Football Talk

Ντενίλσον: Η επιστροφή ενός 44χρονου παγκόσμιου πρωταθλητή! (video)

Ντενίλσον: Η επιστροφή ενός 44χρονου παγκόσμιου πρωταθλητή! (video)
Δώδεκα χρόνια μετά την απόσυρση του από την αγωνιστική δράση, ο Ντενίλσον Σίλβα ντε Ολιβέιρα επιστρέφει στην αγωνιστική δράση. Το BN Sports διαθέτει όλες τις πληροφορίες που βγήκαν στο φως τις δημοσιότητας, με επίκεντρο την τρελή, τρελή επάνοδο του άλλοτε Βραζιλιάνου αστέρα.
Υπάρχουν κάθε λογής ιστορίες που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον και την απορία του κοινού, ωστόσο η cult περίπτωση του Ντενίλσον φαίνεται να μην έχει προηγούμενο. Διανύοντας την τέταρτη δεκαετία της ζωής του, ο άλλοτε διεθνής μεσοεπιθετικός με την «Σελεσάο» φοράει και πάλι τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.
 
Ένα πολλά υποσχόμενο ταλέντο, το οποίο εμφανίσθηκε στα 90s, με προδιαγραφές κατάκτησης της χρυσής μπάλας. Μεσουράνησε στα χρόνια της νιότης με την φανέλα της Σάο Πάολο και κατόρθωσε με την εθνική Βραζιλίας του να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιαπωνίας.
 
Από' κει και έπειτα έγινε η ακριβότερη μεταγραφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, πηγαίνοντας στην Ισπανία και την Ρεάλ Μπέτις έναντι 31,5 εκ. ευρώ. Σημείο καμπής, καθώς ο ερχομός του στην «Γηραιά Ήπειρο»αποτέλεσε το έναυσμα για την κατρακύλα της καριέρας του.
 
Σε τέτοιον βαθμό, όπου αναγκάστηκε να γίνει πρώτης τάξεως γυρολόγος. Ενδεικτικά αγωνίστηκε στην Σαουδική Αραβία με την Αλ-Νασρ, στις Ηνωμένες Πολιτείες με την ομάδα του Ντάλας και φυσικά στην Ελλάδα για λογαριασμό της Καβάλας.
 
Με ενθουσιασμό δέχτηκαν οι «αργοναύτες» την εντυπωσιακή μεταγραφή του συγχωρεμένου προέδρου Μάκη Ψωμιάδη, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν τι τους ξημερώνει. Ο γίγαντας Ντενίλσον δεν κατάφερε να αγωνιστεί ποτέ του στο «Στάδιο Ανθή Καραγιάννη», με την ομάδα να τον αποδεσμεύει τέσσερις μήνες μετά...
 denilson_kavala.jpg
Το γεγονός αυτό τον ταρακούνησε, με αποτέλεσμα να βάλει τέλος στην καριέρα του στην ηλικία των 32 ετών. Πλέον 12 χρόνια μετά, επιστρέφει για να αγωνιστεί με την φανέλα της Ίμπις, στο πρωτάθλημα περιφέρειας Περναμπουκάνο της πατρίδας του...
 
Με την τρομερή δήλωση: «O πατέρας επέστρεψε στο ποδόσφαιρο...!»
Αντώνης Νιανιάς
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0