Football Talk

Η κακή «συνήθεια» του Πέρεθ να στερεί από τη Ρεάλ Μαδρίτης τους εμβληματικούς της αρχηγούς (video)

Η κακή «συνήθεια» του Πέρεθ να στερεί από τη Ρεάλ Μαδρίτης τους εμβληματικούς της αρχηγούς (video)
Ο Μαρσέλο, αποχαιρέτησε – και αυτός- με δάκρυα τη Ρεάλ Μαδρίτης και το Σαντιάγο Μπερναμπέου, δίνοντας τέλος σε μια καριέρα 15 ετών με το έμβλημα του συλλόγου στην καρδιά του. Το όνομα του Βραζιλιάνου, προστίθεται σε μια λίστα ποδοσφαιριστών, οι οποίοι δεν έλαβαν τον πρέποντα σεβασμό από τον επί χρόνια πρόεδρο της ομάδας, Φλορεντίνο Πέρεθ, που κατά τον 21ο αιώνα, συνηθίζει να υποστείλει τις «σημαίες» της Βασίλισσας.

Έχουν περάσει, 120 χρόνια από την ημέρα κατά την οποία, η ιδέα της Ρεάλ Μαδρίτης, ήρθε στο «φως», αλλάζοντας τα δεδομένα, στο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Σε όλα αυτά έτη ύπαρξης του συλλόγου, τα τρόπαια είναι αμέτρητα, οι στιγμές αναρίθμητες και οι φυσιογνωμίες τόσο σε αγωνιστικό, όσο και σε διοικητικό επίπεδο, θρυλικές.

Μέσα σε αυτές, είναι αδιαμφισβήτητα και ο σημερινός πρόεδρος των «μερένχες», Φλορεντίνο Πέρεθ. Ο Μαδριλένος, έχοντας θητεύσει δύο φορές στον συγκεκριμένο «θώκο», έχει καταφέρει σημαντικά πράγματα, τα οποία ωστόσο δεν έχουν πάντα και θετικό αντίκτυπο, αναφορικά με την ταυτότητα του συλλόγου.

Συγκεκριμένα, από το 2000 έως και το 2006 που τέθηκε ως επικεφαλής της διοίκησης για πρώτη φορά, έως και την επανεκλογή του 2009, η οποία τον φέρει έως και σήμερα στην προεδρία, ο Φλορεντίνο Πέρεθ, έχει στο παλμαρέ του 29 τίτλους με τη Ρεάλ, έξι εκ των οποίων είναι εκείνοι του Champions League.

Ωστόσο, μια «μαύρη» σελίδα στο εμπλουτισμένο βιβλίο της ιστορίας του 75χρονου, είναι και οι αποχωρήσεις, εμβληματικών ποδοσφαιριστών, οι οποίοι διετέλεσαν και αρχηγοί του συλλόγου. Η τελευταία «σημαία» της Ρεάλ, ο Μαρσέλο, αποχαιρέτησε έπειτα από 15 χρόνια, δακρυσμένος, ακολουθώντας το δρόμο που διένυσαν ακόμη τέσσερις θρύλοι, μέσα στον 21ο αιώνα.

Φερνάντο Ιέρο 1989- 2003
hierro.jpg

Ιούλιος 1989. H Ρεάλ Μαδρίτης προχωράει στην απόκτηση, ενός ψηλόλιγνου νεαρού κεντρικού αμυντικού, με καταγωγή από τη Μάλαγα, που μέχρι εκείνη τη στιγμή αγωνιζόταν στη Ρεάλ Βαγιαδολίδ και άκουγε στο όνομα, Φερνάντο Ιέρο. 14 χρόνια αργότερα, ο Ισπανός, μετατράπηκε σε έναν ζωντανό θρύλο της ομάδας, καθώς σε 601 παιχνίδια, πέτυχε 127 γκολ και πανηγύρισε με τους «μερένχες», συνολικά 16 τρόπαια.

Το καλοκαίρι του 2003, ο θρυλικός, Ιέρο, αποχώρησε από την «βασίλισσα», μετά την κατάκτηση της Primera Division και λίγες έβδομαδες αφότου είχε συμφωνήσει με τον Φλορεντίνο Πέρεθ για τη διετή επέκταση του συμβολαίου του.

Έπειτα, από σωρεία διαπραγματεύσεων αλλά και… διαξιφισμών με τη διοίκηση, υπέγραψε το ίδιο καλοκαίρι στην Αλ Ραγιάν του Κατάρ, ενώ κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, δύο χρόνια αργότερα, ως ποδοσφαιριστής της Μπόλτον.



