Football Talk

Η ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη μας έδειξε πόσο έχει αδικήσει τον εαυτό της και πόσα λάθη έχει κάνει

Η ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη μας έδειξε πόσο έχει αδικήσει τον εαυτό της και πόσα λάθη έχει κάνει

Η ΑΕΚ προσπάθησε και έπαιξε κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο στο Φάληρο, σημαντικό ότι δεν έχασε, όμως και πάλι δεν κέρδισε… - Ο Κριχόβιακ, ο Στάνκοβιτς, τα λάθη και ο Ρότα.

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Πέρασε ένα ακόμη ντέρμπι για την ΑΕΚ. Ένα ακόμη ντέρμπι το οποίο δεν κέρδισε. Ίδιο πρόλογο, πάνω – κάτω, θυμάμαι να έχω κάνει και μετά το ματς των πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, αλλά και με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Τόσο στη Λεωφόρο όμως, όσο και στο Καραϊσκάκη την Κυριακή η ΑΕΚ προσπάθησε και έπαιξε κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο.

Τον Παναθηναϊκό άξιζε να τον κερδίσει βάση απόδοσης και ευκαιριών και τελικά έφερε ισοπαλία. Τον Ολυμπιακό μέσα στο Φάληρο του πήρε την κατοχή και είχε τόσες ευκαιρίες, που θα μπορούσε και να προηγηθεί, όταν το ματς ήταν στο 0-0, αλλά και να κερδίσει όταν το παιχνίδι ήταν στο 1-1. Σαφώς στο Καραϊσκάκη θα μπορούσε να είχε χάσει κιόλας, γιατί και ο Ολυμπιακός είχε δυο κραυγαλέες ευκαιρίες για γκολ που έβγαλε ο συγκλονιστικός και ηγέτης Στάνκοβιτς.

Η ισοπαλία σε αυτό το ματς ήταν συγκεντρωτικά η πιο δίκαιη. Η αλήθεια είναι πως η ΑΕΚ έδειξε ξανά δύο πολύ σοβαρά θέματα που έχει στο παιχνίδι της: Το πρώτο είναι η αμυντική της λειτουργία και τα πολλά ατομικά λάθη που κάνουν οι παίκτες της. Το δεύτερο είναι το πόσο αδούλευτη ομάδα είναι μπροστά. Να έχει τέτοια ποιότητα μεσοεπιθετικά και να μην μπορεί να φτιάξει σοβαρές φάσεις, γιατί υπάρχουν στιγμές που οι παίκτες της δεν ξέρουν τι να κάνουν τη μπάλα ή πώς να κινηθούν σωστά χωρίς αυτήν.

Αυτός που ήξερε πάρα πολύ καλά τι να κάνει τη μπάλα ήταν ο Κριχόβιακ. Τι παικταράς! Τι ποιότητα! Με τη μία η επαφή, άντε με τις δυο. Ηρεμία, σιγουριά, ήξερε που να δώσει τη μπάλα πριν την πάρει στο πόδι του. Άνοιγε υπέροχα το παιχνίδι και προσπαθούσε να περάσει και κάθετες. Μετά το 65’ κουράστηκε ο άνθρωπος, όπως είναι φυσικό και έκανε ένα – δυο λάθη. Οσο ήταν καλά όμως ήταν εξαιρετικός. Πόσο πιο όμορφο θα ήταν το παιχνίδι της ΑΕΚ και πόσο διαφορετική θα ήταν η αγωνιστική της φετινή μοίρα αν ερχόταν νωρίτερα ένας παίκτης τύπου Κριχόβιακ στο κέντρο!

Πόσο διαφορετική όμως θα ήταν γενικά η ΑΕΚ φέτος αν δεν γινόταν ξανά λάθη στις επιλογές των προπονητών… Να έχεις καλούς και ποιοτικούς παίκτες μπροστά και να μην μπορείς να τους εκμεταλλευτείς στο 100%. Για την άμυνα τα είπαμε… Υπήρχε ξανά πρόβλημα. Είναι καθαρά θέμα συγκέντρωσης η όλη εικόνα. Το εντυπωσιακό είναι πως η ΑΕΚ το πληρώνει σχεδόν πάντα δεχόμενη γκολ. Όπως έγινε χθες στο 1-0 του Ολυμπιακού. Όπως επίσης δεν έγινε στο 45+2' όταν μετα από κόρνερ από δεξιά του Ολυμπιακού βρέθηκε ο Μασούρας μόνος του στο πρώτο δοκάρι και μέσα στη μικρή περιοχή! Το έβγαλε ο Στάνκοβιτς και το δοκάρι, όμως μόνος του ο αντίπαλος στο πρώτο δοκάρι να εκτελέσει; Απίστευτο! Όπως τρομακτική ευκαιρία ήταν για την ΑΕΚ αυτή με τον Ρότα στο δεύτερο ημίχρονο. Γενικά καλά στάθηκε το παιδί, αλλά καταφέρνεις και ως δεξί μπακ πατάς αντίπαλη περιοχή, εχεις τη μπάλα στο όχι καλό σου πόδι, το αριστερό και δοκιμάζεις σουτ, ενώ έχεις δίπλα σου τον Αραούχο μόνο του στο πέναλτι; Κάνε το απλό. Κάνε το σωστό. Μία απλή πάσα δίπλα είναι. Η συγκέντρωση που λέγαμε…

Δυο οι πλευρές

Αντικειμενικά αν το δούμε είναι σημαντικό που η ΑΕΚ δεν έχασε σε μία έδρα και από έναν αντίπαλο που έχει να τον κερδίσει από το 2018! Από την άλλη πάλι η ΑΕΚ δεν κέρδισε… Αυτονόητα λοιπόν, ούτε για χαρές και πανηγύρια είναι το 1-1, ούτε και για… δάκρυα. Εντάξει, πάμε παρακάτω είναι το έργο. Το θέμα είναι πώς θα δεις το ποτήρι: μισογεμάτο ή μισοάδειο. Για το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι καλό να το δούμε και από τις δυο πλευρές για να συνεχίσει η ομάδα να αποδίδει όσο πιο καλά μπορεί και να πάρει όσους βαθμούς χρειάζεται προκειμένου να βγει στην Ευρώπη. Το ματς της Κυριακής με τον Άρη στο ΟΑΚΑ είναι… τελικός! Πάση θυσία νίκη θέλει η ΑΕΚ! Πάση θυσία.

Αυτά τα… ολίγα σήμερα, γιατί ο κορωνοϊός χτύπησε και τη δική μου πόρτα. Όλα καλά ελέγχεται το πράγμα. Υγεία και προσοχή.  

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0