Football Talk

Τότεναμ: Η 4η θέση που ισοδυναμεί με… τίτλο, χάρη στα «μαγικά» του Αντόνιο Κόντε!

Τότεναμ: Η 4η θέση που ισοδυναμεί με… τίτλο, χάρη στα «μαγικά» του Αντόνιο Κόντε!

Τα «σπιρούνια» γύρισαν από την «κόλαση», τερμάτισαν στην πρώτη 4άδα, επέστρεψαν στο UEFA Champions League μετά από τρία χρόνια και υπό τις οδηγίες του Αντόνιο Κόντε αυτή η ομάδα φαντάζει να βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ σε μία πιθανή κατάκτηση τροπαίου στα επόμενα χρόνια.

Σχετικά Άρθρα

Η Τότεναμ κατάφερε να πετύχει τον στόχο της το απόγευμα της Κυριακής (22/5), διαλύοντας την Νόριτς με 5-0 για να εξασφαλίσει το εισιτήριο που την οδηγεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση αλλά και τον ύμνο του Champions League που θα ηχεί από τον Σεπτέμβριο μόνο στην «λευκή» πλευρά του Βόρειου Λονδίνου

Σον και Κέιν από… άλλο πλανήτη

Οι αστέρες της Τότεναμ, τα «διαμάντια» του Λονδίνου, Χέουνγκ-Μιν Σόν και Χάρι Κέιν είναι δίχως αμφιβολία η κύρια αίτια που η ομάδα τους θα βρίσκεται και πάλι στα «αστέρια». Μιας και μαζί μετράνε 40 γκολ τη φετινή σεζόν (23 ο Σόν και 17 ο Κέιν)! 40 από τα 69 που σημείωσε όλη η ομάδα στην Premier League. Βέβαια, τα εύσημα πάνε στον Νοτιοκορεάτη χαφ ο οποίος βρήκε δίχτυα 23 φορές, όσες και ο Μοχάμεντ Σαλάχ της Λίβερπουλ, ενώ μοίρασε και επτά ασίστ. Από την άλλη πλευρά, ο αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας είχε… διαφορετικό μονοπάτι προς την κορυφή. Το περασμένο καλοκαίρι η ομάδα του Λονδίνου δεν τον άφησε να φύγει από το N17 για να μεταγραφεί στην Μάντσεστερ Σίτι για 150 εκατομμύρια ευρώ και εκείνος έκανε «απεργία» γκολ, αφού το πρώτο του το πέτυχε την 8η αγωνιστική ενάντια στην Νιούκαστλ (3-2). Έκτοτε, σκόραρε άλλες 16 φορές και βοήθησε τους συμπαίκτες του να βάλουν την μπάλα στο «πλεκτό» άλλες εννέα με τις ασίστ του. 

Ένας Αντόνιο Κόντε 
de11d0e600fd13dc82f3161918933888.jpeg

Ίσως, ένας από τους πιο πετυχημένους Ιταλούς τεχνικούς στο ποδόσφαιρο να ήταν αρκετός για να βάλει και πάλι την Τότεναμ στο χάρτη της «ελίτ». Καθώς, έξι μήνες μετά την πρόσληψη του (2 Νοεμβρίου 2021), πήρε στα χέρια του μία ομάδα που ήταν «πληγωμένη» και ταλαιπωρημένη. Βρισκόταν στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα, το κλίμα ήταν άσχημο, ακολούθησε και ο αποκλεισμός από το UEFA Europa Conference League επειδή ο σύλλογος δεν μπορούσε να συμπληρώσει 11άδα λόγω COVID-19, με συνέπεια η ομοσπονδία να μην τους δίνει την ευκαιρία να αγωνιστεί κάποια άλλη ημερομηνία και να τους αποβάλλει. Όμως, η σοβαρή δουλειά που έγινε απέφερε καρπούς, ίσως και πιο γρήγορα από όσο θα περίμενε ο ίδιος, επικρατώντας 17 από τις 28 φορές που κάθισε στον πάγκο της νέας του ομάδας για το πρωτάθλημα και με νίκες ορόσημα αυτές κόντρα σε Άρσεναλ (3-0) και Σίτι (3-2). 

Η επόμενη μέρα είναι πιο λαμπρή από τη προηγούμενη 

Μπορεί ακόμα να μην βρίσκεται στον «7ο ουρανό» ούτε στη «Γη της επαγγελίας», αλλά έχουν γίνει τα σωστά βήματα προς την σωστή κατεύθυνση. Σε συνδυασμό με την ανανέωση συμβολαίου του Κόντε,την ενίσχυση του ρόστερ σε θέσεις που θα κρίνει ο 52άχρονος προπονητής, αλλά παράλληλα δεν είναι διόλου άγνωστες (κεντρικός αμυντικός, δεξί μπακ, μέσος, επιθετικός), ένα ελπιδοφόρο μέλλον είναι προ το πυλών. 

Φοίβος Πεφάνης 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0