Football Talk

La Liga: Με κεκτημένη ταχύτητα το «κίτρινο υποβρύχιο», πιο κοντά στη Segunda η Αλαβές! (video)

La Liga: Με κεκτημένη ταχύτητα το «κίτρινο υποβρύχιο», πιο κοντά στη Segunda η Αλαβές! (video)
Στον αστερισμό του Νταντζούμα το «κίτρινο υποβρύχιο» μοιάζει ασταμάτητο. Επικράτησε άνετα με 2-0 της ... αλλαγμένης Βαλένθια και βαδίζει προς την 6αδα και στην Ισπανία. Ήττα που πονάει εντός έδρας για τη Μπέτις, πήρε τον τελικό της παραμονής η Μαγιόρκα

 Στο πρώτο παιχνίδι της ημέρας, η Μαγιόρκα πήρε το τρίποντο σε ένα ματς ζωής και θανάτου, επικρατώντας της Αλαβές με 2-1. Με το αποτέλεσμα αυτό οι «μπερμεγιόνες» πήραν μεγάλη βαθμολογική ανάσα, σκαρφαλώνοντας στη 16η θέση και παίρνοντας αέρα τριών βαθμών από τη 18η Γρανάδα και τη ζώνη του υποβιβασμού.

Οι νησιώτες λίγο έλειψε να βρεθούν από πολύ νωρίς πίσω στο σκορ όταν στο 5’ ακυρώθηκε γκολ της Αλαβές μετά τη συμβολή του VAR για αντικανονική χρήση χεριού. Το γεγονός αυτό αφύπνισε τη Μαγιόρκα και με τη συμπλήρωση των πρώτων δέκα λεπτών, πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Άμπντον Πρατς. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου η ομάδα του Χαβιέ Αγκίρε διέυρυνε το προβάδισμα της με θύτη τον Κοσοβάρο, Βεντάτ Μουρίκι και το αριστερό σουτ του.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι αγχώθηκαν, ιδιαίτερα μετά το 73’ λεπτό και το αυτογκόλ του Ραίγιο. Οι ποδοσφαιριστές του Χούλιο Βελάσκεζ πίεσαν αρκετά, προσπάθησαν να «κλέψουν» έστω το βαθμό της ισοπαλίας με σκοπό να αναπτερώσουν τις ελπίδες τους για παραμονή στη μεγάλη κατηγορία όμως εν τέλει δεν τα κατάφεραν. Με τη νίκη αυτή η Μαγιόρκα έφτασε τους 32 βαθμούς και πήρε βαθιά ανάσα αποσπόμενη τρεις πόντους από τη ζώνη του υποβιβασμού ενώ η Αλαβές έμεινε για 13ο σερί εκτός έδρας παιχνίδι χωρίς να «γευτεί» τη χαρά της νίκης, με τα περιθώρια πλέον να στενεύουν επικίνδυνα.

Στο δεύτερο, χρονικά, ματς της 33ης αγωνιστικής, η Έλτσε επανήλθε στα θετικά αποτελέσματα με εμφατικό τρόπο και έπειτα από τρεις αγωνιστικές. Η ομάδα της ομώνυμης πόλης επικράτησε στη Σεβίλλη, της Μπέτις, με 1-0 και έφτασε έτσι τους 38 βαθμούς ξεμπερδεύοντας μια και καλή στη συζήτηση για παραμονή στη μεγάλη κατηγορία κατηγορία. Αντίθετα η ήττα αυτή είναι πιθανό να εκτοπίσει τη Μπέτις από την 5η θέση, αν και εφόσον η Ρεάλ Σοσιεδάδ κερδίσει την Μπαρτσελόνα την 21η του Απρίλη.

Στο αγωνιστικό σκέλος, οι Σεβιγιάνοι ήταν ανώτεροι, δημιούργησαν τις διπλάσιες προυποθέσεις για να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα του Μπαντία, όμως δεν ήταν και τόσο εύστοχοι στην τελική ενέργεια. Αντίθετα, ο Τετέ Μορέντε σκόραρε στο 82’, το τέταρτο του γκολ στη σεζόν, εκμεταλλευόμενος την ασίστ του Χοσάν Φερνάντεζ και υποχρέωσε τους «βερντιμπλάνκος» σε μια επίπονη ήττα. Μεταξύ άλλων, ολοκλήρωσαν το ματς με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Ακουόκου με απευθείας κόκκινη κάρτα στις καθυστερήσεις.

Στο τελευταίο ματς της ημέρας, η Βιγιαρεάλ «βύθισε» τη Βαλένθια με 2-0, ερχόμενη με κεκτημένη ταχύτητα από την μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του UEFA Champions League. Το «κίτρινο υποβρύχιο» είναι στα καλύτερα του και με τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο ισπανικό πρωτάθλημα, πλησιάζει στην 6η θέση της βαθμολογίας που οδηγεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το εκτεταμένο ροτέισον του Χοσέ Μπορνταλάς (άλλαξε 9 παίκτες σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι) δεν απέδωσε καρπούς και ο καυτός Νταντζούμα δεν άφησε περιθώρια ελπίδας στις «νυχτερίδες». Ο Ολλανδός μόλις στο 10΄ νίκησε από τα έντεκα βήματα τον Γιάσπερ Σίλεσεν και έξι λεπτά αργότερα ισχυροποίησε το προβάδισμα της ομάδας του Έμερι με έξοχο σουτ (17’). Το σκορ έμεινε ως είχε ως το τελικό σφύριγμα του διαιτητή σε ένα εύκολο βράδυ στο «Θεράμικα», εκεί που πνέει δούρειος άνεμος.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0