Football Talk

Μπάγερ Λεβερκούζεν – Λειψία 0-1: Νίκη για τους «ταύρους» και προβάδισμα για το «σεντόνι»!

Μπάγερ Λεβερκούζεν – Λειψία 0-1: Νίκη για τους «ταύρους» και προβάδισμα για το «σεντόνι»!
Με σκόρερ τον Σζομποσλάι, η ομάδα του Ντομένικο Τεντέσκο πήρε μεγάλο διπλό στην έδρα της Λεβερκούζεν και παράλληλα προβάδισμα για την έξοδο στο Champions League.

Με μοναδικό στόχο τη νίκη και το προβάδισμα για το… σεντόνι, Μπάγερ Λεβερκούζεν και Λειψία αναμετρήθηκαν στη «Μπάι Αρένα». Το πρώτο μέρος ήταν σχετικά ισορροπημένο με την Μπάγερ ωστόσο να έχει καλύτερες ευκαιρίες, με μεγαλύτερη εκείνη του Σικ στο 40’ όταν έπειτα από σέντρα του Χίνκαπι, ο επιθετικός των γηπεδούχων πήρε τη κεφαλιά χωρίς να βρει όμως στόχο. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα άλλαξε με την Λειψία να παίρνει τον έλεγχο της κατοχής και να γίνεται πιο επικίνδυνη, σε κάτι που βοήθησε και η είσοδος του Νκουκού στη θέση του Σίλβα. Η πίεση των φιλοξενούμενων έφερε αποτέλεσμα στο 69’ όταν ο Νκουκού έδωσε ασίστ στον Σζομποσλάι και ο Ούγγρος διεθνής σούταρε για το 1-0 υπέρ της ομάδας του. Στο 77’ η Μπάγερ θα χάσει ευκαιρία με τον Ντιαμπί ωστόσο το σουτ του εξουδετερώθηκε από τον Γκουλασί. Στο τελευταίο δεκάλεπτο  οι γηπεδούχοι πίεσαν να φτάσουν στην ισοφάριση χωρίς κάποια επιτυχία και έτσι οι «ταύροι» πήραν ένα τεράστιο διπλό που τους έδωσε προβαδισμα στη μάχη για το εισιτήριο του επόμενου Champions League.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Mπάγερν Λεβερκούζεν (Λορένζο Σεοάνε): Χραντέτσκι, Ταπσομπά, Κοσουνού, Ταχ (Ντεμιρμπάι 74’), Χινσάπιε (Αζμούν 88’), Αρανγκουίζ, Παλάσιος (Παουλίνιο 74’), Ντιαμπί, Μπάκερ, Άντριχ (Αλάριο 80’), Σικ

Λειψία (Ντομένικο Τεντέσκο): Γκουλάκσι, Γκβάρντιολ, Όρμπαν, Κλόστερμαν, Χάλστενμπεργκ (Ανχελίνο 73’), Άνταμς (Χένρικς 83’), Σζομποσλάι, Φόρσμπεργκ (Όλμο 58’), Μουκιελέ, Πόουλσεν (Λάιμερ 58’), Σίλβα (Νκουκού 46’)


Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0