Football Talk

UEFA Europa Conference League: Άνετες επικρατήσεις για Λέστερ και Μαρσέιγ – Εκτός Ευρώπης η Σέλτικ του Γιακουμάκη!

UEFA Europa Conference League: Άνετες επικρατήσεις για Λέστερ και Μαρσέιγ – Εκτός Ευρώπης η Σέλτικ του Γιακουμάκη!
Επαγγελματική νίκη για την Λέστερ κόντρα στην Ράντερς (1-3). Πέρασε χωρίς να… ιδρώσει η Μαρσέιγ (0-3) .Χρυσή πρόκριση στο Τελ Αβίβ για την ΠΣΒ (1-1). Αποχαιρέτησε η Σέλτικ του Γιώργου Γιακουμάκη, ήττα με 2-0 από την Μπόντο Γκλιμτ. Ονειρικός Γκόμες για τη Παρτιζάν που «σκότωσε» την Σπάρτα Πράγας (2-1).

Η πρώτη πεντάδα αγώνων του Conference League ξεκίνησε με πολύ θέαμα και οι Λέστερ, Μαρσέιγ, ΠΣΒ, Μπόντο Γκλιμτ και Σπάρτα Πράγας να εξασφαλίζουν τις θέσεις τους στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η Λέστερ πήγε με… αέρα τεσσάρων τερμάτων στη Δανία και εξασφάλισε την πρόκρισή της από το δεύτερο μόλις λεπτό, χάρη στο πολύ ωραίο πλασέ του Μπαρνς. Ενώ, στο δεύτερο ημίχρονο ανέλαβε ο Τζέιμς Μάντισον που αρχικά βρήκε δίχτυα στο 70ο λεπτό από απευθείας εκτέλεση φάουλ και τέσσερα λεπτά αργότερα με ένα ακόμα πιο ωραίο τέρμα έγραψε το 3-0. Το γκολ της «τιμής» πέτυχε ο Στίβεν Οντέι στο 84ο λεπτό για να φύγει η ομάδα του από την Ευρώπη με… ψηλά το κεφάλι.

Οι Μασσαλοί «πάγωσαν» το Μπακού με τον Παπέ Γκέγε να ανοίγει το σκορ στο 12’. Στη συνέχεια οι Ματέο Γκεντουζί και Κονράντ Ντε λα Φουέντε διεύρυναν το σκορ σε 0-3 και έστειλε την ομάδα του στους «16» της διοργάνωσης.

Την ίδια ώρα, Η ΠΣΒ φιλοξενήθηκε στο Τελ Αβίβ και το ματς διεκόπη για μικρό χρονικά διάστημα στο 60ο λεπτό μετά από ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο. Με τους Ολλανδούς να βρίσκουν το «χρυσό» γκολ στο 84ο λεπτό με τον Γιόρμπε Φέρτεσεν. Λίγο πριν ισοφαρίσει σε 1-1 ο Ενρίκ Σαμπόριτ για να βρεθεί ένα γκολ μακριά από την… παράταση.

Επιπλέον, στη Νορβηγία η Μπόντο Γκλιμτ επικράτησε άνετα επί της Σέλτικ με 2-0 και απέκλεισε τους Κέλτες με συνολικό σκορ 5-1 χάρη στα γκολ των Σολμπάκεν και Φέρτεσεν. Στέλνοντας την ομάδα του Γιώργου Γιακουμάκη και του Βασίλη Μπάρκα… σπίτι τους.

Τέλος, η Παρτιζάν δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα απέναντι στη Σπάρτα Πράγας και ο Ρικάρντο Γκόμες με δύο γκολ από το πρώτο ημίχρονο έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού. Η απάντηση των Τσέχων ήρθε στο 85’ από τον Άνταμ Χλόζεκ αλλά ήταν πολύ αργά για να αλλάξει τα δεδομένα.

Τα αποτελέσματα των αγώνων στο UEFA Europa Conference League:

19:45:

Ράντερς – Λέστερ 1-3: (84’ Οντέι - 2’ Μπαρνς, 70’,74’ Μάντισον

Καραμπάγκ – Μαρσέιγ 0-3: (12’ Γκέγε, 74’ Γκεντουζί, 90+1’ Ντε λα Φουέντε)

Μακάμπι Τελ Αβίβ – ΠΣΒ 1-1: (90+1’ Σαμπόριτ - 84’ Φέρτεσεν )

Μπόντο Γκλιμτ – Σέλτικ 2-0: (9’ Σολμπάκεν, 69’ Φέτλεσεν)

Παρτιζάν – Σπάρτα Πράγας 2-1:(7’,24’ Γκόμες – 85’ Χλόζεκ)

22:00

ΠΑΟΚ – Μίντιλαντ

Σλάβια Πράγας – Φενέρμπαχτσέ

Φίτεσε – Ραπίντ Βιέννης

Φοίβος Πεφάνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0