Football Talk

Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ 2-2: Επικό ματς στο Έτιχαντ και το... θρίλερ συνεχίζεται! (video)

Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ 2-2: Επικό ματς στο Έτιχαντ και το... θρίλερ συνεχίζεται! (video)

Επρόκειτο για το ματς της… χρονιάς, ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ, πράγμα που αμφότερες το δικαιολόγησαν πλήρως! Το 2-2 αποτέλεσε το τελικό σκορ της αναμέτρησης, παρόλο που οι «πολίτες» προηγήθηκαν δις και πλέον πηγαίνουμε τι θα συμβεί στα εναπομείναντα ματς, μετά την επική αναμέτρηση του Έτιχαντ!

Είδαμε ένα επικό ματς! Δεν παρακολουθήσαμε τίποτα λιγότερο από όσα περιμέναμε, με τη Μάντσεστερ Σίτι και την Λίβερπουλ να δίνουν μία ποδοσφαιρική παράσταση, δίχως νικητή! Οι «πολίτες» προηγήθηκαν σε δύο περιπτώσεις, αλλά Ζότα και Μανέ ισοφάρισαν και το τελικό 2-2 αφήνει τα πάντα ανοιχτά για τον τίτλο της Premier League!

Αναλυτικότερα, στο πρώτο ημίχρονο της συνάντησης τα είδαμε… όλα! Η Μάντσεστερ Σίτι μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και φάνηκε από το ξεκίνημα πως θέλει να πιέσει και βρει ένα γρήγορο γκολ.

Ο στόχος της στέφθηκε άμεσα από επιτυχία, με τον Γκαμπριέλ Ζεσούς να αστοχεί να βρει δίχτυα απέναντι από τον Άλισον στο 4’, αλλά στην εξέλιξη της φάσης, την μπάλα να φτάνει στον Κέβιν Ντε Μπρόινε.

Αυτός σούταρε με το αριστερό, η προσπάθειά του κόντραρε στον Μάτιπ και αυτή την φορά ο Άλισον δεν είχε κανένα περιθώριο αντίδρασης, με τον Βέλγο να σκοράρει για πρώτη φορά στην καριέρα του, σε τέσσερα συνεχόμενα ματς, σε όλες τις διοργανώσεις για τους «γαλάζιους».


Το 1-0 της Σίτι έμοιαζε να αφυπνίζει την Λίβερπουλ, η οποία βρήκε άμεσα απάντηση στην πρώτη οργανωμένη επίθεσή της. Οι παίκτες του Κλοπ κυκλοφόρησαν εξαιρετικά την μπάλα, αυτή έφτασε στον Άρνολντ και ο Άγγλος δεν γινόταν να μην κάνει… ασίστ.

Γύρισε την μπάλα στον Ζότα και ο Πορτογάλος απέδειξε ξανά γιατί είναι ο πιο φορμαρισμένος Πορτογάλος στον πλανήτη, ισοφαρίζοντας στο 11ο λεπτό.


Επρόκειτο για ένα επικό τέταρτο, αλλά η Σίτι δεν επηρεάστηκε διόλου από την αντίδραση των φιλοξενούμενων, καθώς συνέχισε να κυνηγά το δεύτερο γκολ, που θα της έδινε εκ νέου προβάδισμα.

Είχε ευκαιρίες με τον Ντε Μπρόινε και τον Κανσέλο, πίεσε πολύ, κέρδισε τρία κόρνερ και στο τέταρτο, κατάφερε να «διπλασιάσει» τα γκολ της, με τον Γκαμπριέλ Ζεσούς να βρίσκει δίχτυα, στην πρώτη του επιστροφή στην βασική ενδεκάδα, μετά από ένα δίμηνο.


Ο Κανσέλο σέντραρε εξαιρετικά και ο Βραζιλιάνος σκόραρε στο 37’ για το 2-1, αποδεικνύοντας πως σε ολόκληρο το πρώτο μέρος η ομάδα του δικαίως ήταν μπροστά στο σκορ!

Με την λήξη του εναρκτήριου 45αλέπτου, ο Κλοπ γνώριζε πως έπρεπε να αλλάξει πράγματα στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του, προκειμένου το… -4 του ημιχρόνου, να γίνει στην… χειρότερη -1.

Και το κατάφερε άμεσα, με τον Σαντιό Μανέ να σκοράρει στα γενέθλιά του, ύστερα από την υπέροχη πάσα του Σαλάχ, στα 50 δευτερόλεπτα με την έναρξη του δευτέρου μέρους.Η Λίβερπουλ βρήκε ρυθμό για πρώτη φορά στο ματς και στο 54’ ο Ζότα έχασε τεράστια ευκαιρία για να κάνει την απόλυτη ανατροπή, με τον Έντερσον να τον σταματά από κοντά.

 

Ωστόσο, με κάποιον περίεργο τρόπο, η Σίτι έβγαλε και πάλι αντίδραση, με τον Στέρλινγκ να σκοράρει στο 62’ αλλά τον VAR να σταματά τους πανηγυρισμούς, καθώς ο Άγγλος ήταν εκτεθειμένος.


Από εκεί και μετά, το ματς ισορρόπησε, η Σίτι έχασε δύο ευκαιρίες με τον Μαχρέζ και το τελικό 2-2 ήρθε πολύ φυσιολογικά, όπως ακριβώς και στο ματς του πρώτου γύρου. Συνεπώς, όλα μένουν ανοιχτά. Η Σίτι κρατά το +1, η Λίβερπουλ εξακολουθεί να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής και όλα θα κριθούν στις εναπομείνασες αναμετρήσεις της Premier League!

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Λαπόρτ, Στόουνς, Κανσέλο, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε, Μπερνάρντο Σίλβα, Ζεσούς (83΄ Γκρίλις), Φόντεν, Στέρλινγκ (75’ Μαχρέζ)

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον (78’ Κεϊτά), Τιάγκο, Σαλάχ, Μανέ (84’ Φιρμίνο), Ζότα (70’ Ντίας)


Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0