Football Talk

Άρσεναλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-1: Τριπλή «κανονιά» και νοκ-άουτ οι «κόκκινοι διάβολοι» από την τετράδα! (video)

Άρσεναλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-1: Τριπλή «κανονιά» και νοκ-άουτ οι «κόκκινοι διάβολοι» από την τετράδα! (video)
Ντέρμπι τετράδας στο Έμιρεϊτς με την Άρσεναλ να πανηγυρίζει μια τεράστια νίκη απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 3-1, μετά από ενα φοβερό 90αλεπτο με μεγάλες... συγκινήσεις!

Σε ένα... ροκ 90άλεπτο, η Άρσεναλ επικράτησε με 3-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, βγάζοντάς την εκτός «κάδρου» στην διεκδίκηση της τετράδας. Τρομερός ρυθμός στο Έμιρεϊτς, με τους παίκτες του Μίκελ Αρτέρτα να είναι πιο... εύστοχοι παίρνοντας τελικά το τεράστιο τρίποντο!

 

Οι «κανονιέρηδες» ευτύχησαν να προηγηθούν από νωρίς χάρη στο πρώτο γκολ του Νούνο Ταβάρες με τη φανέλα της Άρσεναλ. Ο Τσάκα έβγαλε τη σέντρα από το ύψος της μεγάλης περιοχής, Βαράν και Τέγιες απέτυχαν να απομακρύνουν, ο Σάκα έκανε ένα πολύ ωραίο φαλτσαριστό σουτ με το αριστερό, όμως ο Ντε Χέα ήταν εκεί. Στην επαναφορά όμως ο Ταβάρες με το κεφάλι, τιμώρησε την συνεχή ολιγωρία της άμυνας των «μπέμπηδων» για να βάλει μπροστά την Άρσεναλ από το 3ο λεπτό!

Η Γιουνάιτεντ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα, ο Ρονάλντο έφυγε στην αντεπίθεση στο 5ο λεπτό, ο Ελάνγκα βρέθηκε απέναντι από τον Ράμσντεϊλ, όμως ο Άγγλος τερματοφύλακας του είπε «όχι»!

Ο ρυθμός του ματς συνέχισε να είναι υψηλός, με τους «Κόκκινους Διαβόλους» να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο και στο 24’ να έχουν δοκάρι με τον Νταλότ! Ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Ενκέτια να εκμεταλλεύεται το φοβερό τακουνάκι του Έντεγκααρντ αλλά αν και βρισκόταν σε κανονική θέση σούταρε εξ επαφής πάνω στον Ντε Χέα!

Στο 28ο λεπτό, ο Ενκέτια σκόραρε για το 2-0 της Άρσεναλ, όμως η φάση ελέγχθηκε στο VAR, με τον πρώην σέντερ φορ της Λιντς να υποδεικνύεται σε θέση οφσάιντ και το γκολ να ακυρώνεται. Στον έλεγχο όμως, φάνηκε ότι στην αρχή της φάσης υπάρχει αντικανονικό μαρκάρισμα πάνω στον Σάκα, με τον διαιτητή να υποδεικνύει το σημείο του πέναλτι.

Ο Σάκα σκόραρε από την άσπρη βούλα, δίνοντας «καθαρό» προβάδισμα στους «κανονιέρηδες», το 2-0 δεν κράτησε για πολύ. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο απάντησε άμεσα ξαναβάζοντας τη Γιουνάιτεντ στο... κόλπο. Ο Πορτογάλος ξεμαρκαρίστηκε πολύ όμορφα και εκμεταλλευόμενος τη σέντρα του Μάτιτς σκόραρε από κοντά για το 2-1, με το 100ο του γκολ στην Premier League!

Το ματς είχε πάρει «τρελό» ρυθμό με τον Ελνένι στο 37’ να βρίσκει ένα πολύ επικίνδυνο σουτ, ο Ντε Χέα εκτινάχθηκε όμως στην δεξιά του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται τελικά στα αποδυτήρια με το σκορ στο 2-1.

Στην επανάληψη η Μάντσεστερ έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει, με τον Ταβάρες να βρίσκει τη μπάλα με το χέρι στέλνοντας τον Μπρούνο Φερνάντες στο σημείο του πέναλτι, όμως ο μεσοεπιθετικός των «κόκκινων διαβόλων» στο 57’ σημάδεψε το δοκάρι από τα 11 βήματα! Τρία λεπτά αργότερα ο Ρονάλντο σκόραρε ξανά, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ στην αρχή της φάσης. Στο 63' η Γιουνάιτεντ έχασε ακόμα μία τεράστια ευκαιρία, με τον Νταλότ να μην μπορεί να νικήσει τον Ράμσντειλ από κοντά και τον Άγγλο γκολκίπερ να βρίσκει τη μπάλα και να τη στέλνει στο δοκάρι.

Στο 70' οι γηπεδούχοι «κλείδωσαν» τη νίκη και το τρίποντο που ουσιαστικά αφήνει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εκτός διεκδίκησης της τετράδας. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βγάλουν αντεπίθεση, όμως ο Ελνένι έκοψε πολύ όμορφα, με την μπάλα να στρώνεται στον Γκρανίτ Τσάκα. Ο Ελβετός χαφ «έπιασε» ένα φοβερό, εν στάση, σουτ που άφησε ανήμπορο τον Ντε Χέα να αντιδράσει, με τη μπάλα να... αναπαύεται στην αριστερή του γωνία! Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, με την Άρσεναλ να αφήνει την αντίπαλό της στο -6 με ματς λιγότερο!

Άρσεναλ: Ράμσντεϊλ, Σέντρικ (90' Τομιγιάσου), Γουάιτ, Γκάμπριελ, Ταβάρες, Τσάκα, Ελνένι, Σάκα (74' Χόλντινγκ), Έντεγκααρντ, Σμιθ – Ρόου (64' Μαρτινέλι), Ενκέτια

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Τέλες, Βαράν, Λίντελοφ, Μάτιτς (77' Ράσφορντ), Νταλότ, ΜακΤόμινεϊ, Φερνάντες (84' Μάτα), Σάντσο, Ρονάλντο, Ελάνγκα (77' Λίνγκαρντ)

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0