Football Talk

Ο Παναθηναϊκός «ξόρκισε το κακό» (video)

Ο Παναθηναϊκός «ξόρκισε το κακό» (video)

Ο Παναθηναϊκός, στη θέση ενός αστυνομικού, κατάφερε να ξεφύγει από το αδιέξοδο των Ούφε Μπεκ και Γιασίν Αγιούμπ και «ξόρκισε το κακό».

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Σαν κακό θρίλερ, είχαν εξελιχθεί οι παρουσίες των Μπεκ και Αγιούμπ στον Παναθηναϊκό. Όπως και στην ταινία «ξόρκισε το κακό» η παρουσία ενός αστυνομικού, ο οποίος έφτασε σε αδιέξοδο, ερευνώντας μια σειρά ανεξήγητων βίαιων συμπεριφορών, έτσι και ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να ερευνήσει τις ανεξήγητα πολλές απουσίες των δύο ποδοσφαιριστών.

Οι κακοί οιωνοί του Μπεκ, που έστειλαν το «μήνυμα» από την αρχή!

Η πορεία των δύο παικτών στο τριφύλλι, αποτέλεσε βαρίδι στο «λαιμό» του συλλόγου, καθώς οι δύο τους «έκατσαν» επάνω στα συμβόλαια τους, χωρίς να προσπαθούν για κάτι και το κλαμπ είχε μια σημαντική εκροή χρημάτων. Βρέθηκε λύση όμως, για να αποχωρήσουν, ενώ επί σειρά μεταγραφικών περιόδων οι άνθρωποι της ομάδας έψαχναν απεγνωσμένα λύση για την αποδέσμευση των δύο, χωρίς να ευδοκιμήσει καμία προσπάθεια!

Από την έλευση του κιόλας ο Ούφε Μπεκ, προμήνησε το πόσο λάθος μπορεί να πάει αυτή η θητεία. Τα δεδομένα ήταν πως ο Δανός εξτρέμ, έπρεπε να βρει αγωνιστικό ρυθμό για να ενταχθεί στο σύνολο του, τότε προπονητή, Γιώργου Δώνη! Μέσα σε λίγες ημέρες ο ποδοσφαιριστής έπαθε διάστρεμμα και έμεινε εκτός προπονήσεων, ενώ σε φυσιολογικούς ρυθμούς επανήλθε μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες (σ.σ. όσο φυσιολογικοί μπορεί να ήταν). Δεν πρόλαβε να… γιάνει και μια θλάση στον προσαγωγό τον κράτησε εκτός εκ νέου, πριν εμφανιστεί ακόμη ένα πρόβλημα τενοντίτιδας. Έτσι, σε σχεδόν 50 μέρες παρουσίας στο σύλλογο, ο Μπεκ, είχε σημειώσει τρεις τραυματισμούς που τον είχαν κρατήσει εκτός αγωνιστικής δράσης και «φώναζαν» πόσο λάθος επιλογή είχε κάνει το τριφύλλι!

Παράλληλα, δημοσιεύματα τον κατηγορούσαν ως «ξενύχτη», ενώ ο ίδιος μερικές ημέρες μετά διέψευσε τις παραπάνω κατηγορίες και παράλληλα είχε τιμωρηθεί από το σύλλογο για πειθαρχικό παράπτωμα. Ενώ είχε επανέλθει από όλους τους παραπάνω τραυματισμούς, τρεις ημέρες προπονήσεων αρκούσαν για να ξαναπάθει διάστρεμμα (σ.σ. τραγικοκωμικό). Για να μην μακρηγορούμε, νομίζω πως καταλαβαίνουμε όλοι πως εξελίχθηκε η παρουσία του στην Ελλάδα και δεν αποτέλεσε τίποτα παραπάνω από έναν… δεμένο βράχο στο λαιμό του Παναθηναϊκού, που όμως οι πράσινοι βρήκαν λύση (έστω και αργά) να τον… ξεφορτωθούν και έτσι αποχαιρέτησε την Ελλάδα.

Από αστέρι κατέληξε... κομήτης

Το μόνο μελανό σημείο όπου έμεινε στις 5 Ιουλίου κατά την αποχώρηση του Δανού, ήταν ο Γιασίν Αγιούμπ. Βρέθηκε λύση και για αυτόν όμως. Ο παίκτης έψαχνε τρόπο να φύγει διακαώς από την χώρα μας όπως και η ομάδα. Η επιθυμία ήταν κοινή, όμως ποιος θα ήταν ο «άτυχος» μνηστήρας του Ολλανδού με ρίζες από το Μαρόκο; Ο παίκτης ήρθε πολύ κοντά σε συμφωνία με την ολλανδική Φορτούνα Σιτάρντ, όμως οι διαδικασίες δεν προχώρησαν και ο Αγιούμπ βρήκε συμβόλαιο στην Εξέλσιορ!

Με εξαετή παρουσία στην Ουτρέχτη, αλλά και μια διετή στη Φέγενορντ, ο Αγιούμπ ήρθε στους πράσινους με πολλές περγαμηνές τον Ιανουάριο του 2020! Ο Τσάβι Ρόκα προσέφερε συμβόλαιο 3,5 χρόνων στον παίκτη, ενώ ο Γιώργος Δώνης είχε χαρακτηρίσει ως «υπέρβαση» την απόκτηση του. Ο Έρικ Τεν Χάγκ είχε προπονήσει τον Γιασίν στην Ουτρέχτη και όταν ερωτήθηκε για την μετακίνηση του παίκτη στην Ελλάδα σχολίασε πως «θα μπορέσει να κάνει την διαφορά».

Προφανώς τίποτα από τα παραπάνω δεν έγιναν ποτέ πραγματικότητα. Μπορεί στην Ουτρέχτη να «έβγαζε μάτια», αλλά στον Παναθηναϊκό «μας έβγαλε τα μάτια»! Η θητεία του Αγιούμπ ξεκίνησε επίσης με τους χειρότερους οιωνούς, αφού μια ενόχληση στο γόνατο στάθηκε η αφορμή για να μείνει εκτός και να υποβληθεί σε εξετάσεις. Η πρώτη εικόνα στην ιατρική διάγνωση, δεν έδειξε κάτι σοβαρό. Μετά από περαιτέρω εξετάσεις, ο Ολλανδός αποδείχθηκε πως έχει θρόμβωση στον τένοντα. Ο συγκεκριμένος τραυματισμός κράτησε τον παίκτη εκτός για σχεδόν δυόμιση μήνες.

Ο 28χρονος μέσος, έβγαζε επανειλημμένα τραυματισμούς και δεν κατάφερε ποτέ να μπει στη φιλοσοφία της ομάδας, αφού τόσο οι τραυματισμοί όσο και η νοοτροπία του, δεν του επέτρεψαν να επικεντρωθεί στα αγωνιστικά του καθήκοντα, όσες ευκαιρίες και να πήρε.

Ο Παναθηναϊκός του Γιοβάνοβιτς, κατάφερε και βρήκε την λύση για να «ξορκίσει το κακό» και πλέον ο Αγιούμπ αποτελεί και επίσημα παρελθόν από το τριφύλλι.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0