Football Talk

Το μεγάλο φινάλε στην Serie A: Η κόλαση του Δάντη για scudetto κι Ευρώπη (video)

Το μεγάλο φινάλε στην Serie A: Η κόλαση του Δάντη για scudetto κι Ευρώπη (video)

Μίλαν και Ίντερ δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα για τον τίτλο του πρωταθλητή. Μάχη και για την Ευρώπη για Φιορεντίνα και Αταλάντα. Όλα αυτά σε 90 λεπτά. Το BN Sports γράφει για την τελευταία αγωνιστική της Serie A σε ένα δραματικό φίνις.  

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Θοδωρής Βασίλης

Τελευταία αγωνιστική στην Ιταλία και οι δύο ομάδες του Μιλάνου ετοιμάζονται για την μεγάλη μάχη. Την μάχη του νέου πρωταθλητή Ιταλίας για την σεζόν 2021-22. Μίλαν και Ίντερ βρίσκονται στην 1η και 2η θέση της βαθμολογίας με τους «ροσονέρι» να έχουν 83 βαθμούς και τους «νερατζούρι» 81. Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι αντιμετωπίζει εκτός έδρας την πάντα επικίνδυνη Σασουόλο, την ώρα που η νυν πρωταθλήτρια Ίντερ έχει εύκολο έργο υποδεχόμενη την Σαμπντόρια.

Η αλήθεια είναι ότι εδώ που έχει φτάσει η κατάσταση η Μίλαν κρατάει την τύχη στα χέρια της, αφού ακόμα και ο βαθμός της αρκεί για να επιστρέψει στην κορυφή της Ιταλίας έχοντας το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως ο τίτλος έχει κριθεί αφού για την Μίλαν το δύσκολο παιχνίδι ήταν αυτό της προηγούμενης αγωνιστικής με την Αταλάντα η οποία επίσης καιγόταν για την έξοδο στην Ευρώπη. Και η νίκη με 2-0 μπροστά σε 73.000 θεατές στο Σαν Σίρο έδωσε το έναυσμα για πάρτι. Όχι όμως για τον Πιόλι.

Ο έμπειρος τεχνικός γνωρίζει καλά ότι ακόμα τίποτα δεν είναι δεδομένο και ειδικά σε μια χώρα που πιστεύει σε προλήψεις και παραδόσεις, στην μοίρα, το πως Γιουβέντους (2000) και Ίντερ (2002) έχασαν ένα πρωτάθλημα την τελευταία αγωνιστική που σχεδόν όλη η χώρα θεωρούσε βέβαιο, δείχνει πως τίποτα δεν είναι σίγουρο. Για τον λόγο αυτό και ο ίδιος επιστράτευσε μέχρι και τον Κόμπε Μπράιαντ κι ένα βίντεο του κατά την διάρκεια τελικών με τους Λέικερς τον οποίο έδειχνε σοβαρό και μετρημένο παρά το γεγονός πως το Λος Άντζελες ήταν μία νίκη μακριά από τον τίτλο του NBA.

Ο ίδιος ο Πιόλι ήξερε καλά πως η Ίντερ δεν θα παραδώσει έτσι απλά τα όπλα γι αυτό και η νίκη της επί της Κάλιαρι την προηγούμενη αγωνιστική δεν του προκάλεσε καμία έκπληξη. Αντίθετα, του έδωσε το δικαίωμα ώστε να κρατήσει προσγειωμένους τους παίκτες του στο Μιλανέλο και να τους κρατήσει σε επαγρύπνηση ενόψει του φινάλε. Αυτή θα είναι η 18η φορά στην ιστορία της Serie A που ο τίτλος θα κριθεί στο τελευταίο παιχνίδι. Από αυτά μόλις 4 φορές ο πρωτοπόρος κατάφερε να απωλέσει τον τίτλο, ενώ τις υπόλοιπες 14 δεν έχυσε την καρδάρα με το γάλα. Έτσι, δύο φορές κατέκτησε τον τίτλο ο Πάολο Μαλντίνι (1988 το πρώτο του πρωτάθλημα και το 1996).


Η τρέλα που επικρατεί στους «ροσονέρι» φάνηκε και από το γεγονός πως υπήρξαν πάνω από 100.000 αιτήσεις για αγορά των εισιτηρίων που δικαιούται η ομάδα στο εκτός έδρας ματς με την Σασουόλο στο Ρέτζιο Εμίλια. Εκεί όπου ο Κόμπε Μπράιαντ (ο οποίος δεν είχε κρύψει ποτέ τα αισθήματά του για την Μίλαν) πέρασε μέρος της παιδικής του ηλικίας όταν ο πατέρας του έπαιζε μπάσκετ στην Ρετζιάνα. Σε αυτή την πόλη όπου ο Κόμπε λατρεύεται σαν δικός τους ήρωας (το όνομα του αδικοχαμένου σούπερ σταρ και της κόρης του έχει δοθεί σε κεντρικό δρόμο) η Μίλαν μπορεί να γράψει ιστορία μετά από 11 χρόνια απουσίας.

