Football Talk

Τζακ Γουίλσιρ: Αποσύρθηκε στα 30, αλλά έβαλε το καλύτερο γκολ στην ιστορία της Άρσεναλ! (video)

Τζακ Γουίλσιρ: Αποσύρθηκε στα 30, αλλά έβαλε το καλύτερο γκολ στην ιστορία της Άρσεναλ! (video)

Όταν κάποιος ακούσει μετά από πολλά χρόνια το όνομα του Τζακ Γουίλσιρ, δίχως να γνωρίζει την ιστορία του και τον λόγο που αποσύρθηκε στα 30, πιθανώς θα πιστεύει πως πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Τουλάχιστον μέχρι να δει το καλύτερο γκολ, σύμφωνα με τον Αρσέν Βενγκέρ, σε ολόκληρη την ιστορία της Άρσεναλ!

Ο Τζακ Γουίλσιρ αποσύρθηκε στα 30 του χρόνια από το ποδόσφαιρο. Ξεκίνησε την μπάλα στα 7 του, συνέδεσε ολόκληρη την ποδοσφαιρική του καριέρα με την Άρσεναλ, συνεργάστηκε με τον Αρσέν Βενγκέρ, ανδρώθηκε με τον Αλσατό, αλλά δεν είχε ποτέ… διάρκεια.

Οι αιτίες που αποφάσισε στα 30 του να δώσει τέλος στο «όνειρο που έγινε πραγματικότητα», όπως δήλωσε και ο ίδιος, ήταν πολλές. Οι τραυματισμοί, η κακή διαχείριση δύσκολων καταστάσεων, οι καυγάδες και το γεγονός πως έφυγε από το Έμιρεϊτς, όταν έγινε σαφές πως δεν εξελίχθηκε, όπως πολλοί θα περίμεναν, στον ηγέτη της Άρσεναλ.

Όταν μιλάμε όμως για ένα τόσο μεγάλο club, αντιλαμβάνεται κανείς πως ουδείς μπορεί να διατελέσει αρχηγός του, αν δεν έχει τα ηγετικά προσόντα. Και ο Γουίλσιρ, τα είχε! Η προσωπικότητα που έβγαζε στο γήπεδο, οι ηγετικές τάσεις και ο τρόπος παιχνιδιού του, τον ανέδειξαν από νωρίς.

Και ακόμη και αν αποχώρησε από την Άρσεναλ και μετέπειτα από το ποδόσφαιρο, υπάρχει μία στιγμή που δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Μία στιγμή που θα πρέπει να είναι η απάντηση στο «ποιος ήταν ο Γουίλσιρ;», κάθε φορά που τίθεται συζήτηση για το όνομά του στο μέλλον!


Αρκεί μόνο ένα βίντεο… Αυτό του γκολ, στην σεζόν 2013-14, της Άρσεναλ απέναντι στη Νόριτς! Ένα γκολ που ο Αρσέν Βενγκέρ το χαρακτήρισε ως το κορυφαίο που έχει σκοράρει ποτέ η Άρσεναλ. Οι συνδυασμοί, το ένα – δύο, ο απόλυτος ορισμός του tiki taka.

Καθόρλα, Ζιρού και Γουίλσιρ «έκρυψαν» την μπάλα, ο τελευταίος σκόραρε με το «κακό» του πόδι και η Άρσεναλ πανηγύρισε το πρώτο από τα τέσσερα γκολ που πέτυχε εκείνο το απόγευμα στη Νόριτς, με εντυπωσιακό τρόπο!

Μία ματιά σε αυτό το τέρμα απλώς αναδεικνύει για τι… πράγμα μιλάμε. Δεν είναι το τελείωμα του Γουίλσιρ. Είναι όλος ο συνδυασμός. Αλλά μιας και μιλάμε για τον Άγγλο, μοιάζει δίκαιο, σε μία καριέρα γεμάτη από ατυχίες, η μπάλα να έχει μπει στα δίχτυα από αυτόν!

Και αυτό το γκολ να αποκαλείται από τον Αρσέν Βενγκέρ «το καλύτερο που έχει δει ποτέ από την ομάδα του». Συνεπώς, ναι. Ο Τζακ Γουίλσιρ δεν θα ξεχαστεί από την Άρσεναλ. Οι 197 συμμετοχές του το αποδεικνύουν. Αυτό το γκολ το αποδεικνύει. Και το γεγονός πως αναλαμβάνει ρόλο στην Κ18, το πιστοποιεί!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0