Πρόσωπα

Ντέγιαν Κουλουσέφσκι – Ροντρίγκο Μπεντανκούρ: Το ντουέτο της… Γιουβέντους θα εξασφαλίσει τη παρουσία της Τότεναμ στο UEFA Champions League! (video)

Ντέγιαν Κουλουσέφσκι – Ροντρίγκο Μπεντανκούρ: Το ντουέτο της… Γιουβέντους θα εξασφαλίσει τη παρουσία της Τότεναμ στο UEFA Champions League! (video)

Σαν από «μηχανής… θεοί» ήρθαν οι Κουλουσέφσκι-Μπεντανκούρ, τη τελευταία και κατάλληλη στιγμή από τη Γιουβέντους για να… γλιτώσουν τη Τότεναμ από την «αυτοκτονία» και να την ενισχύσουν στο κυνήγι προς την 4άδα της Premier League

 

Κι όμως… το μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου είναι μεγάλη νίκη για τη Τότεναμ. Το πλάνο της διοίκησης, του Ντάνιελ Λίβι και του Φάμπιο Παρατίτσι ήταν ξεκάθαρο, να υπάρξει άμεση μεταγραφική ενίσχυση από την ημέρα που ανακοινώθηκε ο Αντόνιο Κόντε, ως νέος προπονητής της ομάδας. Με το ξεκίνημα του Ιταλού να είναι πολύ ικανοποιητικό και ελπιδοφόρο, η Τότεναμ είχε «υπογραμμίσει» το όνομα του Αντάμα Τραορέ για να βοηθήσει ως πλάγιος μπακ στο 3-5-2 αλλά και ως επιθετικός χαφ στο 3-4-3, όμως ο Ισπανός επέλεξε δύο ημέρες πριν λήξει το μεταγραφικό «παράθυρο» να επιστρέψει στην Μπαρτσελόνα. 

Αντιδρώντας εγκαίρως με τις αποκτήσεις των Ντέγιαν Κουλουσέφσκι και Ροντρίγκο Μπεντανκούρ, με αποτέλεσμα οι οπαδοί των «Spurs» να βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο χάρη στη «τυφλή» εμπιστοσύνη που υπάρχει στον Κόντε και τον Παρατίτσι. Μιας και ο δεύτερος έβαλε το «λιθαράκι» του για να φέρει τους δύο ποδοσφαιριστές στο Τορίνο, όσο ήταν στο τεχνικό επιτελείο της Γιουβέντους

 

Το κάζο με Λουίς Ντίας και η «απάντηση» με Κουλουσέφσκι

Από απόρριψη σε απόρριψη συνέχισε η ιστορία, με τον Λουίς Ντίας να διαλέγει τη Λίβερπουλ για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και τον Λίβι να εξοργίζεται με το «κλέψιμο» του Κολομβιανού. Γεγονός που οφείλεται στα πλάνα που είχαν τα «σπιρούνια» για τη συνεργασία τους με τον επιθετικό της Πόρτο. 

Καταλήγοντας στο δανεισμό του Κουλουσέφκσι, με κακό «δαίμονα» το περιορισμένο χρονικό διάστημα. Άξιο αναφοράς είναι, ότι ο διεθνής Σουηδός αποκτήθηκε τον Ιανουάριο του 2020 από την Πάρμα έναντι 35 εκατ. ευρώ και πέτυχε εννέα τέρματα με τη φανέλα των «μπιανκονέρι» σε 74 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Ήταν «πάση θυσία» η προσθήκη κεντρικού μέσου

Οι θέσεις των μέσων στο 3-4-3 και στο 3-5-2 είναι από τις πιο σημαντικές, με την Τότεναμ να πονάει σε αυτές, μιας και μόνον ο Πιερ-Εμίλ Χοίμπιεργκ φαντάζει ποδοσφαιριστής με ποιότητα και σταθερότητα. Παρόλα αυτά, ο Κόντε έχει «αναγεννήσει» τον Χάρι Γουίνξ που πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις με τη φανέλα των «σπιρουνιών». 

Από εκεί και έπειτα οι επιλογές του Ιταλού τεχνικού περιορίζονται στον Όλιβερ Σκιπ, οποίος γύρισε το καλοκαίρι από τον διετή δανεισμό του στη Νόριτς και όπως είναι λογικό, δεν είναι ακόμα έτοιμος για να πάρει στις «πλάτες» του την ομάδα. Ενώ, ο «προβληματικός» Τανγκί Εντομπελέ, με την άσχημη σχέση του με τον κόσμο της Τότεναμ, αλλά και την οκνηρία του στις προπονήσεις, θα επιστρέψει στη Λυών και ο Τζιοβάνι Λο Σέλσο θα γυρίσει στην Ισπανία, για λογαριασμό της Βιγιαρεάλ. Δύο ακριβές μεταγραφές που έγιναν επί εποχή Ποτσετίνο αλλά δεν πέτυχαν ποτέ το επιθυμητό αποτέλεσμα σε πέρασμα τεσσάρων διαφορετικών προπονητών (Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, Ζοζέ Μουρίνιο, Νούνο Εσπίριτο Σάντο και Αντόνιο Κόντε). 

Με όλους τους δρόμους να οδηγούν… στον Μπεντανκούρ, ο οποίος σε διάστημα 4,5 χρόνων στην Ιταλία, έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα, δύο κύπελλα και δύο Σούπερ Καπ Ιταλίας. Όντας αυτό ακριβώς που λείπει από το χώρο του κέντρου στην ομάδα του Λονδίνου. Ένας υψηλόσωμος μέσος που θα κρατήσει μπάλα και θα σφραγίσει το αμυντικό σκέλος στον άξονα του γηπέδου, προσφέροντας ποιότητα και εμπειρία για να οδηγήσουν την Τότεναμ στην επιστροφή της στο Top-4 και στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. 

Φοίβος Πεφάνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0