Football Talk

EURO 2028 με 32 χώρες σκέφτονται στην UEFA αλλά υπάρχει μεγάλος προβληματισμός!

EURO 2028 με 32 χώρες σκέφτονται στην UEFA αλλά υπάρχει μεγάλος προβληματισμός!

Η UEFA σκέφτεται να επεκτείνει τη διοργάνωση του EURO 2028 που αναμένεται να λάβει χώρα στην Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία, με την συμμετοχή 32 εθνικών ομάδων. Ρισκάροντας μία πιθανή… καταστροφή της υπάρχουσας δομής του ιστορικού ευρωπαϊκού θεσμού. 

Η Ομοσπονδία της UEFA θέλει κάνει «ριζικές» αλλαγές που θα ταρακουνήσουν τον κόσμο του ποδοσφαίρου, προσθέτοντας οκτώ επιπλέον χώρες στην τελική φάση του EURO 2028. Βέβαια, παρόμοια επέκταση είχε πραγματοποιηθεί και στο EURO της Γαλλίας το 2016, όταν οι ομάδες αυξήθηκαν κατά οκτώ, φτάνοντας τις 24. Οδηγώντας, τους τέσσερις καλύτερους τρίτους να παίρνουν από ένα χρυσό εισιτήριο για τη προημιτελική φάση και την πρωταθλήτρια Πορτογαλία να το εκμεταλλεύεται στη πρώτη μόλις χρονιά που ενεργοποιήθηκε αυτή η αλλαγή. 

Παρόλα αυτά, η σκέψη αυτή έχει σηκώσει «θύελλα» αντιδράσεων, καθώς γίνεται λόγος για καθαρό οικονομικό συμφέρον από την UEFA, με κύρια παρέμβαση αυτή του Διευθύνοντα Σύμβουλου της PFA, Μαχέτα Μολάνγκο που δήλωσε στην βρετανική Sportsmail

«Αυτή η αλλαγή μέλλεται να βλάψει την ποιότητα του προϊόντος. Τα νέα παιδιά δεν θα βλέπουν την καλύτερη έκδοση των ειδώλων τους, αυτή είναι η πραγματικότητα. Σίγουρα θα υπάρξει αύξηση εσόδων μικρής διάρκειας, αλλά μακροπρόθεσμα η διοργάνωση θα φθαρεί». 

«Μιλήσαμε με τον Πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, με τον Αρσέν Βενγκέρ στο Μάντσεστερ αλλά και με όλους τους αρχηγούς των ομάδων της Premier League και αναμένουμε να συζητήσουμε και με την UEFA». 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η αλλαγή της UEFA είναι πολύ πιθανό να εγκριθεί, διότι οι περιορισμοί σε αυτή την απόφαση είναι ελάχιστοι και το φαβορί για να φιλοξενήσει το EURO 2028 είναι η Μεγάλη Βρετανία και η Ιρλανδία, μετά την απόφαση να μην διεξαχθεί στην Ρωσία, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένη. 

Φοίβος Πεφάνης

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0