Football Talk

ΑΕΚ: Η επιθυμία και του Τσούμπερ να μείνει και το καλό ξεκίνημα…

ΑΕΚ: Η επιθυμία και του Τσούμπερ να μείνει και το καλό ξεκίνημα…

Πώς φτάσαμε στη γρήγορη και λογική απόφαση της ΑΕΚ να κρατήσει τον Ελβετό μεσοεπιθετικό – Η μέτρια σεζόν σε μία κακή ΑΕΚ και η επιθυμία του Αλμέιδα.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Ο Στίβεν Τσούμπερ θα μπει με την ΑΕΚ στην Αγιά Σοφιά – OPAPArenaHΠΑΕ έκανε το απόγευμα της Τρίτης (3/5) γνωστό πως ενημέρωσε την Άιντραχτ ότι θα κάνει χρήση της οψιόν και θα αγοράσει τον Ελβετό διεθνή. Το 1,6 εκατ. ευρώ που θα δώσει η «Ένωση» στους Γερμανούς και θα κάνει δικό της τον Τσούμπερ ήταν και είναι ένα σούπερ deal. Θα ήταν πραγματικά παράλογο να μην έκανε χρήση αυτής της οψιόν η ΑΕΚ και να… άφηνε αυτόν τον παίκτη να της φύγει μέσα από τα χέρια.

Κρίνοντας από την έως τώρα σεζόν δύο είναι τα συμπεράσματα που βγαίνουν σχετικά με αυτή την υπόθεση: Το πρώτο ότι ο Τσούμπερ είναι ένας καλός παίκτης που όμως έκανε μία συνολικά μέτρια χρονιά στην ΑΕΚ, καθώς υπήρχαν – και δικαίως – πολλές απαιτήσεις απ’ αυτόν. Το δεύτερο και πιο σημαντικό είναι πως αυτός ο καλός παίκτης, έμπλεξε σε μία ΑΕΚ γενικά κακή στο σύνολο. Μία ΑΕΚ αδούλευτη που άλλαξε τρεις προπονητές.

Όπως γενικά συμβαίνει στην ΑΕΚ της τελευταίας τετραετίας έχουν περάσει αρκετοί καλοί ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν στέριωσαν και δεν έκαναν τη διαφορά, ακριβώς επειδή η ΑΕΚ δεν έγινε ποτέ… ομάδα.

Όταν το περασμένο καλοκαίρι η ΑΕΚ κατάφερε να πετύχει μία σούπερ συμφωνία για τον δανεισμό αρχικά του Τσούμπερ από την Άιντραχτ όλοι μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια γι’ αυτή τη μεταγραφή. Ο Ελβετός ήρθε φουριόζος από το Euroκαι μέχρι το πρώτο μισό του πρωταθλήματος έκανε σπουδαία πράγματα στο γήπεδο. Στη συνέχεια τον παρέσυρε κι αυτόν η μέτρια έως κακή αγωνιστική εικόνα της ΑΕΚ.

Είναι δεδομένο όμως πως σε μία ΑΕΚ οργανωμένη, σε μία ΑΕΚ που θα καταφέρει να δημιουργήσει ένα δυνατό σύνολο, ο Τσούμπερ μπορεί και θα αποτελέσει μία βασική μονάδα που όντως θα μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Στο μυαλό του Αλμέιδα

Αυτό έχει ξεκάθαρα στο μυαλό του και ο Ματίας Αλμέιδα. Ο Αργεντινός έχει περάσει από… κόσκινο εδώ και εβδομάδες το ρόστερ της ΑΕΚ. Εχει δει πολλά παιχνίδια, έχει αναλύσει στατιστικά, είδε και από κοντά το ματς με τον ΠΑΟΚ. Για τον Τσούμπερ η ετυμηγορία του είναι πως πρόκειται για ό,τι καλύτερο έχει η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή στο ρόστερ της. Τον έχει τοποθετήσει στους 4-5 ποδοσφαιριστές από το υπάρχον δυναμικό που μπορεί να στηριχθεί πάνω του για τη νέα σεζόν και να φτιάξει ένα ισχυρό δεμένο σύνολο. Γρήγορα λοιπόν, αν και η ΑΕΚ είχε περιθώριο μέχρι τέλη Μάη να ενημερώσει τους Γερμανούς για το τι θα πράξει με την οψιόν που είχε για τον Ελβετό, η απόφαση πάρθηκε και ήταν η σωστή.

Επιπλέον κάτι που έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο είναι πως και ο ίδιος ο Τσούμπερ νιώθει καλά στην ΑΕΚ και την Ελλάδα. Μπορεί η σεζόν αγωνιστικά να κρίνεται απογοητευτική, όμως ο Ελβετός είναι σαν στο σπίτι του εδώ. Και όλοι στην ομάδα του έχουν φερθεί καλά και ο κόσμος τον έχει κρίνει καλά και του δείχνει την αγάπη του και ο ίδιος έχει δεθεί με την πόλη. Όλα τα παραπάνω λοιπόν οδήγησαν στην λογική παραμονή του Τσούμπερ στην ΑΕΚ μέχρι το 2025.

Είναι μία καλή αρχή για την ΑΕΚ η παραμονή του συγκεκριμένου παίκτη στο ρόστερ της για τη νέα σεζόν. Είναι ένα καλό ξεκίνημα και αναμένονται το ίδιο καλές αποφάσεις και μεταγραφές και στη συνέχεια. Πολύ σύντομα ενδεχομένως να έχουμε κι άλλες ευχάριστες ειδήσεις, προκειμένου να γίνει η αρχή για να μπει τέλος στη μαύρη τετραετία και η ΑΕΚ να μπει στο σπίτι της πιο δυνατή αγωνιστικά και οργανωμένη.  
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0