Football Talk

Καμάντα: Ο Ιάπωνας «αετός» οδηγεί την Άιντραχτ σε ευρωπαϊκό τίτλο... 42 χρόνια μετά! (video)

Καμάντα: Ο Ιάπωνας «αετός» οδηγεί την Άιντραχτ σε ευρωπαϊκό τίτλο... 42 χρόνια μετά! (video)
Ο χθεσινός θρίαμβος της Άιντραχτ Φρανκφούρτης στην έδρα της Γουέστ Χαμ έφερε την φαρδιά υπογραφή του Ντάιτσι Καμάντα. Του ανθρώπου του οποίου τα γκολ στις φετινές αναμετρήσεις επιτρέπουν στους Γερμανούς να ονειρεύονται την ευρωπαϊκή διάκριση!

Φυσικά και υπάρχει ο σπουδαίος λαός των «αετών», εννοείται ότι ο Φίλιπ Κόστιτς διαθέτει ασύγκριτη ποιότητα, ωστόσο ο Ιάπωνας μεσοεπιθετικός είναι αυτός που ουσιαστικά οδηγεί την ομάδα στο όνειρο. Τα 5 (!) τέρματα που έχει σημειώσει σε μόλις 898' λεπτά συμμετοχής, δείχνουν ξεκάθαρα ότι αποτελεί τον πιο επιδραστικό παίκτη στην φετινή πορεία της ομάδας του.

Όντας 26 ετών αποκτήθηκε από την Σαγκάν Τοσού το 2017, όντας ωστόσο δανεικός στην Σιντ Τρούιντεν  μέχρι το καλοκαίρι του 19'. Από εκείνο το σημείο και έπειτα έγινε μόνιμος κάτοικος Φρανκφούρτης, βελτιώνοντας συνεχώς το παιχνίδι του, ώστε να αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι των επιλογών του Γκλάσνερ

Το όνομα του θα θέλει να ξεχάσει σύντομα ο Πέδρο Μαρτίνς. Δύο φορές τον συνάντησε φέτος ο Ολυμπιακός, με τον Καμάντα να πληγώνει σε ισάριθμες περιπτώσεις την εστία του Βατσλίκ. Πράγματα και θαύματα έκανε στον αγώνα του 1ου γύρου, αποδεικνύοντας ξεκάθαρα για ποιον λόγο ανήκει ανήκει στους κορυφαίους της διοργάνωσης.

Φαίνεται πάντως ότι η Ευρώπη του δίνει τεράστιο κίνητρο, διότι στις εκτός των συνόρων παραστάσεις σημειώνει υψηλότερες επιδόσεις. Σε μόλις 21 παρουσίες συνολικά, έχει κατορθώσει να πετύχει 11 τέρματα, νούμερο αξιοζήλευτο ακόμη και για επιθετικούς που αγωνίζονται σε αυτό το επίπεδο.

Θα μπορούσε κανείς να τον παρομοιάσει με τον Νακαμούρα, λόγω της καταγωγής του, ωστόσο κάτι τέτοιο θα ήταν άτοπο. Διότι ο προαναφερθέντας αγωνιζόταν σε ομάδα με χαμηλότερες απαιτήσεις, ενώ το δυνατό του σημείο ήταν τα στημένα χτυπήματα. 

Ο Καμάντα είναι κάτι διαφορετικό, ίσως η σωτηρία της φετινής Άιντραχτ.To xθεσινό του γκολ πάντως στο Ολυμπιακο Στάδιο του Λονδίνου μπορεί να αποδειχθεί χρυσό για την επιστροφή των «αετών» σε ευρωπαϊκό τίτλο... 42 χρόνια μετά την κατάκτηση του κυπελλούχων στην Γκλάντμπαχ!



Αντώνης Νιανιάς
www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0