Football Talk

FIFA και World Athletics αναθεωρούν τους κανονισμούς τους για τους τρανσέξουαλ

FIFA και World Athletics αναθεωρούν τους κανονισμούς τους για τους τρανσέξουαλ
Η FIFA και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (World Athletics) ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν στην αναθεώρηση των κανονισμών τους σχετικά με τους τρανσέξουαλ αθλητές, σε συνέχεια των αλλαγών που έκανε το αρμόδιο όργανο της κολύμβησης (FINA).
Η διεθνής ομοσπονδία υγρού στίβου προχώρησε στον περιορισμό της συμμετοχής τρανσέξουαλ αθλητών στις κορυφαίες διοργανώσεις γυναικών και τη δημιουργία νέας ειδικής κατηγορίας σε ορισμένα τουρνουά, ώστε να αγωνίζονται εκεί.

Με αφορμή αυτό το γεγονός, τόσο η FIFA όσο και η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου (World Athletics), ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν και εκείνες σε αναθεώρηση των κανονισμών τους σχετικά με τους τρανσέξουαλ αθλητές τους.  

«Η FIFA επανεξετάζει επί του παρόντος τους κανονισμούς της για την καταλληλότητα των φύλων σε συνεννόηση με εμπειρογνώμονες», δήλωσε χαρακτηριστικά αξιωματούχος της FIFA.

Από την πλευρά του στίβου, ο πρόεδρος της World Athletics, Σεμπάστιαν Κόε, δήλωσε στο BBC: «Βλέπουμε μια διεθνή ομοσπονδία να διεκδικεί την πρωτοκαθεδρία της στον καθορισμό κανόνων, κανονισμών και πολιτικών που είναι προς το συμφέρον του αθλήματός της.  Αυτό είναι όπως θα έπρεπε. Πάντα πιστεύαμε ότι η βιολογία υπερισχύει του φύλου και θα συνεχίσουμε να αναθεωρούμε τους κανονισμούς μας σύμφωνα με αυτό. Θα ακολουθήσουμε την επιστήμη. Συνεχίζουμε να μελετάμε, να ερευνούμε και να συνεισφέρουμε στον αυξανόμενο όγκο στοιχείων ότι η τεστοστερόνη είναι βασικός καθοριστικός παράγοντας στην απόδοση και έχουμε προγραμματίσει μια συζήτηση με το συμβούλιο σχετικά με τους κανονισμούς μας στο τέλος του έτους».

Οι ισχύοντες κανόνες του World Athletics περιορίζουν τα επίπεδα τεστοστερόνης σε πέντε νανογραμμομόρια ανά λίτρο (5 nmol/L) για τρανσέξουαλ αθλητές και για αγωνιζόμενες με διαφορές στην ανάπτυξη του φύλου (DSD) σε ορισμένα αγωνίσματα τρεξίματος γυναικών.

Στην ίδια κατέυθυνση, την περασμένη εβδομάδα, η Διεθνής Ένωση Ποδηλασίας (UCI) έκανε αυστηρότερους τους κανόνες της για τη συμμετοχή των τρανσέξουαλ αυξάνοντας τη μεταβατική περίοδο για χαμηλή τεστοστερόνη σε δύο χρόνια και μειώνοντας το μέγιστο επιτρεπόμενο επίπεδό της.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0