Football Talk

Λιλ – Τσέλσι 1-2: Και με πούλμαν να πήγαινε, πάλι θα νικούσε – Με φόρα στους «8» οι ασταμάτητοι «μπλε»! (video)

Λιλ – Τσέλσι 1-2: Και με πούλμαν να πήγαινε, πάλι θα νικούσε – Με φόρα στους «8» οι ασταμάτητοι «μπλε»! (video)

Νικηφόρα πέρασε (και) από την έδρα της Λιλ η Τσέλσι, με τους Πούλισικ και Αθπιλικουέτα να υπογράφουν την ολική ανατροπή του τελικού 2-1. Κάπως έτσι κι ενώ το μέλλον του συλλόγου βρίσκεται στον αέρα, το μόνο σίγουρο είναι πως τα παιδιά του Τόμας Τούχελ βρίσκονται στα προημιτελικά!

Παρά τις κυρώσεις, τα πούλμαν και την αβεβαιότητα του μέλλοντος, η Τσέλσι απέδειξε ξανά πως είναι ακόμη εδώ. Αυτό έκανε δηλαδή στη Γαλλία όπου και επικράτησε με 2-1 της Λιλ στον αγώνα ρεβάνς της φάσης των «16» του Champions League, παίρνοντας το «χρυσό» εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Με τον καλύτερο δυνατό, ίσως και λίγο απρόσμενο, τρόπο μπήκε η Λιλ στην αναμέτρηση. Οι Γάλλοι πήραν προβάδισμα στην πρώτη ουσιαστικά σημαντική ευκαιρία του παιχνιδιού, η οποία ήταν το κερδισμένο πέναλτι από το χέρι του Ζορζίνιο.

Μπορεί ο Μεντί να μάντεψε τη σωστή γωνία, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για να σταματήσει την ωραία εκτέλεση του Γιλμάζ που έγραψε το 1-0 στο 38ο λεπτό.


Η χαρά για τους γηπεδούχους δεν άργησε όμως να κοπεί, με την Τσέλσι να αντιδρά. Συγκεκριμένα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων (45+3’) ο Ζορζίνιο έβγαλε μια εξαιρετική κάθετη πάσα στον Πούλισικ, ο οποίος ψύχραιμα σημείωσε το 1-1.


Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου η Λιλ είχε κάποιες καλές στιγμές με τους Γιλμάζ (52’) και Ξέκα (63’) προκειμένου να πάρει εκ νέου το προβάδισμα, ωστόσο καμία εξ αυτών δεν ήταν αρκετή. Από την άλλη οι «μπλε» πάλεψαν και εν τέλει κατάφεραν να φτάσουν και σε ένα δεύτερο τέρμα, με τον Αθπιλικουέτα να κοντρολάρει εξαιρετικά τη δυνατή πάσα του Μάουντ.

Στη συνέχεια ο Ισπανός ξέφυγε από τον προσωπικό του αντίπαλο και με ωραίο σουτ έκανε την ολική ανατροπή με το 2-1 στο 77’. Έπειτα από την επίτευξη του τέρματος δεν σημειώθηκε τίποτα άλλο αξιόλογο στην αναμέτρηση και οι «μπλε» πανηγύρισαν την πρόκρισή τους στα προημιτελικά.


ΛΙΛ: 
Ζαρντίμ, Τσελίκ (60' Ουέα), Τζαλό, Μπότμαν (60' Ονανά), Γκούντμουντσον (78' Μπράνταριτς), Φόντε, Μπαμπά (78' Γκόμες), Τσέκα, Ντέιβιντ (78' Μπεν Αφρά), Γιλμάζ, Αντρέ

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Αθπιλικουέτα, Ρίντιγκερ, Αλόνσο, Κρίστενσεν (33' Τσάλομπα), Ζορζίνιο (73' Λόφτους-Τσικ), Τιάγκο Σίλβα, Καντέ, Κόβατσιτς (46' Μάουντ), Πούλισικ (73' Λουκάκου), Χάβερτς (83' Ζιγιές)


Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0