Football Talk

Βαλένθια-Ρεάλ Μπέτις 0-3: Η κυπελλούχος μίλησε με «διπλό» στο Μεστάγια (video)

Βαλένθια-Ρεάλ Μπέτις 0-3: Η κυπελλούχος μίλησε με «διπλό» στο Μεστάγια (video)

Μεγάλη νίκη με 3-0 στο Μεστάγια πήρε η Ρεάλ Μπέτις, απέναντι στη Βαλένθια, με σκόρερ τους Γουίλιαν Ζοσέ, Κανάλες και Ιγκλέσιας και κυνηγάει την Ατλέτικο για την έξοδο στο Champions League.

Η Ρεάλ Μπέτις, συνέχισε να εντυπωσιάζει και να «πληγώνει» τη Βαλένθια, αφού τη νίκησε με 3-0 στο Μεστάγια για την 36η αγωνιστική της La Liga, με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Σέρχιο Κανάλες, ο οποίος πέτυχε γκολ και μοίρασε ασίστ. Ο Γούιλιαν Ζοσέ και ο Μπόρχα Ιγκλέσιας οι σκόρερ των άλλων δύο γκολ της Ανδαλουσιάνικης ομάδας, που κάνει όνειρα… Champions League.

Στο πρώτο ημίχρονο η Κυπελλούχος Ρεαλ Μπέτις ξεκίνησε έχοντας διαρκώς την μπάλα, προσπαθώντας να κυκλοφορήσει και να αιφνιδιάσει τη γηπεδούχο Βαλένθια. Ωστόσο οι “νυχτερίδες” ήταν εκείνες που απείλησαν μολις στο 3ο λεπτό, με τον Χούγκο Ντούρο να σουτάρει και τον Ρούι Σίλβα να μπλοκάρει χωρίς δυσκολία.

Το παιχνίδι από εκεί και μετά απέκτησε ενδιαφέρον και ρυθμό με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω. Στο 24' ο Μορίμπα εκτέλεσε φάουλ από μέση απόσταση για τη Βαλένθια με τη μπάλα να φεύγει πολύ πάνω από τα δοκάρια.

Η Μπέτις μπορεί να είχε την κατοχή όμως δε μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρία για γκολ. Η μοναδική της μεγάλη ευκαιρία, προήλθε από στημένη φάση στο 34’. Ο Σέρχιο Καναλες εκτέλεσε ένα φάουλ με το αριστερό η μπάλα πήρε φάλτσα όμως ο Μαμαρντασβίλι επενέβη.

Η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου ήταν αυτή του πρώτου λεπτού των καθυστερήσεων και ανήκε στη γηπεδούχο Βαλένθια. Ο Φουλκιερ , με μια επέλαση από τα δεξιά, πραγματοποίησε σέντρα με τη μπάλα να καταλήγει συστημένη στο Μπράιαν Χιλ που με κεφαλιά, ανάγκασε τον Ρούι Σίλβα σε μια εκπληκτική επέμβαση.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αλλαγή για την Βαλένθια με τον Σαντιάγο να περνάει στο μάτς. Ωστόσο αυτή που προηγήθηκε ήταν η Μπέτις, όταν στο 57’ ο Κανάλες βρήκε τον Γουίλιαν Ζοσέ που με άψογο πλασέ έκανε το 1-0.

Η Βαλένθια στη συνέχεια κυκλοφόρησε τη μπάλα με τον Γκέδες να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 75’. Σαν να μην έφτανε αυτό, η ατυχία για τις νυχτερίδες συνεχίστηκε κι έτσι στο 88’ ο δημιουργός του πρώτου γκολ Σέρχιο Κανάλες χρίστηκε σκόρερ, έπειτα από άψογο σουτ «κλειδώνοντας» τη νίκη για την ομάδα του Πελεγκρίνι.

Το «κερασάκι» στην τούρτα, έβαλε ο σεσημασμένος Μπόρχα Ιγκλέσιας στο 90’ γράφοντας το 3-0.

Πολύ σημαντική νίκη για τη Ρεάλ Μπέτις, που βρίσκεται τρείς βαθμούς πίσω από την Ατλέτικο Μαδρίτης, ελπίζοντας σε στραβοπάτημα της, ώστε να εξασφαλίσει την έξοδο στο Champions League, της επόμενης σεζόν.

 

Βαλένθια (Χ. Μπορδαλάς): Μαμαρντασβίλι, Κορέια (63’ Γκέδες), Βάσκες, Ντιακαμπί, Φουλκιέρ, Αλντερέτε, Ράσιτς (46’ Σαντιάγκο), Σολέρ (86’ Μουσά), Μορίμπα,
Ντούρο ( 89’ Τσερίσεφ), Χιλ (83’ Γκόμεζ)

Ρεάλ Μπέτις (Μ. Πελεγκρίνι): Σίλβα, Σαμπαλί, Πετσέλα (81’ Γκονσάλεθ), Μπαρτρά, Μορένο (72’ Μιράντα), Καρβάλιο, Ροντρίγκεζ, Ρόντρι (63’ Χουάνμι), Φεκίρ, Κανάλες Γουίλιαν Ζοσέ (81’ Μπ. Ιγκλέσιας)

Γιώργος Ζαχαρίου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0