Football Talk

Η προσπάθεια του Αστέρα Τρίπολης επί δύο μήνες, είναι στον «αέρα» μετά από δύο αγωνιστικές! (video)

Η προσπάθεια του Αστέρα Τρίπολης επί δύο μήνες, είναι στον «αέρα» μετά από δύο αγωνιστικές! (video)

Ήττα από τον Ιωνικό, ήττα από τον Ατρόμητο και «μπλεξίματα» για τον Αστέρα Τρίπολης. Απομένουν τέσσερα ματς για να προλάβει το… τρένο των play-offs, αλλά με αντίπαλο την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό και τον Άρη, η προσπάθεια δύο μηνών… κινδυνεύει!

Οι κόποι μιας ξέφρενης πορείας δύο μηνών για τον Αστέρα Τρίπολης, φαίνεται πως τίθενται σε κίνδυνο μέσα σε δύο μόλις αγωνιστικές. Το «στραπάτσο» της ήττας από τον Ιωνικό στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, λογίστηκε ως μία μικρή παρέκκλιση από τις ράγες στις οποίες είχε μπει το τρένο των Αρκάδων. Άλλωστε, διατηρούσαν την έδρα τους αλώβητη από τις 27 Νοεμβρίου έως τις 12 Φεβρουαρίου, για επτά συνεχόμενα ματς, στα έξι από τις οποία δεν κλήθηκαν να μαζέψουν την μπάλα από τα δίχτυα τους. Εν τέλει, το κακό που έκαναν οι Νικαιώτες αποδεικνύεται μεγαλύτερο.

Μία εβδομάδα μετά την ήττα-σοκ, ο Αστέρας Τρίπολης ταξίδεψε στο Περιστέρι, όπου ο Ατρόμητος αποδείχθηκε περισσότερο ψυχωμένος, παρά λαβωμένος και πήρε σπουδαία νίκη με 2-0, φέρνοντας μπελάδες στο στρατόπεδο του αντιπάλου. Ναι, απομένουν τέσσερα ματς έως ότου ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια της Super League και ο Αστέρας δείχνει να κρατάει την τύχη στα χέρια του. Όμως, είναι όντως έτσι;

Το σύνολο του Μίλαν Ράσταβατς καλείται να αντιμετωπίσει τον Άρη στην Τρίπολη, αλλά τη Λαμία, την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό εκτός έδρας. Πρόγραμμα τρομακτικά δύσκολο, μιας και οι τρεις ομάδες έχουν έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Η υπόθεση «είσοδος στα play-offs» καθώς φαίνεται, απαιτεί υπερβάσεις, παρά την ονειρεμένη πορεία του Αστέρα Τρίπολης από τα τέλη Νοεμβρίου έως τις αρχές Φεβρουαρίου, διάστημα στο οποίο ηττήθηκε μόλις μία φορά. Πώς οδηγήθηκε εκεί, όμως;


Κατά μέσο όρο στα ματς που οι Αρκάδες δεν δέχτηκαν γκολ, οι αντίπαλοι είχαν 2.7 σουτ στον στόχο. Ο Ιωνικός με 3 προσπάθειες στην εστία, βρήκε ισάριθμα τέρματα, ενώ ο Ατρόμητος με πέντε, πέτυχε δύο. Κάποια στιγμή, δεδομένα θα γυρνούσε το «φύλλο», απλώς το timing ήταν το χειρότερο δυνατό για τον Αστέρα Τρίπολης.

Πλέον, στοχεύει στο να πάρει το μέγιστο δυνατό από τα τέσσερα 90λεπτα που του απομένουν, αλλά σίγουρα θα έχει το… αυτί του τεντωμένο στα αποτελέσματα των ομάδων που «καταδιώκει», των οποίων το πρόγραμμα δεν κρίνεται ιδιαίτερα βατό.

Αναλυτικά:

27 Φεβρουαρίου, Ολυμπιακός - ΟΦΗ

28 Φεβρουαρίου, ΠΑΣ Γιάννινα – Λαμία

6 Μαρτίου, Βόλος – ΠΑΣ Γιάννινα & ΟΦΗ – Απόλλωνας Σμύρνης

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0