλο γκολκίπερ! Στο 18ο λεπτό, ο Γιώργος Βαγιαννίδης σέντραρε για τον Ιωαννίδη, αλλά ο Έλληνας σέντερ φορ, δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά. Στο 33ο λεπτό, ο Γιώργος Βαγιαννίδης κέρδισε πέναλτι και το εκτέλεσε ο Κουρμπέλης επιτυχημένα!

Στο 44ο λεπτό, ο Παναθηναϊκός είχε ακόμη μια πολύ καλή στιγμή, με τον Αργύρη Καμπετσή να πιάνει κεφαλιά και να καταλήγει δοκάρι, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Καρλίτος δεν κατάφερε να κάνει, καθώς το σουτ του ήταν αδύναμο και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.

2o ημίχρονο

Η πρώτη καλή φάση του δεύτερου μισού ήρθε από τον Παναθηναϊκό, με τον Αργύρη Καμπετσή να φεύγει στην κόντρα, σύγκλινε στην περιοχή, αλλά έχασε το βηματισμό του και η φάση τελείωσε! Οκτώ λεπτά αργότερα, με ένα σουτ έξω από την περιοχή, ο επιθετικός της Φόλενταμ, Ελ Καντίρι, εξαπώλησε έναν κεραυνό και έφερε την απόλυτη ισορροπία.

Στο 72ο λεπτό ένα αδύναμο σουτ από τον Καρλίτος, δεν ήταν αρκετό για να νικηθεί ο τερματοφύλακας της Φόλενταμ, αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα εξαπόλυσε μια… οβίδα για να δώσει και πάλι το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό!

Στο 77ο λεπτό, η Φόλενταμ, έχασε μια μοναδική ευκαιρία για να σκοράρει, αλλά ο επιτιθέμενος δεν βρήκε καλά την μπάλα και την έστειλε άουτ! Μια ακόμη φάση στο 89ο λεπτό και πάλι από το τριφύλλι, με τον Κρυπαράκο να επιχειρεί ένα σουτ, με τον αντίπαλο γκολκίπερ να απομακρύνει σε κόρνερ. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων οι πράσινοι είχαν νέα καλή στιγμή με τον Κρυπαράκο, τον Σαρδέλη και τον Ηλιάδη να κάνουν τα σουτ και τους Ολλανδούς να κόβουν. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα, με τους πράσινους να πετυχαίνουν την πρώτη τους νίκη!

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν (63’ Μπρινιόλι), Κώτσιρας (63’ Σαρδέλης), Μάγκνουσον (46’ Πούγγουρας), Σένκεφελντ (46’ Σάρλια), Γκάνεα (78’ Ηλιάδης), Κουρμπέλης (63’ Πέρεθ), Αλεξανδρόπουλος (63’ Φρόκου), Τσερίν (78’ Σιδεράς), Βαγιαννίδης (78’ Σιδεράς), Καμπετσής (78’ Σάντσες), Ιωαννίδης (32’ Καρλίτος)

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0