Football Talk

Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης: 9+1 ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τα χρώματα των δύο ομάδων

Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης: 9+1 ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τα χρώματα των δύο ομάδων

Δύο στροφές πριν την λήξη της κανονικής διάρκειας της φετινής Σούπερ Λιγκ, το Γ. Καραϊσκάκης ανοίγει τα φώτα του για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης. Ομάδες που συνδέονται άρρηκτα από κοινούς ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν τόσο στον Πειραιά, όσο και στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας.

Σχετικά Άρθρα

Αρκετοί δανεισμοί, μεταγραφές, αλλά και περιπτώσεις αθλητών που διένυσαν ενδιάμεσους σταθμούς μέχρι να φτάσουν από την μία ομάδα στην άλλη. Ποδοσφαιριστές σπουδαίας ποιότητας που απέδωσαν τα μέγιστα στο γήπεδο και άλλοι οι οποίοι χάθηκαν στις απαιτήσεις του εκάστοτε συλλόγου. Από το Νέο Φάληρο στο Θ. Κολοκοτρώνης και αντίστροφα, η πορεία των δέκα ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν στους δύο συλλόγους

1. Θανάσης Κωστούλας

Πρόκειται για έναν εκ των μακροβιότερων ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού επί θητείας Κόκκαλη. Αγωνίστηκε με τα ερυθρόλευκα για οκτώ ολόκληρα χρόνια (1999-2007), κατορθώνοντας να κατακτήσει επτά πρωταθλήματα και δύο κύπελλα Ελλάδας. Μία τετραετία αργότερα, έχοντας προηγηθεί η θητεία του στην Σκόντα Ξάνθη, ακολούθησε η μεταγραφή του στην Τρίπολη. Εκεί όπου παρέμεινε για δύο σεζόν, σημειώνοντας μονάχα έξι συμμετοχές.

2. Mανώλης Μπέρτος

Ένας εκ των πλέον κλασικών δεξιών οπισθοφυλάκων του ελληνικού ποδοσφαίρου κατόρθωσε να κάνει το μεγάλο βήμα το 2015, εξασφαλίζοντας την μεταγραφή του από την Ξάνθη στον Ολυμπιακό. Εκεί όπου είχε την ατυχία να μην καταγράψει καμία επίσημη συμμετοχή. Η πορεία του στην ομάδα συνοδεύτηκε με διαδοχικούς δανεισμούς στην Ξάνθη, ώστε το καλοκαίρι του 2016 να αποκτηθεί ελεύθερος από τον Αστέρα. Πλέον αγωνίζεται στην δεύτερη κατηγορία, ως αρχηγός της ιστορικής ΑΕΛ.

3. Βασίλης Λαμπρόπουλος

Προϊόν των ακαδημιών του Ολυμπιακού, ο διεθνής κεντρικός αμυντικός υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το 2008. Εκείνη την σεζόν κατέγραψε την μοναδική του επίσημη συμμετοχή, σε αγώνα κυπέλλου, γεγονός που του χάρισε το πρώτο μετάλλιο της καριέρας του. Ακολούθησαν δύο δανεισμοί στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, για να τον αποκτήσει μετέπειτα ως ελεύθερο η Τρίπολη. 

4. Γιάννης Ζαραδούκας

Τον Οκτώβρη του 2011 μετακόμισε από το λιμάνι του Βόλου σε αυτό του Πειραιά. Έχοντας προηγηθεί η εξαιρετική του σεζόν με τον Ολυμπιακό της Μαγνησίας, όπου η ομάδα του Αχιλλέα Μπέου πραγματοποίησε την πρώτη ευρωπαϊκή της συμμετοχή. Λίγα πράγματα κατόρθωσε στους ερυθρόλευκους, σημειώνοντας μονάχα μία συμμετοχή, καθώς μετά ακολούθησαν οι δανεισμοί του σε Γιάννενα και Άρη. Με την λήξη του συμβολαίου του αποκτήθηκε ως ελεύθερος από τον Αστέρα.

5. Κωνσταντίνος Γιαννούλης 

H πρώτη μέρα του Σεπτέμβρη, το 2014, σήμανε για τον άλλοτε διεθνή μπακ την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Πιστώνοντας με αυτόν τον τρόπο τις υψηλού επιπέδου εμφανίσεις του με τον Ατρόμητο. Κατόρθωσε να πραγματοποιήσει δεκατέσσερις συμμετοχές, προλαβαίνοντας παράλληλα να πανηγυρίσει το νταμπλ στο Καραϊσκάκης. Την ακριβώς επόμενη σεζόν είχε ακριβώς την ίδια μοίρα των προαναφερθέντων, με τους Αρκάδες να τον αποκτούν ως ελεύθερο.

