Football Talk

Εντουάρντο Καμαβινγκά: Το τζούντο, η πυρκαγιά και το παράδοξο ενός… αστεριού! (video)

Εντουάρντο Καμαβινγκά: Το τζούντο, η πυρκαγιά και το παράδοξο ενός… αστεριού! (video)

Σήκωσε όλη την οικογένεια του στα 11, γιατί να μην το κάνει με τη Ρεάλ στα 18; Ο Εντουάρντο Καμαβινγκά δεν μας επιβεβαίωσε ότι το μέλλον του ανήκει αλλά ότι είναι ήδη, ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του ποδοσφαίρου

«Από εδώ και πέρα, η οικογένεια στηρίζεται σε εσένα». Πόσο βαρύ είναι για ένα παιδί που είναι μόλις 11 ετών, να ακούει κάτι τέτοιο. Και μάλιστα, από τον ίδιο του τον πατέρα του, με τα άλλα τέσσερα αδέρφια του παρών. Εννιά χρόνια μετά, το συγκεκριμένο παλικάρι παίρνει τη μπάλα στη μεσαία γραμμή και την κουβαλάει σε όλο το γήπεδο αφήνοντας αγάλματα τους υπερπαίκτες της Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Εντουάρντο Καμαβινγκά ζει ένα όνειρο. Όπως έβλεπε κάθε βράδυ τον εφιάλτη της φωτιάς στο σπίτι του, έτσι κάνει πραγματικότητα τον δικό του… παράδεισο. Ξεπέρασε τη ταμπέλα του… ταλέντου. Ακόμη και του μελλοντικού αστέρα. Ο 20χρονος μέσος είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί στην αγορά και το BN Sports σας μεταφέρει τη ιδιαίτερη αφετηρία του.

Η πυρκαγιά που του άλλαξε την ζωή…

Ήταν δύο ετών όταν ο Καμαβινγκά μετακόμισε από την Αγκόλα στη Γαλλία και συγκεκριμένα, στη Λιλ. Η οικογένειά του ήταν σε καλή κατάσταση όμως ένα συμβάν το 2013, άλλαξε τη ζωή στον μικρό Εντουάρντο αλλά και στους δικούς του. Το σπίτι του έμεναν τυλίγεται στις φλόγες και καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά του. Ευτυχώς, δεν υπήρχε κανείς μέσα εκείνη τη στιγμή αλλά όλα τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής έγιναν στάχτη.

Ο Καμαβινγκά ήταν στο σχολείο εκείνη τη στιγμή και μόλις σχόλασε, ο πατέρας του ήρθε και του είπε τι συνέβη. Ταυτόχρονα του είπε και την παραπάνω έκφραση. Ο Καμαβινγκά ήταν μόλις 11 ετών όταν έπρεπε να σηκώσει το βάρος της οικογένειάς της. Ο λόγος; Το τεράστιο ταλέντο του στο ποδόσφαιρο.

Ο νεαρός άσος είχε ξεκινήσει μόλις την ποδοσφαιρική του καριέρα και η Ρεν τον είχε δεχτεί στις ακαδημίες της με… άριστα. Αυτό ήταν και το έναυσμα για να καταφέρει να πετύχει μεγάλα πράγματα στην καριέρα του.

Το τζούντο, η μητέρα του και η ακαδημία που έβγαλε Ματουιντί και Ντεμπελέ…

Οι «οιωνοί» ήταν εξ αρχής υπέρ του νεαρού άσου. Πριν πάρει μία μπάλα στα πόδια του, ο μικρός Εντουάρντο ήταν αθλητής του τζούντο. Μάλιστα, είχε δείξει πόσο ταλέντο είχε και εκεί, σε σημείο να είναι έτοιμος να προετοιμαστεί για να μείνει μόνιμα στο άθλημα. Κάπου εκεί, η μητέρα πήρε θέση σε αυτό.

Με τον Καμαβινγκά να… σπάει τα πάντα στο σπίτι για την εξάσκησή του, η ίδια τον έγραψε από μόνη της σε μία ακαδημία ποδοσφαίρου. Ήταν η «Drapeau de Fougeres». Η ομάδα που του ξεδίπλωσε το ταλέντο αλλά και εκείνη που είχε βγάλει του Ματουιντί και Ντεμπελέ. Γενικά, είχε την ταμπέλα της ακαδημίας που βγάζει τους αστέρες της επόμενης μέρας.

Εκεί έκανε τα πρώτα του βήματα, πριν πάει στη Ρεν το 2013 και αρχίσει την αντίστροφη μέτρηση για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Πως να μην σηκώσει τη Ρεάλ;

Με τόσες δυσκολίες στη νεαρή του ηλικία, πως γίνεται ο Καμαβινγκά να μην στεριώσει στη Ρεν και έπειτα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Μέσα σε μία διετία στο γαλλικό ποδόσφαιρο, τον απόλαυσε σε μεγάλο βαθμό. Είχε ήδη 88 συμμετοχές και ήταν μόλις 19 ετών με απολογισμό δύο γκολ και πέντε ασίστ. Τα 30 εκατ. ευρώ που έδωσε η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν… λίγα μπροστά σε αυτά που μπορεί να προσφέρει αλλά το συμβόλαιό του έφτανε στο τέλος του και δεν θα ήταν και το καλύτερο να έμενε ελεύθερος από τη Ρεν.

Η συνεισφορά του είναι αθόρυβη και… μοναδική. Δεν είναι βασική επιλογή του Κάρλος Αντσελότι αλλά μία κίνηση από τον πάγκο που αλλάζει όλο το ματς. Κάθε ανατροπή της Ρεάλ στο Champions League έχει ξεκινήσει από τον Γάλλο χαφ. Τα τάκλιν του, τα τρεξίματα αλλά και τα απίστευτα κουβαλήματα της μπάλας, καθήλωσαν κάθε αστέρι των αντιπάλων.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0