Football Talk

Μπαρτσελόνα: Εμφανίσεις σαν αυτή με τη Νάπολι, αλλάζουν την πορεία μιας σεζόν… (video)

Μπαρτσελόνα: Εμφανίσεις σαν αυτή με τη Νάπολι, αλλάζουν την πορεία μιας σεζόν… (video)

Η Μπαρτσελόνα πήρε με πανηγυρικό τρόπο τη νίκη επί της Νάπολι (24/02, 4-2), «τσέκαρε» το εισιτήριο για τους «16» του Europa League και η κληρωτίδα της έκανε τη χάρη, φέρνοντας στο διάβα της, τη Γαλατασαράι. Ο δρόμος για ένα ιδανικό «φινάλε», σε μία προβληματική σεζόν, μοιάζει ορθάνοικτος.

Το «φύλλο» μοιάζει να έχει γυρίσει για τα καλά. Ένας μήνας χωρίς ήττα, ανεξαρτήτως διοργάνωσης, δεν είναι τυχαίο γεγονός και καθώς φαίνεται, η «παράσταση» της Μπαρτσελόνα στη Νάπολι, στον «ναό» του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, του κοινού παρονομαστή των δύο ομάδων, ίσως να μην ήταν απλώς άλλο ένα θετικό αποτέλεσμα.

Υπάρχουν στιγμές είτε στην ιστορία ενός συλλόγου, είτε κατά τη διάρκεια μιας αγωνιστικής περιόδου, που αποδεικνύονται σημεία τομής. Ένα καλό αποτέλεσμα, μία πειστική εμφάνιση, που δίνει την ώθηση στο σύνολο να πιστέψει πως ο πήχης του βρίσκεται υψηλότερα από ό,τι νόμιζε. Οι «μπλαουγκράνα» χθες, συνδύασαν και τα δύο.


Ο Τσάβι δεν απέκτησε ξαφνικά το μαγικό ραβδάκι. Φάνηκε, άλλωστε. Από τις 6 Νοεμβρίου που την ανέλαβε κατέστησε σαφές τόσο με τον τρόπο του, όσο και με τα αποτελέσματα που έφερνε, πως δεν θα μπορούσε να αλλάξει τα πάντα εν μία νυκτί. Αρκέστηκε, όμως, σε κάτι φαινομενικά απλό, που επί της ουσίας δεν είναι, και ίσως, μόνο ένα «παιδί» του συλλόγου θα μπορούσε να το φέρει εις πέρας.

Υπό τις οδηγίες του, η Μπαρτσελόνα μοιάζει να επιστρέφει σε γνώριμες ράγες, βασισμένη στο DNA με το οποίο προικίζει ο σύλλογος τους παίκτες, από τις πρώτες ημέρες που περνούν στην ακαδημία του, την περίφημη Μασία.

Ανηλεής πίεση με τις γραμμές ψηλά, υποδειγματικές αντεπιθέσεις, σαν αυτήν που έφερε το 2-0, γρήγορη και σωστή κυκλοφορία της μπάλας. Αν σε αυτά προστεθεί η ποδοσφαιρική απελευθέρωση παικτών, όπως ο Ντε Γιονγκ, που δεδομένα δεν έχουν προσφέρει στον σύλλογο ούτε το 50% όσων θα μπορούσε, το «παζλ» συμπληρώνεται.


Η ολοένα και πιο βελτιωμένη εικόνα, δείχνει πως μία ευνοϊκή κλήρωση θα της δώσει κι άλλο χρόνο, για να βρει τα «πατήματά» της, σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό. Ακριβώς ό,τι της προσφέρει το ζευγάρωμα με τη Γαλατασαράι στη φάση των «16».

Δεδομένα, έχει χάσει το «τρένο» των εντός συνόρων στόχων για φέτος, ούσα αποκλεισμένη από το Copa del Rey και στο -12 από την κορυφή της La Liga, ενώ κανείς δεν μπορεί να πει πως είναι το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του Europa League, ακόμα κι αν αποτελεί το ηχηρότερο όνομα που μπήκε στην κληρωτίδα.

Ο δρόμος πάντως για τα προημιτελικά μοιάζει πλέον ορθάνοικτος και παρότι το ματς απέναντι στη Νάπολι ήταν ένα ακόμα παιχνίδι, τα δείγματα γραφής της Μπαρτσελόνα ήταν τέτοια, που δεν θα προκαλέσει έκπληξη αν δώσει ώθηση για ένα τελείως διαφορετικό φινάλε σε μία τουλάχιστον επεισοδιακή σεζόν.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0