Football Talk

Άνταμ Τσέριν: Ένας πολλά υποσχόμενος μοντέρνος box-to-box, που αναλαμβάνει ένα... δύσκολο έργο!

Άνταμ Τσέριν: Ένας πολλά υποσχόμενος μοντέρνος box-to-box, που αναλαμβάνει ένα... δύσκολο έργο!

Ενίσχυση της μεσαίας του γραμμής με την προσθήκη του 22χρονου Άνταμ Τσέριν, κάνει ο Παναθηναϊκός. Ο Σλοβένος χαφ κέντρισε το ενδιαφέρον της Νυρεμβέργης σε ηλικία 20 ετών και εκτόξευσε τις μετοχές του στη Ριέκα!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει χρόνο για χάσιμο και κινείται άμεσα για την ενίσχυση της ομάδας, εν όψει της προετοιμασίας για την νέα σεζόν. Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα του Σαββάτου, προχώρησε στην προσθήκη του αριστεροπόδαρου Σλοβένου, Άνταμ Τσέριν.

Το BN Sports… ξεψαχνίζει την περίπτωση του νέου αποκτήματος του τριφυλλιού!

Η επαγγελματική καριέρα του Τσέριν ξεκινά από την Ντομζάλε, ομάδα της γενέτειράς του, Σλοβενίας. Η «προαγωγή» στην πρώτη ομάδα ήρθε νωρίς, μόλις στα 17 του χρόνια, αφού στο πρόσωπο του νεαρού χαφ, ο σύλλογος είδε έναν παίκτη με πολύ ταλέντο, τόσο στον δημιουργικό, όσο και στον ανασταλτικό τομέα.

Εκεί, μετράει 65 συμμετοχές σε δύο σεζόν (2017/18, 2018/19) και πέφτει κατευθείαν στα… βαθιά, ενώ παράλληλα εντυπωσιάζει και η κλήση στα κατώτερα κλιμάκια της εθνικής Σλοβενίας δεν αργεί να έρθει. Οι μετοχές του ανέβηκαν κατακόρυφα και παράλληλα… γράφει συμμέτοχές σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.

Κέντρισε το ενδιαφέρον της Νυρεμβέργης και… εκτοξεύθηκε στη Ριέκα

Οι καλές του εμφανίσεις κέντρισαν το ενδιαφέρον της Νυρεμβέργης και οι Γερμανοί βάζουν… βαθιά το χέρι στην τσέπη για μια μεταγραφή αξίας 1,1 εκατ. ευρώ και τον καθιστούν την 19η ακριβότερη μεταγραφή του συλλόγου και την 11η από το 2010 κι έπειτα!

Τα πράγματα στην δεύτερη κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου δεν εξελίσσονται ιδανικά, όμως, η «πόρτα» της Κροατίας εν έτει 2020 και συγκεκριμένα της Ριέκα, δίνουν το τέλειο «πάτημα» για να ξαναβάλει την καριέρα του στις σωστές ράγες. Τις 73 συμμετοχές του στο πρωτάθλημα της Κροατίας, τις συνδυάζει με 3 γκολ και 11 ασίστ, αποτελώντας έναν από τους πιο αξιόπιστους box-to-box ποδοσφαιριστές της λίγκας.

Παράλληλα, τον Νοέμβριο του 2020 καταγράφει την πρώτη του συμμετοχή με την εθνική Σλοβενίας και βλέπει τη χρηματιστηριακή του αξία (στο transfermarkt) να «εκτοξεύεται» στα 2 εκατ. ευρώ. Ο Παναθηναϊκούς κινείται γρήγορα, τον αποκτά και έχει φιλοδοξίες και απαιτήσεις από το νέο του απόκτημα.

Δύσκολο το έργο του, έχει τις περγαμηνές να το πετύχει!

Το έργο του 22χρονου μέσου μόνο εύκολο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού καλείται να καλύψει το «κενό» των  Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και Λούκας Βιγιαφάνιες. Είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς με βεβαιότητα αν θα το πράξει ή όχι, καθώς οι απαντήσεις δίνονται στο τερέν. Το μόνο σίγουρο είναι πως έχει και τα εφόδια για να ταιριάξει στα «θέλω» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Πρόκειται για έναν παίκτη που αποτελεί τον ορισμό του σύγχρονου box-to-box. Με καλό αριστερό πόδι, σωστή πάσα, ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων εν ώρα παιχνιδιού, αρκετά τρεξίματα, καλή κίνηση στο χώρο χωρίς την μπάλα, όπως επίσης τον χαρακτηρίζει η συνέπεια του στα αμυντικά καθήκοντα του. Άλλωστε, σε ένα μεγάλο μέρος των εμφανίσεών του, χρειάστηκε να αγωνιστεί ως 6άρι.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Παναθηναϊκός εντάσσει στο ρόστερ του ένα «γαλλικό κλειδί», για πολλές δουλειές εντός των τεσσάρων γραμμών και κυρίως τον άξονα, που προέρχεται, όμως, από τη Σλοβενία.

Ο ίδιος θέλει να συνεχίσει να ανεβάζει τις μετοχές του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και ο Παναθηναϊκός, κρίνοντας από το τετραετές συμβόλαιο που του προσέφερε, σίγουρα τον θεωρεί κομμάτι του πρότζεκτ των επόμενων χρόνων.

Πλέον, είναι στο «χέρι» τόσο της μίας, όσο και της άλλης πλευράς, να διαχειριστούν με τον ιδανικότερο τρόπο τις συγκυρίες.

Ο Τσέριν δικαιώνοντας όσους εισηγήθηκαν και ενέκριναν την απόκτησή του, ενώ ο Παναθηναϊκός τα χρήματα, αλλά και τη διάρκεια συμβολαίου που προσέφερε στον 22χρονο Σλοβένο.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0