Football Talk

Ο Τσάκα ζήτησε να κρίνεται μέσα στο γήπεδο και η εμφάνισή του απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξηγεί… γιατί! (video)

Ο Τσάκα ζήτησε να κρίνεται μέσα στο γήπεδο και η εμφάνισή του απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξηγεί… γιατί! (video)

Την καλύτερή του εμφάνιση με την φανέλα της Άρσεναλ στην τρέχουσα σεζόν, πραγματοποίησε αναμφίβολα ο Γκρανίτ Τσάκα, ο οποίος σκόραρε απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ήταν εξαιρετικός στα ανασταλτικά του καθήκοντα και δικαιώθηκε απόλυτα για τις πρόσφατες δηλώσεις του… Ή καλύτερα, απέδειξε τον λόγο που τις έκανε!

Είναι πάντα ο εύκολος στόχος όταν η Άρσεναλ δεν παίρνει το αποτέλεσμα που θέλει. Ο τρόπος που αγωνίζεται, τα εύκολα λάθη που κάνει, οι κάρτες που παίρνει και το γεγονός πως δεν θέλει και πολύ για να… εκνευριστεί, τον φέρνουν πολλές φορές στο στόχαστρο των φίλων της ομάδας.

Στο Βόρειο Λονδίνο, ο Γκρανίτ Τσάκα έχει βιώσει τα… πάντα. Ήρθε με τεράστιες περγαμηνές από την Γερμανία, έγινε αρχηγός της Άρσεναλ, κατακρίθηκε όσο λίγοι, άκουσε να βρίζουν την οικογένειά του, πέταξε την φανέλα και είδε τα πάντα να ανατρέπονται, ενώ βρισκόταν στην πόρτα της εξόδου με δική του επιλογή.

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως όταν πριν από τρία χρόνια, ο ίδιος άκουσε το Έμιρεϊτς να τον γιουχάρει στο 2-2 της Άρσεναλ με την Κρίσταλ Πάλας, έβγαλε την φανέλα του και πίστευε πως φεύγει. Το δήλωσε και σε πρόσφατη συνέντευξή του.

«Είπα πως… τελείωσε. Μου είπε και ο πατέρας μου να αποχωρήσω για πρώτη φορά. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Δεν έχω θέμα να με κρίνουν για όσα κάνω ή δεν κάνω στο γήπεδο, αλλά κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ακουμπά την οικογένειά μου».

Όλα αυτά άλλαξαν όταν συζήτησε με τον Μικέλ Αρτέτα και αντιλήφθηκε πως είναι μέλος ενός πολύ σημαντικού project. Επέλεξε να μείνει και τον τελευταίο ένα χρόνο, οι εμφανίσεις του είναι στην… χειρότερη, πολύ πιο ώριμες από τον πρότερο βίο του.


Σταμάτησε να κάνει εύκολα λάθη, προσαρμόστηκε στο play style του προπονητή του και αν εξαιρέσουμε τις κόκκινες κάρτες που αντίκρισε απέναντι σε Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ, δύσκολα μπορεί να βρει κανείς ένα ματς στο οποίο ο Γκρανίτ Τσάκα ήταν αρνητικός.

Πόσο μάλλον αν πάει στα πρόσφατα παιχνίδια των «κανονιέρηδων». Στο «διπλό» απέναντι στην Τσέλσι και στην τεράστια νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου ο Ελβετός πέτυχε το 3ο γκολ της ομάδας του, διαμόρφωσε το τελικό σκορ και «κλείδωσε» την υπόθεση-νίκη.


Δεν ήταν όμως μόνο το γκολ! Είχε 96% ποσοστό επιτυχίας πασών, 81 επαφές με την μπάλα, ένα τάκλιν και 75% επιτυχημένες μεταβιβάσεις κάθε φορά που επέλεγε να προωθήσει την μπάλα, με το τελευταίο του λάθος να λαμβάνει χώρα με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα.

Με το σφύριγμα της λήξης, ο Γκανίτ Τσάκα δικαιολογημένα λογιζόταν ως ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής του ντέρμπι. Αυτό, αν δει κάποιος την πρόσφατη συνέντευξή του, ίσως και να μην του λέει κάτι.

Ωστόσο, είναι ακόμη ένα δείγμα του πόσο σημαντικός είναι για την Άρσεναλ και πόσο έχει βελτιώσει την σχέση του με τον κόσμο της ομάδας. Ακόμη και αν δεν γίνουν ποτέ φίλοι. Ακόμη και αν η δήλωσή του πως «δεν ξεχνάω εύκολα, αλλά θα δίνω τα πάντα», ισχύει στον απόλυτο βαθμό.

Απέναντι λοιπόν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Γκρανίτ Τσάκα απλώς πήρε αυτό που ήθελε και απέδειξε πως η πρόσφατη δήλωσή του είναι απόλυτα σκεπτόμενη. Θέλει να κριτικάρεται θετικά ή αρνητικά για όσα κάνει στο γήπεδο. Αυτός είναι ο καθρέφτης του. Και αν αυτό ισχύει, ο Ελβετός μέσος είναι ένας από τους βασικούς λόγους που η Άρσεναλ έχει τεράστιες πιθανότητες να συμμετέχει στο επόμενο Champions League!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0