Football Talk

Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Και όμως, η «Βασίλισσα» θεωρείται… αουτσάιντερ σε ημιτελικό Champions League! (video)

Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Και όμως, η «Βασίλισσα» θεωρείται… αουτσάιντερ σε ημιτελικό Champions League! (video)

Η μεγάλη ώρα για τον πρώτο ημιτελικό του Champions League έχει φτάσει. Η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται την Ρεάλ Μαδρίτης στο Έτιχαντ και οι δυο τους συναντιούνται ξανά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, για πρώτη φορά από το 2016 σε ανάλογη φάση! Και όμως, οι Μαδριλένοι, που κατέχουν τα περισσότερα τρόπαια στον θεσμό, θεωρούνται… αουτσάιντερ!

Πώς είναι δυνατό μία ομάδα σαν την Ρεάλ Μαδρίτης να θεωρείται αουτσάιντερ σε έναν ημιτελικό Champions League; Και μιλάμε για τον συγκεκριμένο θεσμό, στον οποίο η Ρεάλ έχει δικαιολογήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο γιατί ονομάζεται «Βασίλισσα». Το έχει κατακτήσει 13 φορές, είναι η μοναδική ομάδα που το έχει πάρει τρεις φορές συνεχόμενες και σε μία εξ΄αυτών, για να φτάσει μέχρι το τέλος, απέκλεισε την σημερινή αντίπαλό της.

Οι μεγάλες προκρίσεις της Ρεάλ Μαδρίτης, κάθε φορά που την… αμφισβητούν

Ταυτόχρονα, μιας και ο τίτλος του αουτσάιντερ της αποδίδεται φέτος, να θυμίσουμε πως η Ρεάλ Μαδρίτης έχει αποκλείσει την Παρί Σεν Ζερμέν και την Τσέλσι για να φτάσει μέχρι εδώ. Και με ιδιαίτερο τρόπο σε αμφότερες περιπτώσεις.

Οι Γάλλοι επικράτησαν με 1-0 στο Παρίσι, προηγήθηκαν με 1-0 στην Ισπανία και ηττήθηκαν με 3-1 σε ένα φοβερό βράδυ του Καρίμ Μπενζεμά και του Λούκα Μόντριτς και εν συνεχεία, οι ίδιοι παίκτες, «λάβωσαν» και την Πρωταθλήτρια Ευρώπης.


Οι Μαδριλένοι σκόραραν τρεις φορές στο Στάμφορντ Μπριτζ με τον Καρίμ Μπενζεμά και επικράτησαν με 3-1, αλλά στην ρεβάνς έμοιαζαν μπλοκαρισμένοι. Η Τσέλσι το εκμεταλλεύτηκε πλήρως και έφτασε σε σκορ πρόκρισης, με τον Τίμο Βέρνερ και τον Αντόνιο Ρίντιγκερ να κάνουν το ματς της… ζωής τους.


Και πάλι όμως. Κάτι η φανέλα, κάτι το μέταλλο, κάτι η τεχνογνωσία αυτών των παικτών σε αυτόν τον θεσμό, το ματς γύρισε! Ο Μόντριτς με μία μαγική έμπνευση για τον Ροντρίγκο, έστειλε το ματς στην παράταση και από εκεί και πέρα, ο άνθρωπος των μεγάλων στιγμών για την Ρεάλ Μαδρίτης, ο Καρίμ Μπενζεμά, βρήκε δίχτυα και πάλι και η «Βασίλισσα» βρέθηκε στον ημιτελικό!

Ο χαρακτηρισμός «αουτσάιντερ» και το ολικό λίφτινγκ της Σίτι μέσα σε έξι χρόνια

Υπό αυτές τις συνθήκες, μοιάζει οξύμωρο το γεγονός πως η Ρεάλ είναι αουτσάιντερ απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, που ναι μεν είναι η περσινή φιναλίστ και έχει στο τιμόνι της τον Πεπ Γκουαρδιόλα, αλλά από την άλλη παίζει για κάτι το οποίο δεν έχει κατακτήσει ποτέ.

Μόνο με έναν τρόπο μπορεί να εξηγηθεί ο χαρακτηρισμός… αουτσάιντερ! Μόνο αν ανατρέξουμε στις συνθέσεις των δύο ομάδων στην τελευταία πρόκριση της Ρεάλ επί της Μάντσεστερ Σίτι πριν από μία εξαετία.

Τι εννοούμε με αυτό; Πως η Σίτι έχει αναβαθμίσει στον απόλυτο βαθμό το ρόστερ της, αν δει κάποιος την σύνθεσή της τότε και αυτό που αναμένεται να παρουσιάσει στο Έτιχαντ σε μερικές ώρες. Παράλληλα, στο διάστημα που μεσολάβησε έχει κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα Αγγλίας και μοιάζει η απόλυτη κυρίαρχος του «Νησιού»!

Ποιοι ήταν όμως οι «11» που είχε επιλέξει τότε ο… Πελεγκρίνι; Ο Χαρτ, ο Σανιά, ο Κομπανί, ο Οταμέντι και ο Κλισί, ο Φερνάντο με τον Φερναντίνιο μπροστά τους, ο Νάβας, ο Ντε Μπρόινε, ο Νταβίντ Σίλβα και ο Αγουέρο!

Σαν να λέμε… καμία σχέση με όσα θα δούμε σήμερα! Διότι ο Χαρτ δεν βρίσκεται στην ομάδα, ο Σανιά έχει σταματήσει το ποδόσφαιρο, οι υπόλοιποι τρεις της άμυνας, μαζί με τον Φερνάντο, δεν εδρεύουν στην Premier League, ο Φερναντίνιο έχει παραμείνει αλλά είναι μεταξύ πάγκου και… αλλαγών, ο Νάβας αποχώρησε, ο Σίλβα το ίδιο και ο Αγουέρο έπαψε να αγωνίζεται, εξαιτίας των προβλημάτων με την καρδιά που αντιμετωπίζει.

Ο συνδετικός κρίκος… Ντε Μπρόινε, η αποχώρηση του Ράμος και το κίνητρο των Μαδριλένων

Ο μοναδικός δηλαδή που έχει βιώσει σε πρώτο χέρι την ολική αναδόμηση της Μάντσεστερ Σίτι είναι ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, αποτελώντας επί της ουσίας και τον φυσικό ηγέτη της ομάδας.

Την ίδια ώρα, από την άλλη πλευρά, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει αλλάξει πολύ, αν εξαιρέσουμε το γεγονός πως ο Σέρχιο Ράμος έχει αποχωρήσει!

Αυτός λοιπόν είναι και ο μοναδικός λόγος που η Μάντσεστερ Σίτι θεωρείται το φαβορί σε μία αναμέτρηση που έχει φόντο την πρόκριση στο μεγάλο τελικό του Champions League! Ξεχνάμε όμως πως απέναντί της έχει την Ρεάλ Μαδρίτης. Μία ομάδα που φροντίζει να αποδείξει περίτρανα πως κάθε πρόκριση είναι πιο «γλυκιά», όταν λογίζεται ως το αουτσάιντερ…

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0