Football Talk

Ιωνικός: Τα ματς- «κλειδιά» των play out στον δρόμο για την παραμονή! (video)

Ιωνικός: Τα ματς- «κλειδιά» των play out στον δρόμο για την παραμονή! (video)

Τα play out ξεκινούν και οι ομάδες που παλεύουν να μείνουν στα μεγάλα σαλόνια, μπαίνουν στην τελική ευθεία της μάχης τους. Ο Ιωνικός από την πλευρά του, με το πλεονέκτημα που έχει αποκτήσει από την κανονική διάρκεια, κυκλώνει τρία ματς από τα επτά του μίνι πρωταθλήματος.

Η ώρα των play out έφτασε. Από τη μία οι ΟΦΗ, Παναιτωλικός, Βόλος ΝΠΣ και Αστέρας Τρίπολης που έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν και από την άλλη, Λαμία, Ατρόμητος και Απόλλων Σμύρνης, που θα «σκοτωθούν» για να παραμείνουν στη Super League. Ανάμεσα σε αυτές τις περιπτώσεις, δεσπόζει το όνομα του Ιωνικού. Το «φαβορί», στις αρχές της σεζόν, για υποβιβασμό.

Οι Νικαιώτες όχι απλώς έχουν το πάνω χέρι αλλά και την… ηρεμία να διαχειριστούν το κάθε παιχνίδι διαφορετικά μέχρι τις τρεις αγωνιστικές-«φωτιά». Να θυμίσουμε πως η διαφορά από την προτελευταία θέση, είναι στους οκτώ βαθμούς ενώ από τον απευθείας υποβιβασμό στους 13. Είναι εύκολα αντιληπτό πως το «μαξιλαράκι» υπάρχει αλλά ακόμα δεν τον έχει… σώσει.

Κομβική η πρεμιέρα…

Ο Ιωνικός δοκιμάζεται απέναντι στον ΟΦΗ στην Κρήτη. Από μόνο του αυτό, είναι ματς με αρκετές δυσκολίες, αν αντιληφθεί κάποιος πως ο κρητικός σύλλογος έφτασε μία ανάσα από το να μπει στα play off. Οι Νικαιώτες καλούνται να πάρουν έστω έναν βαθμό από το Γεντί Κουλέ, ωστόσο το μυαλό τους θα είναι σε Περιστέρι και Αγρίνιο. Λογικό, καθώς εκεί παίζουν οι τρεις ομάδες που είναι ακριβώς από κάτω του.

Ο Ατρόμητος φιλοξενεί τον Απόλλωνα Σμύρνης ενώ η Λαμία δοκιμάζεται στην έδρα του Παναιτωλικού. Όλα κατανοητά μέχρι εδώ. Ο Ιωνικός, λοιπόν, κοιτάει με έντονο τρόπο τα συγκεκριμένα ματς καθώς κάθε πιθανή απώλεια από την ομάδα της Ριζούπολης ή της Λαμίας, θα φέρει τον Ιωνικό πιο κοντά στην παραμονή. Οπότε, είναι λογικό η πρεμιέρα να είναι ιδιαίτερα κομβική για τη συνέχεια.

Μία τριάδα… φωτιά!

Τα έφερα έτσι η κλήρωση και ο Ιωνικός καλείται να παίξει το… «κεφάλι» του στην κατηγορία μέσα από τρία συνεχόμενα παιχνίδια. Συγκεκριμένα, σε αυτά, οι Νικαιώτες θα αντιμετωπίσουν και τις τρεις ομάδες που βρίσκονται ακριβώς από κάτω του. Το καλύτερο σενάριο είναι να έχει κλειδώσει την παραμονή μέχρι τότε, όμως αν δεν έχει συμβεί, τότε θα πρέπει να δώσει τη δική του μεγάλη μάχη.

Το στοίχημα το μεγάλο είναι πως ο Ιωνικός θα παίξει εκτός έδρας τόσο με τη Λαμία όσο και με τον Ατρόμητο ενώ έχει μόνο τον Απόλλωνα Σμύρνης εντός. Καταλαβαίνουμε πόσο ανεβαίνει ο δείκτης δυσκολίας, ωστόσο, με την τωρινή κατάσταση, ίσως το ματς με τη Λαμία να είναι «τελικός» μεταξύ των τριών αγώνων.

Τόσο για το κακό σερί που έχει φέτος ο Ιωνικός απέναντί της, όσο και για το ότι εκείνη είναι στη θέση στο μπαράζ και απειλεί τώρα τους Νικαιώτες. Οπότε, ίσως με το τρίποντο ή έστω την ισοπαλία (ανάλογα την πορεία των δύο ομάδων μέχρι τότε), ο Ιωνικός να κλειδώσει μία και καλή την παραμονή. Φυσικά, δεν πρέπει να υπάρξει αδιαφορία για κανένα ματς από τα τρία, καθώς εκεί θα κριθεί, κατά πάσα πιθανότητα, οι θέσεις για παραμονή ή υποβιβασμό ή μπαράζ.

Εννοείται πως, ο Ιωνικός δεν πρέπει να κοιτάξει μόνο αυτά τα τρία ματς. Κάθε ματς από τα επτά που θα δώσει η ομάδα της Νίκαιας είναι εξίσου σημαντικά. Όλα είναι «τελικός» μέχρι την επίτευξη της παραμονής. Και ο Ιωνικός ξέρει από τελικούς!

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0