Football Talk

Επίσημο: FIFA και UEFA απέκλεισαν την Ρωσία απ’ όλες τις διεθνείς διοργανώσεις!

Επίσημο: FIFA και UEFA απέκλεισαν την Ρωσία απ’ όλες τις διεθνείς διοργανώσεις!

Η απόφαση έρχεται μετά τη σύσταση της ΔΟΕ προς τις διεθνείς αθλητικές ομοσπονδίες να απαγορεύσουν τους Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές και αξιωματούχους.

Οι σύλλογοι της Ρωσίας και οι εθνικές τους ομάδες έχουν απαγορευτεί από τη FIFA και την UEFA να συμμετέχουν σε ποδοσφαιρικούς αγώνες μέχρι νεωτέρας μετά τις επιθέσεις της χώρας τους στην Ουκρανία με εντολή του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η κοινή δήλωση αναφέρει:

«Μετά τις αρχικές αποφάσεις που εγκρίθηκαν από το Συμβούλιο της FIFA και την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA, οι οποίες προέβλεπαν την υιοθέτηση πρόσθετων μέτρων, η FIFA και η UEFA αποφάσισαν σήμερα από κοινού ότι όλες οι ρωσικές ομάδες, είτε εθνικές αντιπροσωπευτικές ομάδες είτε ομάδες συλλόγων, να ανασταλεί η συμμετοχή τους τόσο στις διοργανώσεις της FIFA όσο και της UEFA μέχρι νεωτέρας.

Αυτές οι αποφάσεις εγκρίθηκαν σήμερα από το Προεδρείο του Συμβουλίου της FIFA και την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA, αντίστοιχα τα ανώτατα όργανα λήψης αποφάσεων και των δύο θεσμών για τέτοια επείγοντα θέματα.

Το ποδόσφαιρο είναι πλήρως ενωμένο και σε πλήρη αλληλεγγύη με όλους τους ανθρώπους που πλήττονται στην Ουκρανία. Και οι δύο Πρόεδροι ελπίζουν ότι η κατάσταση στην Ουκρανία θα βελτιωθεί σημαντικά και γρήγορα, ώστε το ποδόσφαιρο να μπορέσει και πάλι να αποτελέσει φορέα ενότητας και ειρήνης μεταξύ των ανθρώπων».


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0