6. Ιγκόρ Σίλβα

Ακόμη ένας αμυντικός στην συγκεκριμένη, ιδιαίτερη λίστα. Η ταχυδύναμη και τα επιθετικά στοιχεία που έδειξε στην πρώτη του σεζόν στην Ελλάδα με την Τρίπολη, ώθησαν τους Πειραιώτες στην απόκτηση του. Λίγα πράγματα και από τον ίδιο, καθώς αγωνίστηκε με τα ερυθρόλευκα μονάχα δύο φορές, ώστε να ακολουθήσει μία τριετία δανεισμών σε Κροατία και Κύπρο. Το περασμένο καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος και πλέον συνεχίζει την καριέρα του στην βαλκανική Οσιγιέκ

db525682c9b3b973841a61b1b4ab5d5f.jpg

7. Nίκος Ιωαννίδης

Μεγαλωμένος στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη, ο νεαρός τότε επιθετικός πραγματοποίησε τα πρώτα του βήματα με την ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού το καλοκαίρι του 2012. Κατορθώνοντας να καταγράψει μία επίσημη συμμετοχή, γεγονός που του εξασφάλισε το μετάλλιο το κυπέλλου εκείνης της σεζόν. Ακολούθησαν οι διαδοχικοί δανεισμοί του σε Ολλανδία και Γερμανία, ενώ κατόρθωσε να κάνει θετικό πέρασμα από την δεύτερη ομάδα της Ντόρτμουντ. Το 2016 οι ερυθρόλευκοι επέλεξαν ότι δεν χωράει στο ρόστερ, παραχωρώντας τον ελεύθερο στην Τρίπολη

8. Γιάννης Γιαννιώτας

O Θεσσαλονικιός τέως διεθνής μεσοεπιθετικός αγωνίστηκε δανεικός από την Φορτούνα Ντίσελντορφ στον Αστέρα. Εκεί τον παρακολούθησε στενότερα ο Ολυμπιακός με αποτέλεσμα το καλοκαίρι του 2015 να τον κάνει δικό του. Η πορεία του στο λιμάνι αποτυπώθηκε σε μία επίσημη εμφάνιση, για να ακολουθήσει ο τριετής δανεισμός του σε ΑΠΟΕΛ και Βαγιαδολίδ. Μετέπειτα πήρε την ελευθέρας του και αγωνίστηκε στην ΑΕΚ

9. Ζαουάντ Ζαϊρί

Παίκτης υψηλής ποδοσφαιρικής ποιότητας και με αξιόλογο βιογραφικό, κατέφτασε στην Τρίπολη από την Μποαβίστα, έχοντας ήδη ένα κύπελλο Γαλλίας με την Σοσό. Η εξαιρετική τεχνική του κατάρτιση οδήγησε τους ερυθρόλευκους στην απόκτηση του. Σημείωσε πενήντα συμμετοχές σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ παράλληλα πρόλαβε να πανηγυρίσει πρωτάθλημα. Έπειτα από μία αξιόλογη διετία στο λιμάνι παραχωρήθηκε ελεύθερος στα Γιάννενα

10. Κώστας Φορτούνης

Ένας εκ των σπουδαιότερων ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού για την δεκαετία που μας πέρασε και αδιαμφισβήτητα ένας εκ των ποιοτικότερων Ελλήνων διεθνών. Προϊόν των ερυθρόλευκων ακαδημιών, παραχωρήθηκε ελεύθερος το 2008 στην γενέτειρα του, τα Τρίκαλα, για να τον αποκτήσει μετέπειτα ο Αστέρας Τρίπολης. Οι σπουδαίες εμφανίσεις που πραγματοποίησε στην Αρκαδία, έκαναν την Καιζερσλάουτερν να τον κάνει δικό της. 

Στην δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας ωρίμασε, ώστε να πείσει τους Πειραιώτες να τον φέρουν και πάλι στο λιμάνι το καλοκαίρι του 2014. Έκτοτε μετράει πέντε πρωταθλήματα, δύο κύπελλα, ένα βραβείο κορυφαίου παίκτη και ακόμη ένα του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος. Έπειτα από τον δεύτερο χιαστό σε τρία χρόνια, ο αρχηγός των ερυθρόλευκων αναμένεται να επιστρέψει σύντομα στην δράση. 

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0