Football Talk

Just Stop Oil: Το μήνυμα της οργάνωσης από το Γκούντισον Παρκ μέχρι το κόκκινο χαλί! (video)

Just Stop Oil: Το μήνυμα της οργάνωσης από το Γκούντισον Παρκ μέχρι το κόκκινο χαλί! (video)
Η οργάνωση Just Stop Oil στέλνει το μήνυμά της για περιορισμό της χρήσης των ορυκτών καυσίμων, με τους ακτιβιστές της να εισβάλλουν στα γήπεδα της Πρέμιερ Λιγκ και στο κόκκινο χαλί των British Academy Film Awards.
Σχετικά Άρθρα

Η αντικυβερνητική οργάνωση “Just Stop Oil” ήταν ο λόγος της προσωρινής διακοπής της αναμέτρησης ανάμεσα στην Έβερτον και τη Νιούκαστλ. Ο 21χρονος ακτιβιστής Λούις ΜακΚέκνι δέθηκε στο δοκάρι, με το προσωπικό ασφαλείας να τον λύνει μετά από μεγάλη προσπάθεια και στη συνέχεια να τον συλλαμβάνει. Παρόμοιο περιστατικό συνέβη και στον αγώνα της Γουλβς με τη Λιντς.

Ποια είναι η οργάνωση Just Stop Oil και τι μήνυμα θέλει να περάσει; Ο Λούις ΜακΚέκνι ξεκαθαρίζει πως η Just Stop Oil ανησυχεί για το μέλλον του πλανήτη και της νέας γενιάς: 

«Δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν ξέρουν αν πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους ή να φύγουν όπου μπορούν. Μαζική πείνα, το αυξανόμενο κόστος ζωής, ο κορωνοϊός και ο πόλεμος στην Ουκρανία μας δείχνουν το μέλλον. Θέλω η κυβέρνηση της χώρας να σταματήσει αυτό τον εφιάλτη, αλλά αντιθέτως, η κυβέρνηση αυξάνει το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, κάνοντας τα πράγματα χειρότερα αυξάνοντας το ρίσκο. Το γνωρίζουμε καθώς ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας, είπε όχι στο νέο πετρέλαιο και φυσικό αέριο από το 2021. Καλούμε τους απλούς ανθρώπους σε μαζικές κινητοποιήσεις μέσα στην άνοιξη. Εκατοντάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών έχουν υπογράψει υποστηρίζοντας την απαίτηση για τερματισμό του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Just Stop Oil, είναι το πρώτο βήμα για να σταματήσουμε το κακό. Η επιλογή είναι δική σας, Just Stop Oil».

Ο Λουίς ΜακΚέκνι είναι μηχανολόγος μηχανικός και έχει συμμετάσχει στο παρελθόν σε διαμαρτυρίες, μπλοκάροντας τη κίνηση σε αυτοκινητόδρομους. Σκοπός του ήταν να περάσει το μήνυμα για περιορισμό της χρήσης των ορυκτών καυσίμων και ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μάλιστα οι ακτιβιστές της οργάνωησς κατάφεραν να περάσουν το μήνυμά τους εισβάλλοντας στο κόκκινο χαλί των British Academy Film Awards, φωνάζοντας το σύνθημα Just Stop Oil.

Η οργάνωση Just Stop Oil προσθέτει: «Η κυβέρνηση μας προδίδει χρηματοδοτώντας νέα κοιτάσματα πετρελαίου στη Βόρεια Θάλασσα. Νέο πετρέλαιο σημαίνει καταστροφή του μέλλοντος των παιδιών μας. Σημαίνει πόλεμο με μικρά νησιωτικά κράτη. Σημαίνει να υποφέρουν οι φτωχότεροι σε όλες τις περιοχές».

Παρόμοιο περιστατικό συνέβη στον αγώνα Άρσεναλ-Λίβερπουλ, με τον εισβολέα να δένεται στο δοκάρι φορώντας μπλούζα με το μήνυμα: «Δεν έχουμε μέλλον, Just Stop Oil».

0_Arsenal-v-Liverpool-Premier-League.jpg

Αλέξανδρος Καρατσενίδης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0