Football Talk

Μπαρτσελόνα: 21 χρόνια από το ψαλιδάκι «έργο τέχνης» του Ριβάλντο απέναντι στην Βαλένθια! (video)

Μπαρτσελόνα: 21 χρόνια από το ψαλιδάκι «έργο τέχνης» του Ριβάλντο απέναντι στην Βαλένθια! (video)
Δύο δεκαετίες και μία ημέρα πέρασαν από εκείνη την μυθική βραδιά στο Καμπ Νου, όπου ο Ριβάλντο έγραψε ανεξίτηλα το όνομα του στην ιστορία της Μπαρτσελόνα, με ένα ψαλιδάκι όνειρο, που ολοκλήρωνε ένα από τα ομορφότερα χατ τρικ στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.
Στις οριακές καταστάσεις φαίνονται οι σπουδαίες προσωπικότητες και ο Ριβάλντο είναι μία από αυτές, Τελευταία αγωνιστική στο ισπανικό πρωτάθλημα και η Μπαρτσελόνα φιλοξενούσε την Βαλένθια στο σπίτι της. Μοναδικός στόχος η νίκη, καθώς κάθε διαφορετικό σενάριο την άφηνε εκτός των θέσεων που οδηγούσαν στο Champions League.
rivaldo_1.jpg
Ο «Ρίμπο» άνοιξε τον χορό των τερμάτων έπειτα από απευθείας εκτέλεση φάουλ, με τον Μπαράχα ωστόσο να ισοφαρίζει για τις «νυχτερίδες». Σαν σε επανάληψη των όσων προηγήθηκαν ήρθε και πάλι ο Βραζιλιάνος άσος για να δώσει προβάδισμα στους «μπλαουγκράνα», με τον Ισπανό μέσο να απάντά και πάλι!

Με την αναμέτρηση να οδεύευει προς την δύση της και τους Καταλανούς να χάνουν πλέον και την παραμικρή ελπίδα, ήρθε μία μαγική στιγμή για να τα ανατρέψει όλα. Με βαθιά μπαλιά από τον άξονα, ο Φρανκ ντε Μπουρ σημάδεψε το στήθος του Ριβάλντο, ο οποίος βρισκόταν με πλάτη στην αντίπαλη άμυνα. Κοντρόλαρε με τρόπο τέτοιο, ώστε να στρώσει την μπάλα στον εαυτό του, για να ακολουθήσει ένα ασύλληπτο ψαλιδάκι που κατέληξε στην αριστερή γωνία του Κανιθάρες.
rivo_1.jpg
Οι στιγμές που ακολούθησαν συγκλονιστικές, με το Καμπ Νου στο πόδι και τον τεράστιο Ριβάλντο σε κατάσταση έξτασης να τρέχει με την φανέλα στο χέρι. Έτσι, ο κατόχος της χρυσής μπάλας του 1999 γιγάντωσε τον θρύλο του, ολοκληρώνοντας ένα από τα πιο εντυπωσιακά χατ τρικ στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.
Αντώνης Νιανιάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0