Football Talk

Ρεάλ Μπέτις – Βαλένθια 1-1 (πεν. 5-4): Στέφθηκαν κυπελλούχοι Ισπανίας οι «βερδιμπλάνκος» μετά από 17 χρόνια! (video)

Ρεάλ Μπέτις – Βαλένθια 1-1 (πεν. 5-4): Στέφθηκαν κυπελλούχοι Ισπανίας οι «βερδιμπλάνκος» μετά από 17 χρόνια! (video)

Οι Σεβιγιάνοι είναι οι νέοι κατακτητές Copa Del Rey, μιας και κατάφεραν να νικήσουν τις «νυχτερίδες» στην διαδικασία των πέναλτι (5-4) και να σηκώσουν το τρίτο κύπελλο Ισπανίας στην ιστορία τους με το τελευταίο να είναι το 2005.

 

Η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι κατάφερε να υπερασπιστεί τον τόπο της, καθώς ο τελικός έλαβε χώρα στο «Λα Καρτούχα» της Σεβίλλης, με την Μπέτις να σηκώνεται τελικά στον έβδομο ουρανό. 

Οι τυπικά «γηπεδούχοι» μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και άνοιξαν το σκορ στο 11ολεπτό με τον Μπόρχα Ιγκλέσιας που με δυνατή κεφαλιά νίκησε τον Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι για το 1-0 και για το 5ο του γκολ στην διοργάνωση, ύστερα από πολύ ωραία σέντρα του Έκτορ Μπεγερίν

Παρόλα αυτά, η χαρά δεν κράτησε και για πολύ για τους «βερδιμπλάνκος»,αφού στο 30ο λεπτό παρουσιάστηκε μεγάλο κενό στην άμυνά τους και ο Ούγκο Δούρο με πολύ ωραίο σκάψιμο, κρέμασε τον Κλαούντιο Μπράβο για το 1-1.

Στο 43ο λεπτό η Μπέτις ακούμπησε το 2-1 με το σουτ του Σέρχιο Κανάλες να σταματάει στο δοκάρι. Ενώ στο 65’ ο Γεωργιανός τερματοφύλακας βγήκε νικητής στο τετ α τετ του Χουάνμι. Με τον Ισπανόνα βρίσκει το και το δοκάρι δώδεκα λεπτά αργότερα (77’). Μάλιστα, το «χρυσό» γκολ για τους «γηπεδούχους» δεν έλεγε να… μπει με τον Ναμπίλ Φεκίρ να μην μπορεί και αυτός να κάνει το 2-1 στο 83’ από πολύ ευνοϊκό σημείο. 

Τελικά, ο αγώνας συνεχίστηκε στην παράταση με τις δύο ομάδες όμως να μην μπορούν να πραγματοποιήσουν σημαντικές ευκαιρίες, έπειτα από 30 λεπτά παιχνιδιού και η διαδικασία των πέναλτι θα έκρινε τον μεγάλο τελικό. Εκεί όπου, οι Σεβιγιάνοι ήταν αλάνθαστοι σε σχέση με την Βαλένθια και τον Γιουνούς Μούσα που έστειλε το πέναλτι του άουτ για να σηκώσει την Μπέτις στα ουράνια.  

Δείτε τα στιγμιότυπα:

Οι ενδεκάδες: 

Ρεάλ Μπέτις (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Μπράβο, Μπεγερίν, Πετσέλα, Μπάρτρα, Μορένο (105’ Μιράντα), Ροντρίγκες, Καρβάλιο (102’ Γκουαρδάδο), Φεκίρ (111’ Ρουίμπαλ), Κανάλες (111’ Τέγιο), Χουάνμι (86’ Χοακίν), Ιγκλέσιας (102’ Ζοσέ)

Βαλένθια (Χοσέ Μπορδαλάς): Μαμαρντασβίλι, Ντιακαμπί, Παουλίστα, Αλντερέτε, Φουλκιέ (100’ Μούσα), Γκαγιά, Γκιγιαμόν (85’ Ράτσιτς), Μορίμπα (79’ Κορέια), Σολέρ, Γκέδες, Δούρο (85’ Χιλ)

Φοίβος Πεφάνης 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0