Από την πλευρά της η Ίντερ παρά το γεγονός πως δεν ορίζει την μοίρα της δεν το βάζει κάτω και είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες της αναλογούν. «Υπάρχει άλλο ένα παιχνίδι και αυτή η ομάδα το πιστεύει. Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα και είμαστε οι πρωταθλητές Ιταλίας», ανέφερε στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα με την Κάλιαρι ο Σιμόνε Ιντζάγκι για να προσθέσει. «Είχα βρεθεί στην ίδια θέση ως ποδοσφαιριστής της Λάτσιο το 2000 και στο τέλος κατέκτησα το scudetto».  

Ο Ιντζάγκι δεν έχει άδικο αφού θεωρητικά η Μίλαν έχει πιο δύσκολο έργο σε σχέση με την Μίλαν. Η Σασουόλο έχει αποδείξει πως δεν χαρίζεται σε καμία ομάδα και διαθέτει ποδοσφαιριστές όπως ο Μπεράρντι και ο Ρασπαντόρι οι οποίοι με μια κίνηση τους μπορούν να καθορίσουν έναν αγώνα ενώ και ο τεχνικός της, Αλέσιο Ντιονίσι, με δηλώσεις του τόνισε πως το γεγονός ότι η ομάδα του μπορεί να καθορίσει τον τίτλο έχει εξιτάρει τους ποδοσφαιριστές του. Την ίδια ώρα η Ίντερ έχει πιο εύκολο έργο αφού θα αντιμετωπίζει στο σπίτι της την Σαμπντόρια η οποία το πιο πιθανό είναι να πηγαίνει στο Μιλάνο για τουρισμό. Και αυτό γιατί όχι μόνο εξασφάλισε την παραμονή της στην κατηγορία, αλλά είδε και την δική της μισητή αντίπαλο Τζένοα να υποβιβάζεται, ενώ και ο ίδιος ο προπονητής της Ντόρια, ο Μάρκο Τζιαμπάολο, ο οποίος είχε απολυθεί από την Μίλαν το 2019 για να έρθει ο Πιόλι στην θέση του, ακόμα δεν έχει ξεχάσει το πω έφυγε από το Μιλανέλο.

inter_3.jpg

Η άλλη μάχη, αυτή της Ευρώπης

 «Κόλαση» όμως δεν είναι μόνο στο πρωτάθλημα αλλά και στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Η Φιορεντίνα δίνει την δική της μάχη με την Αταλάντα για το ποια ομάδα θα εξασφαλίσει το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Μια Φιορεντίνα η οποία έχασε το πρώτο κανόνι γνωρίζοντας την ήττα από την αδιάφορη Σαμπντόρια. Πλέον, έχει άλλη μια χρυσή ευκαιρία το Σάββατο. Αντίπαλος της όμως δεν είναι κάποιος αδιάφορος αντίπαλος, αλλά αυτή που μισούν όσο τίποτα άλλο στην Φλωρεντία. Η Γιουβέντους. Μια Γιουβέντους η οποία ναι μεν είναι αδιάφορη, αλλά δεν θα έλεγε όχι σε άλλη μια «κηδεία» μέσα στο «Αρτέμιο Φράνκι». Κι επειδή το γήπεδο θα είναι ασφυκτικά γεμάτο το να χαλάσει το καλοκαίρι όλων των φλωρεντίνων θα είναι ένα κίνητρο για τους παίκτες του Αλέγκρι.

Dusan-Vlahovic-Fiorentina.jpg

Από την πλευρά τους οι «βιόλα» κάνουν ονειρική σεζόν με τον Ιταλιάνο στον πάγκο αλλά όταν η μπάλα καίει το άγχος τους πνίγει. Και αυτό φάνηκε και κόντρα στην Σαμπντόρια και τώρα όλοι ελπίζουν πως έστω και στο τέλος θα φανούν αντάξιοι της ιστορίας τους και θα επιστρέψουν στην Ευρώπη μετά από πέντε χρόνια. Όσον αφορά την Αταλάντα, κινδυνεύει να μείνει μόνο με τις εγχώριες υποχρεώσεις για πρώτη φορά από το 2016 όταν και ανέλαβε ο Γκασπερίνι. Οι «μπεργκαμάσκι» αντιμετωπίζουν την Έμπολι και θα περιμένουν τα ευχάριστα νέα από την Φλωρεντία αφού σε διαφορετική περίπτωση ο 64χρονος τεχνικός θα ξεκινήσει άμεσα τις συζητήσεις με τη νέα διοίκηση της Αταλάντα για το μέλλον του το οποίο μόνο ξεκάθαρο δεν είναι.

Το σίγουρο είναι ότι η τελευταία αγωνιστική στην Ιταλία μπορεί να μνημονεύεται για χρόνια και είναι βγαλμένη από τα καλύτερα σημεία της Θείας Κωμωδίας του Δάντη όπου κάποιοι θα κάνουν το ταξίδι στο βαθύτερο σημείο της Γης στην Κόλαση, ενώ κάποιοι άλλοι θα βγουν ξανά στην επιφάνεια, για να ξαναδούνε τ' άστρα και να φτάσουν στον Παράδεισο.    

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0