Football Talk

Λέφσκι Σόφιας - ΠΑΟΚ 2-0: Ήττα με κατεβασμένα τα χέρια για τον προβληματικό σε άμυνα και επίθεση «Δικέφαλο του Βορρά»

Λέφσκι Σόφιας - ΠΑΟΚ 2-0: Ήττα με κατεβασμένα τα χέρια για τον προβληματικό σε άμυνα και επίθεση «Δικέφαλο του Βορρά»
Σοκ για τον ΠΑΟΚ στη Σόφια, καθώς ηττήθηκε στην πρώτη του φετινή ευρωπαϊκή αναμέτρηση από την Λέφσκι με 2-0. Σκόρερ των Βούλγαρων οι Ουέλτον και Μπαρί, που κάνουν δύσκολη υπόθεση την ρεβάνς στην Τούμπα.

Ανέτοιμος και δίχως δημιουργικές ιδέες εμφανίστηκε ο ΠΑΟΚ στην πρώτη του επίσημη φετινή αναμέτρηση, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους οι οποίοι έκαναν την απόλυτη έκπληξη. Ένα ημίχρονο αρκούσε για την ομάδα του Στοΐλοφ ώστε να κλειδώσει την υπόθεση νίκη. 

Με το αριστερό ξεκίνησε ο «Δικέφαλος του Βορρά» τον αγώνα, καθώς είδε την Λέφσκι να παίρνει κεφάλι, λίγα δευτερόλεπτα μετά την σέντρα. Μία λάθος απομάκρυνση από το κεφάλι του Κάργα έβγαλε τον Ουέλτον φάτσα με το τέρμα, για να ανοίξει το σκορ έπειτα από όμορφη εκτέλεση με λόμπα πάνω από τον Κοτάρσκι.

Η κακή αμυντική λειτουργεία των παικτών του Λουτσέσκου συνεχίστηκε σε ολόκληρο το πρώτο μέρος, γεγονός που οδήγησε τους Βούλγαρους στο να διευρύνουν το σκορ. Ένα κλέψιμο πάνω στον Ζίβκοβιτς ώθησε τους γηπεδούχους σε αντεπίθεση, με τον Σάστρε να αδρανεί από τα δεξιά και την μπάλα να καταλήγει στο πόδι του Μπαρί... ο οποίος έγραψε το 2-0.

Παρά τη νωχελική παρουσία του ο ΠΑΟΚ είχε τις ευκαιρίες του, με αποκορύφωμα την κεφαλιά του Κάργα στο 31ο λεπτό, η οποία πέρασε εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μιχαΐλοφ.

Παρότι ο Ραζβάν Λουτσέσκου εξάντλησε τις επιλογές του , η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου παρέμεινε προβληματική. Μέχρι το 70ο λεπτό φαινόταν πως η Λέφσκι ήταν αυτή που μπορεί να βρει το γκολ, την ίδια ώρα που ο «Δικέφαλος» παρουσίαζε θέματα στην ανάπτυξη. Οι γηπεδούχοι εν τέλει οπισθοχώρησαν και κατόρθωσαν παρά τη συνεχόμενη πίεση να διατηρήσουν το προνομιακό υπέρ τους σκορ.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κάργας, Ράφα Σοάρες, Ντόουγκλας Αγκούστο, Σβαμπ (71' Φιλίπε Σοάρες), Ντάντας (57' Κούρτιτς), Ζίβκοβιτς (78' Κωνσταντέλιας), Κουαλιάτα (57' Nάρεϊ), Κούτσιας (71' Λάμας)

Λέφσκι Σόφιας: Μιχαΐλοφ, Πετρίς, Σονκό Σούντμπεργκ, Κόρντομπα, Γκάλτσεφ, Κράστεφ, Φαν ντερ Κοπ, Μιλάνοφ, Ρονάλντο (86' Πετκόφ), Μπαρί (91' Χόλντερ), Ουέλτον, Φελίπε

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0