Ραούλ Γκονζάλεθ 1992-2010
raul-gonzalez-blanco-real.jpg
O σημερινός προπονητής της «Καστίγια», Ραούλ, έγραψε με χρυσά γράμματα, το όνομα του στην ιστορία του συλλόγου. Ο Ισπανός, μπορεί να έκανε τα πρώτα του βήματα στην ποδοσφαιρική του καριέρα, με τη φανέλα της συμπολίτισσας Ατλέτικο, όμως το 1992, μεταπήδησε στα τμήματα υποδομής της Ρεάλ Μαδρίτης. Σε 18 συνολικά χρόνια, με τους «μερένχες» ο Ραούλ πέραν του περιβραχιονίου του αρχηγού, «φόρεσε» τρείς φορές το στέμμα του πρωταθλητή Ευρώπης, έξι του πρωταθλητή Ισπανίας, ενώ κατέκτησε και πολλούς ακόμη τίτλους.

Το 2010, αποχώρησε και αυτός, από το Σαντιάγο Μπερναμπέου, καθώς τα 323 γκολ σε 741 εμφανίσεις, δεν «συγκίνησαν» τον Φλορεντίνο Πέρεθ, με αποτέλεσμα να μην προχωρήσουν στην επέκταση του συμβολαίου του.

Ωστόσο, ο Ισπανός πρόεδρος, πήρε την απόφαση, έστω και καθυστερημένα, να δώσει το δικαίωμα στον κορυφαίο μέχρι εκείνη τη στιγμή, σκόρερ, της ιστορίας του συλλόγου, να αποχαιρετήσει το κοινό της Ρεάλ, στη φιλική αναμέτρηση εναντίον της Αλ Σάντ, το καλοκαίρι του 2013.



Ίκερ Κασίγιας 1996-2015
3301ab6c3259be6d73e17abdf23175bf-compressed_1.jpg
O
 «Άγιος» Ίκερ, φόρεσε για πρώτη φορά τα γάντια του σε ηλικία 15 ετών, για να υπερασπιστεί την εστία της ομάδας κάτω των 17 ετών της Ρεάλ Μαδρίτης, το 1996. Από εκείνη τη μέρα, μεσολάβησαν 19 χρόνια, ισάριθμοι τίτλοι και αμέτρητες αποκρούσεις για τον Κασίγιας, ο οποίος κατείχε και το περιβραχιόνιου του αρχηγού του συλλόγου.

Το καλοκαίρι του 2015 και μετά από μια «κόντρα» διαρκείας με τον Φλορεντίνο Πέρεθ, που τάραξε αρκετά τα αποδυτήρια, είπε αντίο, δακρυσμένος, στη Ρεάλ, εκφωνώντας έναν συγκινητικό αποχαιρετιστήριο λόγο, στο κλείσιμο του οποίου, κατέληξε στην φράση:

«Όπου και να βρίσκομαι, θα συνεχίζω να φωνάζω Hala Madrid»

Λίγες ημέρες αργότερα, ο Κασίγιας, βρήκε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, καταλήγοντας στο Ντραγκάο, για λογαριασμό της Πόρτο, ενώ σήμερα, βρίσκεται πάλι στη Ρεάλ Μαδρίτης, «υπηρετώντας» τη από τη θέση του βοηθού του διευθύνοντα συμβούλου.



Σέρχιο Ράμος 2005-2021
goal_sergio-ramos-cropped_1uq3qi598wf1l13d4f51m5v5lw.jpg

Η τελευταία αποχώρηση, που «έτριξε» τα θεμέλια του Μπερναμπέου, ήταν εκείνη του εμβληματικού Σέρχιο Ράμος, το καλοκαίρι του 2021. O ταλαντούχος κεντρικός αμυντικός, που αποκτήθηκε τοι καλοκαίρι του 2005, από τη Σεβίλλη, αποτελεί σημείο αναφοράς στην ιστορία του συλλόγου.

Σε 15 χρόνια στη Μαδρίτη, φόρεσε 671 φορές τη φανέλα της Ρεάλ, ενώ πέτυχε πολλά σημαντικά γκολ, με αποκορύφωμα εκείνο, στον τελικό του Champions League του 2014, απέναντι στην Ατλέτικο, όπου οι «μερένχες» κατέκτησαν το 10ο τρόπαιο τους, στο θεσμό.

Από την παρουσίαση του στις 8 Σεπτεμβρίου 2005, δίπλα στον Αλφρέντο Ντι Στέφανο, μέχρι και το οριστικό «διαζύγιο», τον Ιούνιο του 2021, ο Ράμος, «σήκωσε» 22 τρόπαια, με τη Ρεάλ και φόρεσε και αυτός το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Ωστόσο και αυτός, ήρθε σε ρήξη με τον Φλορεντίνο Πέρεθ, με συνέπεια την οριστική του αποχώρηση, με προορισμό την Παρί Σεν Ζερμέν, στην οποία αγωνίζεται ως και σήμερα.



Γιώργος Ζαχαρίου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0